18:02 – 18 نوامبر 1403
بهروز سلطانی، کارشناس سیاست گذاری مسکن، سامانه املاک و مسکن را یکی از مهم ترین ابزارهای دولت برای برنامه ریزی مسکونی دانست و گفت: این سامانه در سال 1400 به منظور تقویت بازار مسکن و تنظیم این بازار رونمایی شد و مقرر شد همه نهادها اعم از شهرداری، بانک مرکزی، وزارت کشور و وزارت نیرو از طریق آن، بازار مسکن را به سمت ثبات و رونق هدایت کنیم.
وی ادامه داد: بازار مسکن در سال های اخیر نشان داده است که برای رونق گرفتن باید نهادها همکاری کنند از جمله سامانه املاک و مسکن که بانک مرکزی در چند ماه گذشته به این سامانه پیوندی نداشته است. پیگیریهای این سامانه به آن مرتبط بوده است، اما در حال حاضر برای تکمیل آن، باید سامانه داخلی وزارت کشور را که طی چند سال گذشته در برابر همکاریهای آن مقاومت کرده، پیوند داد.
وی با بیان اینکه تمامی متقاضیان مسکن باید در سامانه املاک و مسکن ثبت نام کنند، گفت: به دلیل عدم همکاری برخی از طرفین، متقاضیان نیز در مقابل درج اطلاعات خود مقاومت می کنند که اجرای آن را در آینده با مشکلات زیادی مواجه می کند.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی برای اینکه بازار مسکن به ثبات و هماهنگی برسد باید سامانه املاک و مسکن تکمیل شود، گفت: نظام خانواده وابسته به وزارت کشور همچنان در برابر ارتباط مقاومت می کند و در این راستا تمامی ادارات باید اقدامات لازم را برای این امر انجام دهند.
این کارشناس مسکن تصریح کرد: بر اساس قانون، تمامی متقاضیان باید اطلاعات خود را وارد سامانه املاک و مسکن کنند در غیر این صورت واحد مسکونی آنها خالی تلقی می شود و در نتیجه در صورت عدم همکاری در این زمینه، طبق قانون مقرر شده است. طبق قانون، خانههای ثبت نشده پس از بررسیهای آماری اعلام میشود، خانههای خالی هر ساله مشخص شده و مالیات ثبت میشود.
وی گفت: در این حوزه وزارت کشور باید تا زمانی که اقدامات لازم در این زمینه انجام شود همکاری کند و از این طریق می توان آینده خوبی برای بازار مسکن طراحی کرد.