عابدینی تصریح کرد: بسیاری از کشورهای آسیای میانه در محاصره خشکی هستند و راه اتصال آنها به دریا از طریق ایران است. ایران از شمال به دریای خزر و از جنوب به دریای آزاد شامل خلیج فارس و دریای عرب و از آنجا به اقیانوس هند متصل است که موقعیت ممتازی را برای کشورمان ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به تحریم های غرب به ویژه آمریکا علیه ایران، پیوستن به شانگهای یک مزیت برای جمهوری اسلامی ایران است به گونه ای که باشگاه کشورهای تحریم شده از سوی غرب می تواند تجارت خود را در حوزه داخلی گسترش دهد. و تحریم ها را بسیار کم اثر کند. به نظر می رسد این موضوع می تواند شاهکاری برای دولت آیت الله رئیسی باشد.
وی بیان کرد: البته غرب چندان علاقه ای به شکل گیری چنین پیمان های منطقه ای ندارد و دلایل این امر کاملاً مشخص است، زیرا در صورت قدرت گرفتن پیمان های منطقه ای، از یک سو قدرت آمریکا و … از سوی دیگر، قدرت اتحادیه اروپا کاهش خواهد یافت.
نشست رسمی روز پنجشنبه چهارم شهریور ماه در شانگهای با حضور آیت الله رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران آغاز شد و در این میان عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای از سوی رئیس جمهور ازبکستان اعلام شد.
این عضویت گامی مثبت در جهت تنوع بخشیدن به روابط بین الملل ایران و گامی جدی در جهت دیپلماسی اقتصادی و امنیتی است. آمارها نشان دهنده آینده روشن این سازمان در اقتصاد جهانی است که در نهایت منجر به ارتقای رتبه اقتصادی ایران خواهد شد.
شانگهای بزرگترین سازمان همکاری منطقه ای در جهان است
وی با بیان اینکه ایران و روسیه بیشترین میزان ذخایر انرژی را در جهان دارند، گفت: ایران و روسیه حداقل در حوزه گاز در جهان بی نظیر هستند و در حوزه نفت نیز تقریباً وضعیت مشابهی دارند. در بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، دو کشور هند و چین بیشترین مصرف انرژی را در جهان دارند و از این رو این کشورها می توانند مکمل یکدیگر در بازار انرژی باشند.
وی افزود: نکته دیگر این است که مسیر از ایران کوتاه ترین، ارزان ترین و امن ترین مسیر برای عبور و مرور کالا است و زمانی که چین می خواهد کالاهای خود را به روسیه یا کشورهای آسیای میانه ارسال کند یکی از مسیرها ایران است. مسیر و حتی اگر بخواهد کالا به اروپا اسلو ترانزیت ارسال کند، ایران مسیر خوبی برای چین محسوب می شود.
در این دیدار سران کشورهای چین، روسیه، هند، ایران، ازبکستان، قزاقستان، بلاروس، ترکیه، آذربایجان، قرقیزستان، پاکستان، مغولستان، تاجیکستان و ترکمنستان و ژانگ مینگ دبیرکل سازمان شانگهای حضور داشتند. همکاری و روسلان میرزایف، رئیس کمیته اجرایی ساختار منطقه ای مبارزه با تروریسم سازمان همکاری شانگهای حضور داشتند.
این کارشناس مسائل بین الملل دلایل تمایل روسیه، چین، هند، پاکستان و کشورهای آسیای مرکزی را برای پیوستن ایران به شانگهای بیان کرد: همه این کشورها به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی ایران از عضویت کشورمان استقبال می کنند.
بیست و شش رئیس دولت
وی با برشمردن مزیت های سازمان همکاری شانگهای افزود: این سازمان بیشترین جمعیت را نسبت به سایر نهادهای منطقه ای از جمله اتحادیه اروپا دارد. چین با یک میلیارد و 400 میلیون نفر و هند با یک میلیارد و 350 میلیون نفر دو عضو شانگهای هستند، بنابراین اگر جمعیت سایر کشورهای عضو را به این رقم اضافه کنیم، بیش از نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند. تحت پوشش سازمان شانگهای.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم تلاش کرد تا زمینه های تحکیم روابط با همسایگان و تشکیل امنیت اجتماعی جمعی در منطقه را فراهم کند که خوشبختانه موفقیت های بسیاری از جمله عضویت و عضویت دائمی به دست آورد. سازمان همکاری شانگهای
عابدینی یادآور شد: اگر بخواهیم این اقدام را از زاویه تجارت بین الملل، اقتصاد سیاسی و دیپلماسی با همسایگان بررسی کنیم، باید گفت که در همه این عرصه ها نقطه قوت و چرخشی برای جمهوری اسلامی است که می توان از آن استفاده کرد. در زمینه های مختلف
عابدینی افزود: زمانی که جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه، هند و کشورهای آسیای میانه بتوانند تجارت داخلی خود را بر اساس توافق منطقه ای تقویت کنند، می توانند قدرت های غربی را به چالش بکشند، به همین دلیل غربی ها تمایل به کسب قدرت دارند. آنها سازمان همکاری شانگهای را ندارند.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: از این رو چین، هند، روسیه، پاکستان، کشورهای آسیای میانه و سایر کشورها خواستار پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای هستند و به همین دلیل به اتفاق آرا با عضویت جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند. این سازمان
عابدینی گفت: سازمان همکاری شانگهای از نظر وسعت بزرگترین سازمان همکاری منطقه ای در جهان است، زیرا روسیه به تنهایی دارای وسعت بسیار بزرگی است که اگر اندازه آن را با چین، ایران، هند و کشورهای آسیای میانه در نظر بگیرید، برابر است. در مقایسه با سایر سازمان های منطقه ای منحصر به فرد است.
به گزارش ای بی اس نیوز، بیش از یک دهه تلاش ایران برای پیوستن به شانگهای، با لغو تحریم های شورای امنیت در سال 2015، به کشورهای عضوی مانند تاجیکستان اطمینان خاطر داد و بیش از همه، دیدگاه منطقه و توازن دیپلماتیک را تغییر داد. شهریور 1400 پذیرش روند پذیرش ایران به عنوان عضو رسمی. در 25 سپتامبر سال جاری در بیست و دومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شد، جمهوری اسلامی ایران با امضای اسناد عضویت توسط وزیر کشور به عنوان عضو رسمی این سازمان معرفی شد. امور خارجه
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: امروز بسیاری از قدرت های بزرگ غربی با تحریم های اقتصادی سعی در فشار بر سایر کشورها و تحمیل مبانی فکری خود بر آنها دارند.
حضور ایران در سازمان همکاری شانگهای و همچنین سایر اسناد همکاری بلندمدت مانند سند راهبردی 25 ساله با چین و همچنین قراردادهایی با روسیه و هند می تواند مزیت حضور ایران در این گروه را تضمین کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، آیت الله رئیسی که به دعوت رسمی همتای ازبکستانی خود از روز چهارشنبه (23 شهریور) سفر سه روزه خود را به ازبکستان آغاز کرد و در نخستین روز از دیدارهای دوجانبه تهران و تاشکند، 17 سند همکاری امضا شد. بین دو کشور اسناد عضویت ایران در سازمان شانگهای نیز در روز نخست به امضای حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه رسید.
حسن عابدینی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز در ارزیابی خود از عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: این سازمان بزرگترین سازمان منطقه ای جهان است و با توجه به جمعیت ساکن در کشور عضو، از اهمیت سیاسی و اقتصادی بالایی برخوردار است. . کشورها.