دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

شاخ های مجازی از پرداخت مالیات ناچیز خودداری می کنند!

جمعیت نیم میلیونی اینفلوئنسرها و وبلاگ نویسان که تنها 131 نفر از آنها بیش از 2300 میلیارد تومان درآمد دارند، مجبور به پرداخت تنها 17 میلیارد تومان مالیات شدند و تمایلی به پرداخت این مبلغ ناچیز نداشتند.

به گزارش ای بی اس نیوز، بیش از 500 هزار وبلاگ نویس و اینفلوئنسر در فضای مجازی فعال هستند که در این میان 551 نفر شناسایی شده اند که درآمد تنها 131 نفر از 1400 نفر از آنها بیش از 2300 میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که برای همه این افراد تنها 17 میلیارد تومان و به طور میانگین برای هر نفر 130 میلیون تومان مالیات گرفته شد که اکثر آنها از پرداخت این مبلغ خودداری کردند و 23 نفر نیز آن را پذیرفتند.

شاخ های مجازی که از طریق فضای مجازی درآمد هنگفتی به جیب می زنند، نمی خواهند مالیات بدهند. این امتناع از اعمال قانون که در بین برخی ورزشکاران نیز شاهد آن هستیم، در حالی صورت می گیرد که کارگران و کارمندان مالیات خود را ماهانه پرداخت می کنند. بهانه برخی از قهرمانان ورزشی که بسیاری از آنها وبلاگ نویس شده اند و از فعالیت های تبلیغاتی خود درآمدهای کلانی کسب می کنند این است که روزی برای کشور افتخار به ارمغان آوردیم و دیگر مجبور به پرداخت مالیات نیستیم.

اما سوال اینجاست: آیا ورزشکاران سایر کشورها برای فعالیت های تبلیغاتی خود از مالیات معاف هستند؟ پاسخ روشن است: خیر. دیوید بکهام، مسی، پل جورج، رونالدو، امباپه و همه ورزشکارانی که از تبلیغات درآمد کسب می کنند، موظف به دریافت مالیات هستند. درست 12 سال پیش، دیوید بکهام به دلیل فرار مالیاتی از کسب عنوان شوالیه محروم شد.

شورای اسلامی در قانون بودجه سال 1398 دولت را موظف کرد برای کاربران رسانه های کاربر محور که بیش از 500 هزار مشترک دارند و از طریق تبلیغات درآمد کسب می کنند، مالیات محاسبه و اجرا کند. قانونی که هنوز آنطور که باید اجرا نشده است.

یکی از بهانه هایی که وبلاگ نویسان و اینفلوئنسرها برای عدم پرداخت مالیات دارند، فیلتر شدن برخی اپلیکیشن ها است. موضوعی که شهربانو منصوریان قهرمان ووشو نیز در روزهای اخیر به آن اشاره کرده است. در حالی که درآمد اصلی این افراد از طریق همین پلتفرم ها و در داخل کشور است. بنابراین این موضوع نمی تواند فرار مالیاتی را توجیه کند.

براساس لایحه بودجه 1403 از مجموع منابع 2462 میلیارد تومانی سهم مالیات 1122 میلیارد تومان معادل 45 درصد از کل بودجه است. این رقم نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش و نسبت به سهم نفت ۱۱ درصد کاهش داشته است. با اجرای سامانه مودیان از دی ماه امسال، بسیاری از مشاغل مجبور به ثبت خرید و فروش خود در سامانه شدند تا مالیات آنها به طور دقیق محاسبه شود. اما مشخص نیست چرا وبلاگ نویسان از پرداخت مالیات ناراضی هستند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *