16:49 – 21 نوامبر 1403
رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از اتصال پرداخت به شبکه کارت ایران و روسیه گفت: اتصال شبکه ملی پرداخت دو کشور محدودیت های پرداخت الکترونیک را از بین برد و فصل جدیدی در اقتصاد و اقتصاد گشوده شد. همکاری های فرهنگی بین دو کشور آغاز خواهد شد. پروژه ای که امروز شاهد افتتاح آن هستیم از (تاریخ شروع پروژه) با هدف ایجاد یکپارچگی در شبکه های پرداخت و تسهیل تراکنش های مالی بین شهروندان دو کشور آغاز شد.
وی با بیان اینکه این طرح به سه مرحله تقسیم می شود و در هر مرحله گام مهمی در جهت رسیدن به هدف نهایی برداشته می شود، گفت: مرحله اول این طرح که از اواخر شهریور ماه گذشته اجرایی شد، خواهد بود. و امروز امکان استفاده از کارتهای بانکی، همانطور که ایران، عضو شبکه شتاب، دستگاههای خودپرداز برای گردشگران روسیه فراهم میکند، فاش شد. به این ترتیب گردشگران ایرانی از این پس می توانند با استفاده از موجودی ریالی کارت های تسریع شده خود، اسکناس روبلی را از دستگاه های خودپرداز روسیه به راحتی دریافت کنند. در حال حاضر ارز مسافری به میزان تعیین شده در مقررات ارزی بانک مرکزی از طریق این پلتفرم عرضه می شود و در آینده آدرس سایر ارزهای خدماتی روسیه نیز بر روی این پلتفرم عرضه خواهد شد.
وی تاکید کرد: تا امروز چهار بانک ایرانی تغییرات لازم را به طور کامل اعمال کرده و قابلیت استفاده از آن برای دارندگان کارت این بانک ها علمی شده است. در چهار بانک ایرانی دیگر نیز تست داخلی توسعه سامانه با موفقیت به پایان رسیده و سایر بانک های کشور نیز با اعمال تغییرات لازم به تدریج به این طرح خواهند پیوست.
فرزین افزود: همچنین دستگاه های خودپرداز مجهز به پشتیبانی NFC در روسیه قابلیت پذیرش کارت های بانکی متعلق به شبکه شتاب ایرانیان را دارند. از آنجایی که پروژه آمبر قبلا در بانک مرکزی شناسایی و در شبکه بانکی پیاده سازی شده است، با تلاش همکاران خود در حوزه سیستم پرداخت توانسته ایم محدودیت های مربوط به استفاده از کارت های مغناطیسی در ایران را برطرف کنیم. تعاملات خود را بر اساس استفاده از اپلیکیشنهای مرتبط با آمبر در گوشیهای همراه مجهز به فناوری NFC انجام میدهیم که به گسترش و انتقال شبکه پرداخت ایران به سمت این فناوری در کشور سرعت بخشید. فازهای بعدی این پروژه با امکانات و خدمات گسترده تر به زودی رونمایی خواهد شد.
وی افزود: با افتتاح این پروژه گام مهمی برای ایجاد همکاری های اقتصادی یکپارچه در منطقه برداشته شده است. این پروژه الگوی موفق استفاده و گسترش زیرساختهای داخلی در تعاملات بینالمللی است و نشان میدهد که میتوان تعاملات بینالمللی را با بهرهگیری از توان داخلی و استفاده از زیرساختهای پیشرفته داخلی به صورت غیرمجاز توسعه داد.