اخبار سیاسی روز

«سوگند» در قانون آیین دادرسی مدنی

ماده ۲۸۳ – دادگاه نمی تواند بدون تقاضای اصحاب دعوا سوگند یاد کند و در صورت اقامه سوگند تأثیری بر آن ندارد و اگر بعد از آن اجرای سوگند خواسته شود سوگند باید تجدید شود. .

ماده 270 – در مواردی که صدور رأی منوط به قسم شرعی باشد دادگاه به تقاضای خواهان قرار سوگند صادر می کند و موضوع سوگند و سوگند را تعیین می کند. سوگند – دشنام. .

تبصره 1 – در تعدد ورثه هر یک باید از طرف خود سوگند یاد کند و اگر عده ای سوگند یاد کنند و عده ای قسم خوردند دعوا برای کسانی که سوگند خورده ثابت می شود و برای متخلفان باطل می شود.

ماده 274 – در صورتی که منکر هولوکاست نتواند سوگند یاد کند و آن را به خواهان رد نکند دادگاه سه بار به منکر هولوکاست اخطار می دهد که سوگند یاد کند یا به خواهان رد کند در غیر این صورت منکر هولوکاست شناخته می شود. . با اصرار خوانده بر موضع خود، دادگاه ادای سوگند را به شاکی واگذار کرد و با سوگند وی، دعوی محرز و بر این اساس حکم صادر می شود و در صورت عدم ادای سوگند، ادعای وی باطل می شود. .

تبصره – در موارد مذکور در این ماده ابتدا شاهد واجد شرایط شهادت می‌دهد سپس خواهان سوگند یاد می‌کند.

انتهای پیام

ماده ۲۷۳ – در صورتی که مدعی علیه از ادای سوگند امتناع کند و سوگند را به مدعی واگذار کند، ادعای او با سوگند او ثابت می‌شود و در صورت تقصیر، ادعای او باطل می‌شود و به موجب آن حکم می‌شود.

موضوع هفتم – سوگند

ماده 289 – در صورتي كه درخواست كننده سوگند از درخواست خود صرف نظر كند دادگاه به دعوي رسيدگي و طبق ساير اسناد تصميم مقتضي خواهد گرفت.

ماده 275 – اگر مدعی علیه در جواب خواهان ادعا کند که مدعی برائت از مسئولیت خود یا اینکه مدعی مال مورد ادعا را دریافت کرده است یا صلح و هبه در این مورد گرفته است. اینکه مالکیت ملک به موجب یکی از قراردادها منتقل شده باشد، دعوی رد می شود، خواهان، مدعی علیه و مدعی علیه، خواهان. در نظر گرفته شده و با آنها برخورد خواهد شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، در ادامه گزارش های دانش قوانین، موضوع هفتم از فصل دهم (انگیزه) فصل سوم (آیین دادرسی بدوی) قانون «آیین دادرسی مدنی» را بررسی می کنیم.

موضوع هفتم از باب دهم (دلایل رسیدگی) از فصل سوم (اولین جلسه) قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب (در امور مدنی) از ماده 270 تا 289 به موضوع «سوگند» می پردازد.

ماده 271 – در کلیه دعاوی مالی و سایر حقوق مدنی از قبیل نکاح، طلاق، دادخواست طلاق، نسب، وکالت و وصیت که فاقد سایر اسناد و مدارک معتبر باشد، از قسم شرعی به شرح مواد زیر استفاده می شود. به عنوان ملاک و سند برای صدور رای دادگاه.

ماده ۲۷۸ – در مورد متوفی پس از احراز شهادت، قسامه مدعی نیز لازم است و در صورت امتناع از ادای سوگند، حق او ساقط می‌شود.

ماده 280 – در حدود شرع حق قسامه وجود ندارد مگر در مورد سرقت كه قسم فقط از جهت شرعي اين سوگند ثابت مي شود ولي ميزان فرار با اين قسم ثابت نمي شود. سوگند – دشنام.

ماده 287 – هرگاه اقامه كننده سوگند در قبول يا امتناع سوگند تأخير بخواهد، دادگاه مي تواند تا زماني كه موجب ضرر طرفين نشود، به او تأخير بدهد.

ماده 279 – اگر مدعي در دعواي ميت وارث مالك شرعي باشد و دليل بر ادعاي خود اقامه كند نيز بايد سوگند ياد كند. در صورت عدم وفای به سوگند، حق مورد ادعا ضایع می شود.

ماده 286 – پس از صدور قرار اقامه قسامه، در صورت حضور واجب السوگند، دادگاه در همان جلسه سوگند یاد می کند و در صورت عدم حضور او وقت معین و طرفین را احضار می کند. . . در صورت عدم حضور شخص مورد سوگند بدون عذر موجه یا امتناع از ادای سوگند پس از حضور، غیبت محسوب می شود و دادگاه سوگند را به طرف دعوا رد می کند و با سوگند، حکم صادر می شود، در غیر این صورت. دعوی رد خواهد شد. در مجمع باید حضور و نتیجه غیبت ذکر شود.

ماده ۲۸۴ – تقاضای سوگند متقاضی ممکن است شفاهی یا کتبی باشد. درخواست شفاهی در قالب مجلس نوشته شده و به امضای متقاضی می رسد و این درخواست تا پایان مراحل قابل طرح است.

ماده 285 – اگر سوگند منکر باشد سوگند بر عدم وجود یا عدم دعوی مدعی و اگر قسامه مدعی باشد سوگند به وجود یا وقوع سوگند یاد می شود. ادعای دناری در هر صورت نیت متقاضی سوگند باید روشن و روشن باشد که کدام یک از این موارد.

ماده 281 – سوگند باید به حکم دادگاه و با لفظ جلاله ( واللّه – بالله – تله ) یا بسم الله تعالی به زبانهای دیگر اقامه شود و در صورت نیاز به تراکم دادگاه تعیین می کند. کیفیت فحش های او از نظر زمان، مکان و کلمات. به هر حال در قسم خوردن به نام خداوند متعال بین مسلمان و غیر مسلمان فرقی نخواهد بود. درجات سوگند در صورتجلسه قید می شود.

ماده 276 – در صورتی که مدعی علیه در جلسه دادرسی به علت عارضه ای مانند لکنت زبان یا لال به درخواست خواهان سکوت کند، قاضی دادگاه مستقیماً یا به واسطه مترجم یا کارشناس معنای آن را پیدا یا رفع عارضه می کند و در صورتی که مدعی علیه. سکوت و اعتراض به عمد و سوء استفاده، دادگاه ضمن توجه به عواقب قانونی کتمان حقیقت، سه بار به متهم تذکر می دهد که در صورت انکار، کذب تشخیص داده می شود.

ماده 288 – سوگند باید در جلسه دادگاهی که مورد رسیدگی قرار گرفته است اداء شود. در صورتی که ادای سوگند به دلیل عذر موجه نتواند حاضر شود، دادگاه حسب مورد وقت دیگری را برای ادای سوگند تعیین می کند یا قاضی دادگاه حاضر می شود و یا قاضی دیگری را جایگزین می کند. سوگند یاد کند و صورت جلسه را به دادگاه بفرستد و به آن رأی دهد.

ماده 277 – در كليه دعاوي مالي كه به هر حال به مديون محول مي شود از قبيل قرض، ثمن، مال الاجاره، جبران جرم، مهريه، نفقه، ضمان تلف يا تلف و نيز دعاوي راجع به مال. از قبیل بیع، صلح، اجاره، هبه، وصیت به نفع شاکی، جنایت زیان آور و شبه عمد ناشی از بدهی – در صورتی که امکان اقامه دلیل برای شاکی وجود نداشته باشد، می تواند با ارائه یکی دو مورد ادعای خود را ثابت کند. شاهدان مرد شاهدان زن به سوگند.

ماده ۲۷۲ – در صورتی که مدعی (مدعی) فاقد دلیل و دلیل واجد شرایط باشد و خوانده (دعای متقابل) دعوی خواهان را رد کند به رد دعوای خواهان سوگند یاد می کند و به موجب آن دعوی مردود می شود.

تبصره 2 – در صورتی که ورثه مدعی علیه متعدّد و شاکی شخص دیگری باشد پس از اقامه دلیل، قسم کافی است.

ماده ۲۸۲ – در صورت عدم حضور طرفین، دادگاه محل ادای سوگند مهلت می‌دهد و طرفین را احضار می‌کند. علت حضور در دعوتنامه قید شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *