شروع طرح شیر مدارس و پاسخ به چند سوال/پیشنهاد برای تامین مالی پروژه
طرح توزیع شیر مدارس از روز گذشته در 21 استان کشور راه اندازی شد و اکنون این سوال مطرح است که چرا این طرح با تاخیر راه اندازی شده و چه موانعی بر سر راه آن وجود دارد؟
به گزارش ای بی اس نیوز، طرح توزیع رایگان شیر در مدارس پس از سال ها توقف و اجرا نشدن بالاخره از دیروز آغاز شد. بر اساس اعلام معاون وزیر آموزش و پرورش، این طرح در مدارس ابتدایی دولتی 21 استان اجرا شده است و در بقیه استان ها آموزش و پرورش در تلاش است تا موانع اجرای طرح را برطرف کند.
بر اساس اعلام معاون وزیر، یکی از دلایل کندی این طرح، عدم آمادگی شرکت های لبنی در برخی استان ها برای تولید شیر فراترمال یا استریل است.
در همین راستا میراسلام تیموری – رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی – در پاسخ به این سوال که چرا طرح شیر رایگان مدرسه با بیش از دو ماه تاخیر نسبت به شروع سال تحصیلی جدید اجرا شد؟ وی به ای بی اس نیوز گفت: در مذاکراتی که برای اجرای طرح شیر مدارس انجام شد، قرار بود این طرح به صورت متمرکز و با تفاهم نامه با انجمن صنایع لبنی انجام شود اما بر اساس آنچه که متولیان آموزش و پرورش هستند. و همچنین نمایندگان سازمان برنامه و بودجه اعلام کردند که به دلیل وجود موانع قانونی امکان اجرای متمرکز این طرح وجود ندارد و آموزش و پرورش ترجیح داد مستقیماً با تولیدکنندگان لبنی در هر استان وارد مذاکره شود. این کار علاوه بر تأخیر در فرآیند امضای قرارداد، زمان عرضه مواد بسته بندی شیر استریل را بیش از حد انتظار افزایش داد.
وی افزود: با این حال با پیگیری های انجام شده توسط وزارت آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی و انجمن صنایع لبنی اکثر مشکلات برطرف شده و امید است بقیه استان ها نیز مشمول این طرح شوند. .
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لبنی در پاسخ به سوال مطرح شده برخی از شرکت های لبنی در برخی مناطق آمادگی تولید شیر فوق دما را ندارند و آیا امکان تامین شیر فوق دما مورد نیاز این استان ها از سایر استان ها وجود دارد؟ وی افزود: خوشبختانه رئیس دولت محل تامین اعتبار صندوق لبنیات مدارس را برای سال تحصیلی جدید مشخص کرده است اما در دستورالعمل آموزشی بر استانی شدن صندوق لبنیات مدارس تاکید شده است. استانی شدن قراردادها به دلیل افزایش هزینه های حمل و نقل، امکان انتقال محصولات تولیدی از استانی به استان دیگر را فراهم می کند.
وی با بیان اینکه با گسترش توزیع شیر از استریل به پاستوریزه و پاستوریزه بخشی از مشکلات تامین شیر مدارس برطرف شده است، گفت: پیشنهاد ما این است که برای سال تحصیلی آینده مقدمات لازم برای اجرای شیر مدارس باید از همان ماه ژوئن آغاز شود. نکته دیگر اینکه برای تداوم و تثبیت اجرای شیر مدارس و تامین به موقع اعتبار آن، در بودجه سال آینده بودجه شیر مدارس از محل مالیات بر ارزش افزوده شرکت های لبنی کارخانه ها به ویژه شرکت های مشارکت کننده در این طرح تامین شود.
تیموری تصریح کرد: برآوردها نشان می دهد که مالیات بر ارزش افزوده کارخانه های لبنی بالغ بر 8 هزار میلیارد تومان است که در صورت تخصیص این منابع به شیر مدارس به جای 35، 70 برابر برای 16 میلیون دانش آموز مقطع ابتدایی قابل استفاده است. این باید هم در سطح متوسطه و هم در تمام مدارس دولتی و خصوصی کافی باشد.
انتهای پیام