شرکت تولید و عرضه مواد معدنی جزو 10 شرکت برتر واریز سود به بودجه کشور است

وی گفت: به طور کلی در پایان قراردادهای بلندمدت (مثلاً 10 تا 15 ساله) در فرآیندهای انتقال، در صورت انجام تعهدات، به درخواست متقاضی (قرارداد) تمدید می شود.
وی ادامه داد: تعداد نیروی انسانی مجتمع فسفات اسفوردی قبل از واگذاری 173 نفر بود و اکنون به 210 نفر رسیده است. برخی از شرکت ها ممکن است در برخی معیارها رشد کنند و در برخی از بخش ها ضعیف باشند. ما آنها را تماشا می کنیم.
محمدرضا کریمی با بیان اینکه در اسناد جذب سرمایه گذاری نکات برجسته ای وجود دارد، افزود: در این اسناد شرایطی وجود دارد که با شرایط خاصی (به درخواست متقاضی و تایید نشده توسط دولت) می توان قراردادهای بلندمدت را تمدید کرد. ). وی ادامه داد: به این ترتیب در صورت احراز شرایط اسناد، می توان برای سرمایه گذار انگیزه ایجاد کرد.
وی ادامه داد: سود این شرکت قبل از واگذاری 5 میلیارد تومان و اکنون 176 میلیارد تومان است. همچنین تعداد نیروی انسانی از 134 نفر به 385 نفر افزایش یافت که به گفته کریمی در این مجتمع 2 طرح توسعه شامل فلز سیلیکون با حداقل 700 میلیارد تومان و طرح جداسازی سرباره با 100 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است.
کریمی با اشاره به دیدگاه منتقدان مبنی بر محقق نشدن اهداف مورد نظر در زمان واگذاری بنگاه ها به رهبر، گفت: با این شرایط تغییرات قابل توجه در 5 شاخص شامل درآمد، سود، زیان، نرخ تولید و نرخ جذب نیروی انسانی می تواند قابل توجه باشد. مورد مطالعه قرار گیرد. به عنوان مثال درآمد مجتمع فروکروم جغتای قبل از واگذاری 51 میلیارد تومان بوده و اکنون به 184 میلیارد تومان رسیده است.
کریمی یادآور شد: قبلا فقط معادن یا صنایع حواله می شد و ریال دریافت می شد اما پس از آن کنترلی صورت نگرفت اما اکنون این کنترل ها به عنوان یک نکته کلیدی در روش های فعلی وجود دارد.
کریمی با اشاره به الگوهای حذف معادن و صنایع معدنی گفت: بر اساس بند 35 قانون رفع موانع تولید و موارد مرتبط با آن در قانون اساسی چهل و چهارم و همچنین قوانین بودجه، ایمیدرو تصمیم به واگذاری معادن و صنایع معدنی گرفت. 5 تیپ قرارداد بسته شد.
** 5 تیم قراردادی
کریمی یادآور شد: هر کدام از روش ها بسته به نوع سنگ معدن و ارزش افزوده آن، ذخایر و فناوری و … استفاده می شود که همگی مطابق قانون بوده است.
absnews
مدیر اقتصادی ایمپاسکو خاطرنشان کرد: این روش ها مزیت هایی دارد که در مقالات ملی و حتی بین المللی به آن اشاره شده است. از سوی دیگر، این نوع قراردادها، BOO، BOT و غیره، تنها قراردادهای مدیریتی نیستند، بلکه روش هایی با تجربیات موجود هستند. –
مدیر اقتصادی ایمپاسکو با اشاره به اینکه خوشبختانه برخی از منتقدان نسبت به نحوه واگذاری اعتراض ندارند، گفت: توسعه شرکت های واگذار شده قابل مقایسه با قبلی نیست و بدون شک این نوع واگذاری از نظر نیروی انسانی مزایای بالقوه، در مقایسه با روش های سنتی اصل 44 قانون اساسی، بسیار بهتر است.
مدیر اقتصادی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اعلام کرد: قوانین اصل 44 دارای یک سری زیرمجموعه است. در بخش فرعی (ت) بند 35 قانون رفع موانع تولید آمده است. شرکت ها و معادن دولتی پس از اخذ گواهی کشف باید نسبت به واگذاری به صورت استخراج و فروش اقدام کنند.
به گزارش گروه اقتصاد و کارآفرینی به نقل از ایمیدرو، محمدرضا کریمی در نشست میز اقتصاد شبکه خبر با بیان اینکه مجموع واگذاری های این شرکت برای تامین و تولید مواد معدنی 75 فقره است، گفت: سود حاصل از این واگذاری ها به شرکت واریز می شود. بودجه کشور ما را به یکی از 10 شرکت برتر تبدیل کرده است.
** تغییر چشمگیر شاخص ها در شرکت های واگذار شده
وی ادامه داد: این در حالی است که چنین اتفاقی در سال 1394 (قبل از واگذاری) و قبل از آن رخ نداده است.
وی ادامه داد: هر پروژه ای لیستی از تاخیرات دارد که همکاران بررسی می کنند. به عنوان مثال بر اساس برخی شرایط خاص مانند کرونا و … برنامه را یک سال به تعویق می اندازند، اما در صورتی که هر یک از سرمایه گذاران موفق به اجرای فرآیند تولید و برنامه ریزی طبق برنامه نشد، اخطار می دهیم و انجام می دهیم. همچنین از قرارداد منصرف شود.
کریمی با اشاره به اینکه گفته می شود فرآیند واگذاری برای دولت اقتصادی است و برای بخش خصوصی اقتصادی نیست، این یک مشکل فنی و اقتصادی است، اذعان داشت: آیا می توان گفت دولت کاری انجام می دهد که صرفه ندارد اما صرفه اقتصادی ندارد. بخش خصوصی آن را اقتصادی می کند؟ همه اینها بر اساس زمان بندی و ردیابی است.
وی ادامه داد: مدیریت، سرمایه گذاری، استخراج و فروش، تشکیل شرکت مشترک، تامین مواد اولیه و تضمین خرید محصولات بخشی از قراردادهای منعقده با بخش خصوصی است.
به گفته وی، اوج این روش ها این است که دولت و بنگاه های دولتی از مزایای بالقوه این روش ها استفاده کنند.
**شرایط تمدید قراردادهای واگذاری
مدیر اقتصادی ایمپاسکو در پایان این برنامه تاکید کرد: برای روشن شدن ابعاد سوال و آثار این نوع واگذاری ها، صدا و سیما می توانند با حضور در این واحدها گزارشی از عملکرد این واحدها تهیه کنند. مجتمع ها
وی یادآور شد: در معادنی که فعالیت می کنیم دستگاه نظارت با توجه به پیشرفت کار انجام شده و نوع کار فعالیت خود را انجام می دهد.
مدیر اقتصادی ایمپاسکو با اشاره به تغییرات ایجاد شده در مجتمع فسفات ایسفوردی پس از واگذاری گفت: درآمد این مجتمع قبل از واگذاری 9 میلیارد تومان بوده و اکنون به 17 میلیارد تومان رسیده است. ضمن اینکه این مجموعه قبل از واگذاری 2300 میلیارد تومان زیان داشت اما اکنون 13.5 میلیارد تومان سود دارد.
absnews
** نظارت ; نکته کلیدی این قراردادها