سالم خبر: در سکوت وزارت بهداشت، سایر نهادها از درخواست فروش اینترنتی دارو ظرف یکی دو هفته آینده خبر می دهند.
گفته میشود در آییننامهای که هفته گذشته امضا شد، این انتخاب به بیماران محدود میشود و دارو فقط در اختیار بیمارانی قرار میگیرد که پلتفرمهای فروش آنلاین دارند. در همین حال، سال گذشته، مقامات FDA در گزارشی از شناسایی تخلفات گسترده این پلتفرم ها خبر دادند. این شامل فروش دارو با قیمتی است که 10 تا 30 برابر قیمت اصلی آن است.
کارشناسان می گویند در آیین نامه جدید توزیع دارو به سکوها سپرده شده است. مشکل اینجاست که مفهوم توزیع به این معناست که دارو از شرکتهای تولیدی به شرکتهای توزیع و سپس به داروخانه منتقل میشود و در نهایت دارو به بیمار عرضه و فروخته میشود، اما در توزیع از طریق پلتفرمها این چرخه حذف میشود. که می تواند مشکلات زیادی را برای بیماران ایجاد کند.
کشورهای قابل توجه فناوری اطلاعات نیز فروش آنلاین ندارند
در حالی که در شهر تهران سه
دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و برای توزیع عادلانه دارو بین بیماران خاص، بیماران تحت پوشش هر دانشگاهی هستند، اما در فروش اینترنتی دارو احتمالاً این عوارض کمتر است.
یا در استان پهناور سیستان و بلوچستان چگونه می توان توزیع بیماران و نیازهای خاص آنها را از نظر دارویی مشابه استان های کوچکتر دانست و این امر مستلزم کار کارشناسان است که در آیین نامه اولیه سازمان غذا و دارو
نگرانی دیگر تحریک مصرف بیشتر مواد مخدر است. فعالان حوزه پزشکی می گویند دارو سمی است که بدن گاهی برای درمان به آن نیاز دارد، اما اگر همان سم خودسرانه و بدون آگاهی مصرف شود، عوارض عمده ای به همراه خواهد داشت.
به گفته آرش محبوبی، رئیس انجمن داروسازان تهران، فروش اینترنتی دارو نه تنها برای مردم مفید است، بلکه علاوه بر تحریک مصرف دارو، دسترسی مردم به دارو را کاهش داده و هزینه های درمان را افزایش می دهد. علاوه بر این، آنچه به زودی در این زمینه در خطر خواهد بود، سلامت مردم است.
تایید می کند: گزارش
تخلفات پلتفرم های فروش آنلاین دارو بسیار زیاد است و برخی نهادهای تاثیرگذار باعث شده اند که با این پلتفرم ها چندان برخورد نشود. برخی حمایت ها نیز به آنها امکان داد تا به راحتی خود را از زیر بار تخلفات خود رها کنند.
رئیس انجمن داروسازان استان تهران با تایید اینکه کشورهای پیشرفته توزیع دارو از طریق اینترنت را نپذیرفته اند، می گوید: کشورهای اطراف ایران مرجع خوبی برای سیاست گذاری دارویی نیستند، زیرا یکی از بزرگترین بازارهای قاچاق دارو در جهان است. واقع در همسایگی ما اما در سایر کشورهای آسیایی مانند کره جنوبی با وجود داشتن سیستم فناوری اطلاعات بسیار قدرتمند به دلیل اینکه با توزیع اینترنت امکان به خطر انداختن سلامت افراد را می دهد و نمی توانند کنترل لازم را بر روی آن داشته باشند. روش تحویل دارو به طور کامل ممنوع شده است. در ژاپن که از نظر فناوری اطلاعات یا خدمات درمان دارویی و استانداردهای دارویی در جایگاه بهتری نسبت به ما قرار دارد، توزیع آنلاین دارو فقط به داروهای بدون نسخه یا بدون نسخه محدود می شود که کاملاً تحت نظارت هستند.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16576/%D9%BE%D9%84%D8%AA%D9%81%D8%B1%D9%85-%D9%87%D8%A7-%D9%86%D9%81%D9%88%D8%B0-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%DB%8C-%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7-%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%AE%D9%84%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز