سالم الخبر: تخصیص یارانه دارو علیرغم همه برنامه ریزی ها و وعده های مسئولان برای بهبود پرداخت ها به خوبی انجام نمی شود. اگرچه در آستانه تشکیل دولت جدید، همه جناح ها و رسانه ها تیترهای بلندی را از وظایف رئیس جمهور جدید و اقدامات فوری وزیر بهداشت در دولت جدید برای ارتقای نظام سلامت و دسترسی به دارو برشمردند. اما بر اساس تجربه، این توصیه ها در هر دوره در یک لیست باقی مانده است و اقدام فوری برای تحقق آن محسوب نمی شود.
جدا از کمبود منابع مورد نیاز برای پرداخت یارانه دارو، شرکت های دارویی و زنجیره توزیع دارو می گویند که تقاضای زیادی از دولت دارند و این هم همین موضوع است.
این امر باعث کمبود نقدینگی و مشکل در تولید داروی کافی شد. دولت جدید برای بازپرداخت این بدهی ها چه اقداماتی باید انجام دهد؟ هیچ راه حلی در بین لیست ذکر شده وجود ندارد؟
29 اردیبهشت ماه سال جاری مسعود مازیکیان، عضو کمیته بهداشت و درمان شورای اسلامی، گفت: مشکل تولید در کمبود منابع مورد نیاز برای تامین نیاز است. شرکت های داروسازی دارو تولید می کنند، اما دولت به آنها پول نمی دهد. بنابراین با مشکلات تولید مواجه می شوند. دولت حدود 60 هزار میلیارد تومان به شرکت های دارویی بدهکار است که رقم کمی نیست. وضعیت خاصی در زنجیره توزیع مواد مخدر ندارد و روز 14 اردیبهشت ماه سال جاری شهرام کلانتری خندانی به نقل از روزنامه خراسان.
رئیس انجمن داروسازان ایران نوشت: کل بدهی طرح دارو و موسسات بیمه ای به داروخانه ها حدود 30 هزار میلیارد تومان است.
این چالش از چشم مرکز پژوهش های شورا پنهان نماند و این مرکز در گزارش خود اعلام کرد که تخصیص حمایت های دارویی به خوبی انجام نمی شود. بر اساس این گزارش، تخصیص حمایت دارویی در لایحه قانون بودجه سال 1403 حدود 75 هزار میلیارد تومان برآورد شده است که نسبت به 69 هزار میلیارد تومان مصوب سال گذشته (1402) حدود 9 درصد رشد داشته است. چالش اصلی نشاندهنده تخصیص حمایت از دارو، مشاهده معنادار تخصیص بودجه است که به نظر میرسد به دلیل کسری منابع کاغذی، یارانه دارو به درستی عمل نکرده است.
این
اتفاقات در حالی رخ می دهد که دولت بر اساس آمارهای مختلف می گوید افزایش فروش و درآمد نفت قابل توجه است و درآمدهای مالیاتی دولت سال به سال افزایش می یابد. دولت در بودجه 1403 کل درآمدهای مالیاتی را به 122/1 میلیارد تومان پیش بینی کرده بود که دو برابر درآمد نفتی است.
در لایحه بودجه سال آینده دولت پیش بینی کرده بود روزانه یک میلیون و 350 هزار بشکه نفت به قیمت 65 یورو بفروشد و بر این اساس درآمدهای نفتی در لایحه بودجه سال 1403 حدود 614 برآورد شده است. هزار میلیارد تومان. نکته مهم دیگر این است که درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده 49.8 درصد رشد خواهد داشت./شرق
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16858/%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B7%D9%84%D8%A8-%D8%B3%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز