البرز در صادرات میوه و تره بار به عمان جایگاه مناسبی دارد
ضرابی ادامه داد: در سال 94 اتاق مشترک ایران و عمان و اتاق بازرگانی این کشور تفاهم نامه ای امضا کردند که بر اساس آن اولین خط دریایی بین بندرعباس و بندر صحار راه اندازی شد و این بندر برای ورود کالای ایرانی هم اکنون تعداد این خطوط چهار قلم است.
به گزارش ای بی اس نیوز، محسن ضرابی در نشست همفکری که برای هماهنگی و شرکت در نمایشگاه های آگروفود عمان و گلفود دبی در سالن البرز برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این نشست ترسیم تصویری شفاف از کشور عمان به منظور آشنایی ایرانیان است. فعالان اقتصادی با توانمندی هایش زیرساخت ها و امکانات برای سفر با برنامه به کشور مقصد وجود دارد.
وی تصریح کرد: در 31 قلم کالای اصلی واردات عمان که عمده آنها مواد غذایی، میوه جات و محصولات کشاورزی است، صادرکنندگان البرازی سهم قابل توجهی در واردات 45 میلیون دلاری میوه و سبزیجات به این کشور در حوزه پلاستیک و پزشکی دارند. تجهیزات در تجارت صادرات، ما موقعیت خوبی در این کشور داریم.
ضرابی در ادامه درباره صادرات محصولات ایرانی از عمان به سایر کشورها توضیح داد: عمان با 16 کشور عربی آفریقایی، آمریکا، سنگاپور و 4 کشور اروپایی قرارداد تجارت آزاد دارد و اگر کالای ایرانی از طریق عمان به این کشورها صادر شود، تعرفه گمرکی آن تعرفه می شود. صفر خواهد بود.
وی با بیان اینکه بنادر مجهز، مناطق آزاد و شهرهای صنعتی با زیرساخت های مناسب از جمله توانمندی های عمان است، گفت: بررسی حجم کل مبادلات اقتصادی ایران و عمان تا سال 2019 نشان می دهد که این میزان از 170 تا 220 میلیون دلار بوده است. . .
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: دولت عمان نه تنها در دوران دفاع مقدس، بلکه در روزهای سخت تحریم ها و مذاکرات برجام نیز از کشورمان حمایت کرده است.
انتهای پیام
ضرابی افزود: در حال حاضر واردات عمان 31 میلیارد دلار است که سهم ما 2.4 درصد بوده و امیدواریم تا پایان امسال به 3.6 درصد برسیم.
وی با تاکید بر اینکه خطوط هوایی مناسبی بین ایران و عمان وجود دارد، افزود: در حال حاضر خطوط هوایی مستقیم بین کیش، بندرعباس، لار، چابهار، تهران، مشهد و رشت در ایران و مسقط در عمان وجود دارد.
وی افزود: عمان کشوری با 4.5 میلیون نفر جمعیت است که 40 درصد ساکنان آن خارجی هستند و تورم 1.5 درصدی را در سال 2021 تجربه کرده است. این کشور سومین ارز قدرتمند جهان را دارد.
وی تصریح کرد: سال گذشته رکوردی در میزان روابط اقتصادی ایران و عمان به ثبت رسید به طوری که صادرات ما به این کشور به 716 میلیون دلار رسید و این میزان در 6 ماهه نخست امسال 541 میلیون دلار ثبت شد. معادل 277 میلیون دلار، سال گذشته همین زمان بود.
ای بی اس نیوز/ البرز رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: صادرکنندگان محصولات کشاورزی در البرز سهم بالایی در صادرات میوه و تره بار به این کشور دارند.
وی با بیان اینکه نمایشگاه های تخصصی زیادی در عمان برگزار می شود، گفت: یکی از این نمایشگاه ها آگروفود است که در آن با تولیدکنندگان دیگر رقابت می کنیم و جایگاه خود را در بازار به دست می آوریم و عمانی ها باید کشورمان را بهتر بشناسند.
رئیس اتاق مشترک ایران و عمان گفت: به دنبال عوارض و تسهیل نقل و انتقالات مالی به عمان هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان تصریح کرد: اتباع خارجی از جمله فعالان اقتصادی ایرانی می توانند با 100 درصد سهام در عمان شرکت ثبت کنند و مجوز کار دریافت کنند.