شرط ورود لوازم خانگی ایرانی به عراق
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: بحثی که سال هاست در خصوص افزایش ضریب پیچیدگی محصولات صادراتی ایران ادامه دارد، نیازمند برنامه ریزی همه جانبه و نگاه ملی برای تحقق آن است. ترتیب دادن.
شریعتی تصریح کرد: سال گذشته بازار لوازم خانگی عراق 3.2 میلیارد دلار حجم داشت که بخش زیادی از آن سهم چین بود و ترکیه نیز موفق شد بخشی از بازار را در اختیار بگیرد. در ایران ظرفیت و ظرفیت خوبی برای حضور در این بازار داریم، اما از یک سو با حمایت دولت و فراهم آوردن مقدمات لازم، تولیدکنندگان باید ظرفیت تولید خود را افزایش دهند و سپس شروع به عرضه کنند. کالاهای موجود در این بازار و از سوی دیگر با از منظر ملی باید به سمت ارتقای برندها حرکت کرد که در نهایت به نفع صادرات صنعتی کشور باشد. نباید فراموش کرد که برای حضور در چنین عرصه هایی باید با دومین اقتصاد قدرتمند جهان یعنی چین رقابت کنیم و چنین پرسشی قطعاً نیازمند برنامه ریزی جدی است.
انتهای پیام
وی با تاکید بر لزوم استفاده از تمامی ظرفیت های موجود برای حضور در عرصه های جدید، گفت: امسال سال حمایت از اقتصاد دانش بنیان است و دولت نیز تلاش کرده است تا حمایت های خود را از این بخش تسری دهد اما باید دید. این حمایت ها در نهایت چه خواهد بود، زیرا نتایج ملموسی برای اقتصاد ما به همراه خواهد داشت. در بازار عراق، ما مزیت نسبی نزدیکی را داریم که به ما امکان می دهد محصولات صنعتی سنگین را راحت تر از سایر رقبا حمل کنیم. بنابراین اگر با نگاه ملی و همفکری فعالان اقتصادی و دولت عمل کنیم، دستیابی به این اهداف امکان پذیر خواهد بود.
عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به جایگاه ویژه بازار عراق برای تجار ایرانی تصریح کرد: ما در سال های اخیر نقش مهم و کلیدی در بازار عراق داشته ایم اما اگر بخواهیم تحولی در این زمینه ایجاد کنیم. و به سمت صادرات کالاهای صنعتی حرکت کنیم، نیاز داریم مقدماتی مهم را فراهم کنیم. به عنوان مثال، بازار لوازم خانگی عراق بازار بزرگ و گسترده ای است، اما ما برای کنار آمدن با آن مشکل داریم.
وی یکی از مشکلات اساسی در این زمینه را خالی بودن برندهای برتر ایرانی و بین المللی دانست و گفت: زمانی که می خواهید کالاهای صنعتی صادر کنید یکی از مشکلات اصلی داشتن برندی پیشرو و معروف در بین مقاصد است. برای صادرات است. در واقع در این حوزه ها صادرکنندگان ایرانی باید با رقبای سرشناس و اقتصادهای بزرگ رقابت کنند و لازمه این امر داشتن برندهای شناخته شده و شناخته شده است که متاسفانه در اقتصاد ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است. .
علی شریعتی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: یکی از چالش های عمده ای که اقتصاد ایران در سال های اخیر با آن مواجه بوده، بحث خام فروشی و صادرات کالاهای ارزان قیمت و ارزش افزوده بوده است. مسلماً ممکن است این کالاها بخش بزرگی از سبد صادراتی ما را به خود اختصاص داده باشند، اما در نهایت هدف گذاری باید به سمت صادرات کالاهایی با ضریب پیچیدگی بالاتر باشد. البته این موضوع در سال های اخیر بارها در قالب شعار و طرح مطرح شده است اما اینکه تا چه حد می توان آن را اجرایی کرد بحث دیگری است.