به گزارش خبرنگار ایلنا، احسان سهرابی (فعال صنفی) می گوید: «کارگران زحمتکش معدن اقدربند 5 ماه حقوق و مرخصی طلب می کنند. کارگرانی که در سخت ترین شرایط کار کرده اند اما حقوق نگرفته اند.
معدن آقدربند یکی از قدیمی ترین معادن شمال شرق کشور است. ذخیره قطعی معدن آق دربند 330000 تن و تولید سالانه آن 8000000 تن کک می باشد که کل تولید آن به عنوان سوخت در فولادسازی های داخل و خارج استان خراسان رضوی مصرف می شود.
معدن زغال سنگ آق دربند به مساحت 40 کیلومتر مربع دارای ذخیره اکتشافی بسیار زیادی است. تاریخ اولین بهره برداری از این معدن به سال 1324 می رسد. 31 درصد از سهام این شرکت معدنی متعلق به آستان قدس رضوی و 70 درصد متعلق به بخش خصوصی است.
سهرابی درباره کارگران این معدن میگوید: سوال این است که آیا مدیر کل تعاون و امور اجتماعی خراسان رضوی یا معاونت روابط کار او در صورت عدم پرداخت حقوق در مدت دو ماه شرایط را تحمل میکنند؟ این زحمتکشان تا اعماق زمین نفوذ می کنند و برای سهامداران کم برخوردار تولید ارزش افزوده می کنند اما صدای این 113 مسئول و پیمانکار را هیچکس از اعماق زمین نمی شنود!
وی می افزاید: آیا مسئولان اداره کار استان از این کارگران زیرزمینی بازدید کردند؟ متأسفانه صدایی که از معدنچیان شنیده می شود، ریزش تونل و خبر مرگ آنهاست که نیم روز در رسانه ها ظاهر می شود و سپس به سرعت سرکوب می شود.
عضو سابق شورای عالی حفاظت فنی معتقد است؛ شرایط ایمنی معدن آقدربند به دلیل خطرات جدی کار در آن اصلا مناسب نیست:
معدن آقدربند سازمان امداد و نجات مناسب ندارد؛ عدم توجه اپراتور به نصب سیستم تهویه مصنوعی، تجهیز معدن با اندازه گیری گازهای مناسب، کپسول های خود نجات و تجهیزات امداد و نجات، آمبولانس و تجهیزات آتش نشانی. و عدم حضور مستمر مامور حراست از جمله مواردی است که باعث بروز حوادث در این معدن می شود؛ نمونه آن حادثه شهریور سال گذشته است.
به گفته سهرابی، طرح طبقه بندی مشاغل در این معدن بسیار منسوخ شده است، زیرا قدمتی به قدمت قانون کار دارد. 33 سال از عمرش می گذرد و ضرایب ریالی اش منصفانه و مناسب آن زمان بود و امروز بی ارزش است.
این فعال صنفی می افزاید: خانه های تشکیلاتی کارگران این معدن بیش از 70 سال قدمت دارند. خود کارگران این خانه ها را بازسازی کردند. با این حال، شرایط زندگی آنها بسیار پیچیده است. برای تزریق یک آمپول، آنها باید کیلومترها را طی کنند، در حالی که حتی ابتدایی ترین خدمات پزشکی در معدن و خانه های سازمانی آن در دسترس نیست.
سهرابی می افزاید: کارگران مرد معدن آق دربند فرخس با چهره های سیاه شده از غبار زغال تجسم بارز زحمات آنها برای نان حلال است. کارگرانی که منابع معدنی با ارزش را از کیلومترها زیر زمین با کمترین دستمزد استخراج می کنند. این کارگران سزاوار بیشترین توجه هستند. متاسفانه تا امروز تمام حمایت ها و رفع مشکلات فقط روی کاغذ است و هیچ اقدام موثری برای رفع دغدغه این قشر صورت نگرفته و این کارگران هنوز ماه ها عقب هستند.
وی در پایان گفت: در چنین شرایطی نمایندگان استان خراسان در مجلس و بقیه مسئولان استان باید دست به دامان کارگران معدن آق دربند شوند زیرا این کارگران در بدترین شرایط تنها مانده اند. .
خبر از رکنا