اخبار سیاسی روز

سیاست همسایگی اولویت دولت سیزدهم است

شیخ الاسلامی گفت: بهبود زیرساخت ها و توسعه تجارت که حاصل همسایگی است، زمینه را برای رفع محدودیت های ژئوپلیتیکی و اغتشاشات بیرونی فراهم می کند و جنبه منفی آن محدود نیست و جنبه مثبت آن ظاهر می شود. سطوح مختلف

وی با بیان اینکه شاخصه موفقیت سیاست همسایگی از جمله راهبرد سیاست خارجی، رویکرد و دستیابی به اهداف برای منافع ملی کشور است، گفت: باید حساب همسایگان را از دیگران جدا کرد و یک سیاست همسایگی موفق می تواند. امنیت ایران را متقابل کنیم.» نگرانی برای همسایگان و کاهش همسایگان در رابطه با ایران. در این مدل تهدیدها و مشکلات موجود در حوزه همسایگی به عنوان مبنایی برای گفت وگو در نظر گرفته شده و زمینه همکاری را تقویت می کند.

وی خاطرنشان کرد: پیش نشست های متعددی برای این همایش با همکاری دانشگاه های مختلف برگزار شده است که دبیر این همایش به آنها اشاره کرده است.

همسایه ممکن است از نظر جغرافیایی به هم پیوسته نباشد

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه افزود: در سایه این سیاست، با تقویت گشایش و همبستگی متقابل در محله، هزینه‌های مقابله با نظام سلطه کاهش می‌یابد. .

شیخ الاسلامی ادامه داد: شناخت و تبیین ابعاد نظری و سازوکارهای عملی سیاست همسایگی و تبدیل شدن به نظامی منسجم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که در آن مفاهیمی مانند تشدید تعاملات دوجانبه و چندجانبه، ترویج اعتماد متقابل، خویشتن داری، گفتگو و تفاهم، هم افزایی، کل نگری و آینده نگری و ساختار فرهنگی و تاریخی نقطه شروع هماهنگی، همکاری، همکاری و همبستگی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز، محمدحسن شیخ الاسلامی روز دوشنبه در همایش ملی ایران و همسایگان در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه با بیان اینکه در دولت سیزدهم سیاست همسایگی در اولویت است، اظهار داشت: در دولت سیزدهم سیاست همسایگی در اولویت است. و مدیریت تهدیداتی که این جغرافیا در روابط ایجاد می کند.

شیخ الاسلامی افزود: در این طرح همایش ملی برای ارائه نتایج تحقیقات و تبادل نظر در این موضوع راهبردی برگزار می شود و نشست امروز آخرین گام این پژوهش است.

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌الملل وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: با افزودن مولفه‌های جدید به حوزه، مفاهیم دیگری از جمله ماهیت ناحیه که بر گونه‌شناسی ناحیه، شدت ناحیه، حاکمیت منطقه حاکم است، در نظر گرفته می‌شود. پویایی و رکود محله به هر ادبیاتی اضافه می شود، بازتابی است.

وی افزود: مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه از حدود 2 سال پیش تحقیق در مورد سیاست همسایگی را جزو اولویت های خود قرار داد و مجموعه مطالعات پژوهشی و نشست ها و نشست های هم اندیشی تحت این عنوان در این مرکز در حال انجام است. یکی از این اقدامات، سفارش پروژه تحقیقاتی مرکز تحقیقات آینده جهان اسلام بود که توسط این مرکز به درستی و مطلوب انجام شد.

وی تصریح کرد: «جغرافیای همسایگی امکانات متنوعی را ارائه می‌کند که هر کدام به خودی خود می‌تواند مزیت بزرگی باشد و اقتدار ژئوپلیتیکی، ارتباطات، تجارت درون منطقه‌ای، بازار بزرگ و متنوع، دسترسی مستقیم به نقاط خاصی از جهان». . . .

رئیس مرکز مطالعات سیاست و وزارت امور خارجه گفت: این ایده جدیدی نیست، اما در مورد اهمیت، ضرورت، فوریت و اولویت این سیاست در دولت سیزدهم اتفاق نظر وجود دارد.

شیخ الاسلامی خاطرنشان کرد: همسایه را نمی توان از نظر جغرافیایی تحدید کرد، اگر این تصور را بپذیریم باید علاوه بر جغرافیا، عناصر و مولفه های دیگری را برای محله تعریف کنیم.

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه ادامه داد: سیاست همسایگی باید یکی از ارکان اصلی یک سیاست خارجی و دیپلماسی فعال و هوشمند باشد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *