وی ادامه داد: با گذشت زمان ، شاهد بودیم که متأسفانه دولت منطقه ، به ویژه اربیل و به ویژه مسعود بارزانی ، به غرب و رژیم صهیونیستی روی آورد و این ما را نگران کرد. در همه پرسی تقسیم عراق در سال 2017 ، ایران ، دولت مرکزی عراق و ترکیه با همه پرسی مخالفت کردند و تنها کشوری که از همه پرسی حمایت کرد ، رژیم صهیونیستی بود.
سید افقهی ادامه داد: به نظر می رسد آمریکایی ها ، اسرائیلی ها ، بعثی ها ، امارات و سعودی ها پشت این پرونده هستند. چهره هایی مانند سحر کریم الطایی در این کنفرانس سخنرانی کردند که پیش از این در برابر اربعین حسینی موضع گیری عمومی کرده و خواستار توقف وی شده بودند. او کارمند رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد عراق است و در سخنرانی خود گفت اسرائیل کشوری قوی است و ما می خواهیم روابط عادی با این کشور داشته باشیم.
وی افزود: امیدواریم همه کسانی که نگران تمامیت ارضی عراق ، پیشینه جمعیتی و حرم های مقدس عراق هستند به این موضوع بپردازند. بهتر است حوزه های علمیه و حتی مراجع بزرگ ، برگزاری این کنفرانس را به منظور مجازات این خائنین محکوم کنند ، زیرا بر اساس اصل 120 قانون اساسی عراق ، هرگونه تعامل با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد. عدالت عراق وارد شده و تعدادی نیز دستگیر شده اند ، اما ما امیدواریم که این موضوع با اقدامات چشمگیری پایان نپذیرد. این یک اقدام بسیار خطرناک و پیچیده بود که در حال حاضر سرکوب می شود.
سید فقیهی سه سناریو را برای پیوستن رهبران اقلیم کردستان عراق به صهیونیست ها در نظر گرفت و گفت: “یکی این است که اقلیم کردستان در واقع نشانه ای از عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با رژیم مرکزی رژیم صهیونیستی یا برخی از قبایل اهل سنت. همانطور که امارات و بحرین و اردن و مصر قبلاً این کار را کرده اند ، روابط بغداد با تل آویو عادی می شود و مثلثی شکل می گیرد و عراق در راس و مصر و اردن در انتهای دیگر قرار دارند.
این کارشناس غرب آسیا بر عکس العمل به موقع و شدید شخصیت ها ، جریانات سیاسی ، گروه ها و احزاب عراقی در محکومیت این کنفرانس تأکید کرد و گفت: “زمزمه عادی سازی روابط عراق با رژیم صهیونیستی در رسانه ها و فضای مجازی پخش شده است. به برای مدت معینی و محافل غیر رسمی بعثی ها و چند شخصیت سنی صدای خود را به گوش می رسانند ، اما به نظر می رسد توطئه بزرگتری در راه است و برخی از برجسته و خائنین و بعثی ها در موقعیتی نیستند که چنین کنفرانسی را برگزار کنند.
این استاد دانشگاه شباهت های تاریخی ، فرهنگی و مذهبی بین مردم کردستان عراق و مردم ایران را یادآور شد: “بسیاری از رهبران کرد از گذشته های دور به ویژه در دوران جنگ تحمیلی به ایران پناهنده شده اند. از کردها در برابر صدام حمایت کردند و ما در این مورد مشترک بودیم. غم و اندوه آنها در بمباران حلبچه ، بنابراین او سزاوار نیست که به پناهگاهی برای فراریان بعثی و حامیان داعش مانند طارق هاشمی ، معاون رئیس جمهور پیشین عراق و اصیل نجیفی ، فرماندار سابق نینوا تبدیل شود.
اعلامیه کنفرانس استانداردها در مورد جهل اقلیمی بهانه بدتری از گناه است
سید افقهی گفت: این وضعیت به هیچ وجه قابل قبول نیست و رهبران اقلیم حداقل باید به منافع مردم خود فکر کنند. رهبران آب و هوا باید به وضعیت امروز افغانستان نگاه کنند و بدانند که اتکا به آمریکا پایان خوشی ندارد و آمریکایی ها به هیچ کس رحم نمی کنند.
وی برگزاری همایش عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در اربیل عراق را یادآور شد و گفت: کنفرانس اخیر مجموعه ای از تناقض ها ، دروغ ها ، فریب ها و نمایشنامه ها بود که ترکیبی از شخصیت های عجیب و غریب در آن شرکت داشت. ابعاد پنهان آن در آینده آشکارتر می شود و برگزاری آن در کنار مراسم اربعین حسینی ممکن است منطقی باشد.
وی گفت: برای ما کاملاً واضح است که رژیم صهیونیستی چقدر ریشه در منطقه دارد و همکاری امنیتی نزدیکی با رهبران منطقه دارد. حضور اقتصادی صهیونیست ها در کردستان برای همگان آشکار است. این دیدار ژست خطرناکی بود که باید از تکرار آن جلوگیری کرد و اقلیم کردستان عراق باید بداند که وارد بازی های بزرگتری از بازی های خود شده است و این اقدامات امنیت منطقه را به طور جدی تضعیف خواهد کرد.
وی افزود: امکان پذیر نیست که ایران به راحتی از تهدیدهایی که در جغرافیای نزدیک به مرزهایش وجود دارد عبور کند و اسناد ، اسناد ، تصاویر ، پیوست های رسانه ای ، اطلاعات و اطلاعات مربوط به تحرکات تروریستی تحت کنترل موساد در منطقه. “این یک قانون بین المللی است که به هیچ کشوری اجازه نمی دهد بر خلاف منافع و مردم یک کشور همسایه عمل کند. پایگاه ابریشم آمریکا در اربیل برای ما خطر و منبع بحران است و منطقه کردستان باید در این باره فکر کند. ما شاهد ساخت بزرگترین کنسولگری آمریکا در جهان در اربیل هستیم که نشان می دهد آمریکایی ها برنامه ای بلند مدت برای رویارویی با ما در این منطقه دارند.
ایران تهدیدات امنیتی در همسایگی خود را به راحتی نادیده نمی گیرد
سید عفقی گفت: دولت منطقه با ریاکاری به موضوع برگزاری همایش عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی پرداخت و اعلام کرد که ما هیچ خبری نداریم. آیا می توان بدون اطلاع دولت منطقه ای کنفرانسی با حضور بیش از 100 شخصیت عراقی برگزار کرد و امنیت آنها را برقرار کرد؟
وی گفت: “ما مانند ترکیه وارد آب و هوا نشدیم ، اما در گذشته لانه های تروریست ها را با هواپیماهای بدون سرنشین و موشک های دوربرد هدف قرار داده بودیم و اکنون تروریست هایی که در منطقه لانه کرده اند روزهای خوشی نخواهند داشت.” اشاره شد.
سید افقی بخشی از سخنان سرلشکر باقری مبنی بر اینکه “ما دیدارهای ضد انقلاب در پایگاه ابریشم آمریکا را تحمل نخواهیم کرد” یادآور شد و گفت: “ایالات متحده به بهانه دفاع از منافع خود و با توجه به دفاع از منافع خود در هزاران کیلومتری منطقه ما آمده است. دکترین حمله پیشگیرانه وی 45 پایگاه در منطقه ایجاد کرد و به خود اجازه داد که در سراسر جهان علیه گروه های متخاصم عملیات نظامی انجام دهد. ما از تروریست ها آسیب جدی دیدیم و علاوه بر مقامات عمومی و شهروندان عادی ، تعدادی از دانشمندان ما نیز هدف حملات تروریستی قرار گرفته اند و ما حق داریم از شهروندان خود در برابر این اقدامات تروریستی از طریق عملیات از پیش تعیین شده دفاع کنیم. اطلاعاتی وجود دارد که حتی در ترور شهید سردار قاسم سلیمانی ، برخی عناصر وابسته به گروه های تروریستی حاضر در منطقه دخیل بوده اند و این به مقامات عراقی و منطقه ای گزارش شده است.
وی گفت: “متأسفانه علاوه بر ایالات متحده که در پایگاه حریر در فرودگاه اربیل حضور نظامی و اطلاعاتی دارد ، سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی نیز دفاتر خود در منطقه دارد.” تروریست ها و جاسوسی علیه جمهوری اسلامی و به نظر می رسد به کانون توطئه تبدیل شده است.
سید هادی سید افقا در گفت و گو با ای بی اس نیوز ، درباره سابقه روابط منطقه کردستان عراق و دولت مرکزی عراق ، اظهار کرد: استعمار آن زمان و استکبار امروز موفق به بی ثباتی در منطقه و عراق شده است. در این دوره جنگهای خونینی تحت حاکمیت حزب بعث بین اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی آغاز شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ، جمهوری اسلامی همیشه در کنار کردهای عراق به ویژه در جنگ تحمیلی بوده و تعامل مثبت با سران اقلیم کردستان عراق داشته است.
وی گفت: “اقلیم کردستان باید تکلیف خود را با گروه های تروریستی روشن کند.” جمهوری اسلامی بر اساس توافقنامه امنیتی با دولت مرکزی و اقلیم کردستان آماده مقابله با تروریست ها است. از آنجا که جمهوری اسلامی اطلاعات دقیقی در مورد آموزش نظامی و نقاط کانونی تروریست ها دارد ، حملات ایران همیشه کاملاً دقیق و مخرب بوده است و خوشبختانه به مردم عادی آسیبی نرسیده است.
وی به اظهارات قاطع ژنرال محمد باقری ، رئیس ستاد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در مورد هدف قرار دادن پایگاه های تروریست ها در اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی اسناد لازم را برای مقامات منطقه ای و بحث را تکمیل کردند. در این شرایط ، پاسخ اربیل به عدم توانایی در اخراج این گروه ها به هیچ وجه پذیرفته نمی شود زیرا جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که مایل است با دولت منطقه برای آنها همکاری کند. از منطقه اخراج کنید.
سید افقی فعالیت گروه های تروریستی مانند کومله و پژاک و دیگر گروه ها در منطقه را یادآور شد و گفت: “جمهوری اسلامی ایران بارها موضوع حضور تروریست ها در اقلیم کردستان را مطرح کرده است. عراقی با اسناد و تصاویر ، هر دو با دولت مرکزی و خود مقامات منطقه ای. “و محله های ترکیه مطرح شد ، اما متأسفانه رهبران این منطقه موضوع را جدی نگرفتند و با توجه به تهدیدهای این تروریست ها برای تمامیت ارضی ، امنیت و مرزهای ایران ، غفلت اربیل از آنها قابل قبول نیست
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز