سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

سکوت بر فواید عمره – ایسنا

حدود 12 سال پیش بیش از 6 میلیون نفر حدود 800 هزار تومان نزد بانک ها سپرده گذاری کردند و وسایل عمره را خریداری کردند. امروز مبلغ سپرده آنها به حدود 3 میلیون تومان می رسد. با وجود اعتراض به پایین بودن نرخ سود سپرده های عمره، تاکنون پاسخ روشنی داده نشده و سکوت در این مورد برقرار است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سود سپرده های حج و عمره یکی از موارد غیرشفاف بود که حتی در مقطعی باعث اعتراض متولیان امر ساماندهی حج و زیارت شد و خواستار واقعی شدن سود این سپرده ها تا حدودی شدند.

پیش از آنکه برای تعدیل سود سپرده‌های حج و عمره تلاش شود، بانک‌ها سپرده‌های حج و عمره را «بلندمدت» نمی‌دانستند، هرچند که برخی از این سپرده‌ها از جمله حاج تمتع بیش از 10 سال نزد بانک‌ها بوده است. و نرخ سود آن 6 درصد بود، آن را محاسبه کردند.

علی لیالی – رئیس وقت سازمان حج و زیارت – در سال 1390 که آخرین مجموعه ثبت عمره انجام شد، به تشریح میزان سود سپرده های عمره پرداخت و گفت: طبق توافقات منعقده با بانک، سود این سپرده ها در عمره تعیین شده بود) باید 10 درصد محاسبه شود»، اما چند ماه پس از این اظهار نظر، رئیس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک ها طی جلسه ای رسمی اعلام کرد که «طبق قراردادهای قبلی، سود … این سپرده ها 10 درصد تعیین شده است، سپرده ها 6 درصد است، بانک های مسئول ثبت عمره نیز تایید کردند که سپرده های عمره را «کوتاه مدت» می دانند.

اما مدتی بعد بانک ملی که یکی از دو بانک مسئول ثبت عمره بود، در واکنش به اعتراضات به پایین بودن نرخ سود سپرده های عمره، طی اطلاعیه ای (در سال 1389) اعلام کرد: «بانک ملی ایران بر اساس ضوابط و مقررات بانک مرکزی در زمان سپرده گذاری، کلیه سپرده گذاران عمره فرده سپرده پنج ساله «بلندمدت» را با نرخ رسمی در زمان عقد قرارداد با نرخ سود سپرده 15 درصد افتتاح کردند. . در عین حال بانک ملی ایران نیز بر اساس مقررات بانک مرکزی به منظور واریز سود سپرده مذکور برای سپرده گذاران، سپرده کوتاه مدت افتتاح کرد و این سپرده نیز در کوتاه مدت سود دریافت می کند. حساب. “.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد موسوی که در آن زمان ریاست سازمان حج و زیارت را برعهده داشت، در سال 91 پس از تداوم اعتراض‌ها به سود نامتناسب سپرده‌های عمره که بین 6 تا 12 درصد متغیر بود، گفت: برخی تصور می کنند می گویند این وجوه در اختیار سازمان حج و زیارت است در حالی که این وجوه در اختیار بانک های عملیاتی (ملی و ملت) است و سازمان حج و زیارت کاری به اینها ندارد. وجوه و سود این وجوه بر اساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی تعیین می شود.

در سال 1392 مذاکره دیگری بین سازمان حج و زیارت و بانک مرکزی برای تعدیل سود سپرده های حج و عمره انجام شد. سعید اوحدی که در آن زمان رئیس سازمان حج و زیارت بود، پس از این مذاکره به رسانه ها گفت: در حال حاضر سود سپرده های حج و عمره 20 درصد است اما تلاش می شود سود این سپرده ها افزایش یابد. در راستای سپرده های بلندمدت در آن زمان سود سپرده های بلندمدت که پنج ساله بود 27 درصد محاسبه می شد.

سعید اوحدی همچنین به فرم ثبت نام عمره که در سال 1390 انجام شد اشاره کرد و گفت: در آن سال تعهد سنگینی بر دوش دولت و سازمان حج و زیارت گذاشته شد.

شکل ثبت نام عمره که بهره مندی از این مبلغ ودیعه را با مشکل مواجه می کرد، حتی اعتراض نماینده ولی فقیه وقت در امور حج و زیارت را برانگیخت. حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر با گذشت سه سال از پایان ضبط عمره، با اظهاراتی افشاگرانه که در رسانه ها نیز منتشر شد، از مسئولان قبلی خواست به سوال «ضبط گروهی» عمره پاسخ دهند. و حج در سال 2013.

وی گفت: در گذشته تحولی رخ داده که ما اصلاً آن را نپذیرفته ایم، زیرا نظام ما همیشه پر از عدالت بوده است. در آن زمان پیشنهاد شد که هر سه سال یکبار ثبت نام حج و عمره انجام شود، اما به این موضوع توجهی نشد. دلیل این پیشنهاد جلوگیری از افرادی بود که مکرر به حج و عمره می رفتند. علاوه بر این، راهی برای اعطای امتیاز به افرادی که مشکل دارند، مانند برخی بیماران که امیدی به زندگی ندارند، باز می شود، اما متاسفانه در آن زمان چون دنبال نقدینگی بودند، ثبت نام ها را از این طریق انجام دادند.

نماینده ولی فقیه وقت در امور حج و زیارت نیز گفت: این رفتار بدی است که مسائل دیگر را در حج اعمال کنیم. » چه نیازی بود که 800 هزار تومان از مردم ودیعه بگیریم، طبق روال قبلی می توانستیم مبلغ کمتری بگیریم. ما می توانستیم شرایط را مدیریت کنیم، اما آنها این کار را نکردند. 6 میلیون نفر ثبت نام کردند، 2 میلیون نفر از قبل در صف عمره بودند و معلوم شد که 8 میلیون نفر منتظر سفر عمره بودند. در آن زمان برخی تصمیمات باعث شد که ما منفعل عمل کنیم اما چون مقصر نبودیم خودمان را مقصر نمی دانیم اما کسانی که این تصمیم را گرفتند باید پاسخگو باشند. »

در آن زمان هیچ واکنشی نشان داده نشد و با توقف اعزام های عمره و از سال 1393، درگیری ها و اعتراضات فروکش کرد تا اینکه امسال که قرار بود عمره از سر گرفته شود و جمعیتی شروع به ثبت نام کردند که هزینه ثبت نام برای 10 روز عمره مبلغی بین 40 تا 44 میلیون تومان اعلام شد، سپرده متقاضی که به حدود 3 میلیون تومان رسید، بار دیگر موضوع کم و نامتناسب بودن سود سپرده های عمره را مطرح کرد که سید عباس حسینی، رئیس فعلی سازمان حج و زیارت پاسخ داد: سود شرکت در ودیعه عمره طبق عقود اسلامی که سود بلندمدت را نشان می‌دهد، محاسبه شده است. سود سپرده حج تمتع نیز مانند عمره محاسبه می شود و تصمیم گیری در این مورد در هیئت پول و اعتبار است.

حسینی این اظهارات را در تلویزیون بیان کرد و گفت: سود ودیعه عمره بر اساس عقود اسلامی بین 17 تا 19 درصد بوده است. »

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین تاکید کرد: وجوه عمره و حج در بانک واریز شده است و سازمان حج و زیارت به هیچ وجه درگیر وجوه زائران نیست. در مورد تفاوت قیمت ودیعه و ثبت نام، اگر پول خود را به غیر از حج و عمره در بانک واریز می کردیم، باز هم همین طور بود.

سازمان حج و زیارت نظام بانکی را متولی وضعیت سپرده های عمره می داند اما این اداره با وجود اعتراض ها تاکنون سکوت اختیار کرده است. در این راستا ای بی اس نیوز آماده دریافت جزئیات و پاسخ های مربوطه در خصوص سود سپرده های عمره و حج و اقدامات احتمالی آنها برای تعدیل این سپرده ها است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *