اخبار سیاسی روز

شرق اشتباهش را پذیرفته، بی بی سی شکست نخورده است!

آبان ماه بود که روزنامه شرق نظرسنجی درباره حجاب منتشر کرد که اگرچه درباره صحت آمار آن بحث و حدیث زیاد است، اما خود مسئولان شرق حداقل در دو محل کار به اشتباه خود اعتراف می کنند. اولاً در عنوان اشتباه کردند و ثانیاً این عنوان زمینه ساز شد تا رسانه های بیگانه سوار بر امواج شوند و با مراجعه به اخبار شرق آنچه را که می خواهند به مردم ارائه دهند.

به گزارش ای بی اس نیوز، میثم جابری نوشت پس از انتشار رای دادگاه مطبوعات درباره روزنامه شرق، واکنش های مختلف و بعضا جهت دار درباره این تصمیم و اشتباه شرق در رسانه های فضایی منتشر شد.

اخبار و دروغ های واقعی روزنامه شرق

در مورد بررسی شرقی ذکر سه نکته ضروری است:
1- بررسی ها از جمله در رسانه ها که البته روش ها و اصول علمی خاص خود را دارند که رعایت آن توسط روزنامه شرق نیاز به بحث جداگانه ای دارد اما نوع اطلاع رسانی و انتشار ضعیف نتایج نظرسنجی شرق غیر معمول نیست. در تاریخ 3 نوامبر 1402 باید مورد توجه قرار گیرد. این روزنامه در نظرسنجی خود نظر 5 درصد پاسخ دهندگان را در مخالفت با نظر یکی از نمایندگان درباره تأثیر احتمالی قانون عفاف و حجاب بر وضعیت حجاب زنان بیان کرده است، در حالی که 84 درصد از مردم با این قانون مخالف هستند. . حجاب که فقط یک خبر است.
2- اکبر نصراللهی، سخنگوی هیئت منصفه دادگاه رسیدگی به تخلف شرق، برخلاف آنچه رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق در شماره 27 آذر 1402 این روزنامه عنوان کرده است. وی نگفته «تنها 5 درصد از 12000 نفری که در نظرسنجی «شرق» شرکت کرده‌اند مخالف حجاب هستند. در مقابل، برخی از اعضای محترم هیئت منصفه معتقد بودند که بر اساس توضیحات و آمار ارائه شده در دادگاه، شرق نظر 5 درصد از مخاطبان خود را 84 درصد اعلام کرده است.

شرق اشتباهش را پذیرفته، بی بی سی شکست نخورده است!

3- نوع پوشش رسانه های خارجی از جمله بی بی سی نیز جالب و قابل تامل است; بی بی سی به جای انتشار اعتراف اشتباه مدیر مسئول روزنامه شرق در تیتر منتشر شده در این روزنامه و اظهارات وی مبنی بر انتشار نادرست این اطلاعات در رسانه های خارجی، سخنان وی را به نقل از سخنگوی هیئت منصفه و در بند سوم خود منتشر کرد. داستان کوتاه، او نتوانست به صراحت این را بپذیرد. و به صراحت درباره اشتباه رحمانیان در انتشار «تیتر اشتباه» و «نشریه اشتباه تر» در رسانه های خارجی نوشت: «به گفته آقای نصراللهی، رسانه های خارجی نوشتند که ۸۴ درصد از شرکت کنندگان مخالف حجاب هستند، در حالی که ۸۴ درصد آنها مخالف حجاب هستند. مورد سوال مخاطبان شرق این روزنامه با اظهارات خانم زهرا سادات لاجوردی، نماینده تهران در شورای اسلامی شهر مبنی بر “تأثیر قانون احتمالی عفاف و حجاب بر وضعیت حجاب زنان” مخالف است. الزام زنان به رعایت حجاب

جمله فوق که در بند سوم روزنامه بی‌بی‌سی آمده است، از سوی سخنگوی هیئت منصفه بیان نشده است، اما رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه شرق در جلسه آن را بیان کرده است. همان خبر منتشر شده توسط اکبر نصراللهی که در رسانه های مختلف از جمله منوتو و صدای آمریکا منتشر شده است به شرح زیر است:
سردبیر روزنامه شرق در دفاع از خود اشتباه تیتر را تایید کرد و گفت: این که رسانه های خارجی نوشتند 84 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی مخالف حجاب هستند و 84 درصد مخاطبان شرق با این موضوع موافق بودند، دروغ تر بود. نظرسنجی این روزنامه با اظهارات خانم زهرا سادات لاجوردی در شورای اسلامی شهر تهران مخالف «تأثیر قانون احتمالی عفاف و حجاب بر وضعیت حجاب زنان» بوده و مخالف الزام اجباری نیست. زنان برای رعایت حجاب

شرق اشتباهش را پذیرفته، بی بی سی شکست نخورده است!

این اقدام بی بی سی نمونه ای از تاکتیک های فریبنده راست است. یعنی رسانه هایی مانند بی بی سی در یک جنگ شناختی بخشی از واقعیت ها را طوری انتخاب می کنند، تکرار می کنند و برجسته می کنند، به گونه ای که عموم مردم فکر می کنند همه چیز واقعیت است و تصور می کنند تمام واقعیت مطالب منتشر شده از یک نوع محتوا است. اگر اینطور نبود، بی بی سی منتشر کرد.
انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا