اجتماعی

سود 25 هزار میلیارد تومانی برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان با عرضه خودرو در بورس رکنا


به گزارش رکنا، بررسی معاملات دستگاه AT تبادل کالاهای ایران در سال 1401 حاکی از آن است که کمتر از هشت درصد از تولید خودروی کشور یعنی تنها 68 هزار و 215 دستگاه خودرو در این بورس معامله می‌شده است، اما با وجود حجم کم این معاملات، نکته جالب این است که 25 هزار میلیارد تومان. . سودی نصیب سازندگان شده و این مصرف کنندگان هستند که با توجه به عرضه خودرو در بازارهای جهانی باید به فکر آن باشند.

تاریخچه رویدادهای مهم بازار سهام

رکورد اتفاقات قابل توجه در عرضه خودرو در بورس کالا نشان می دهد که روند عرضه از ابتدای سال 1401 آغاز و در نیمه دوم شدت گرفت به طوری که در 19 اردیبهشت ماه یک تاکسی و دو دستگاه تاکسی در بهمن ماه فروخته شد. وانت‌های موتوری 28 خرداد و 5 مرداد، فیدلیتی و خودروی وقار بهمن، 15 شهریور عرضه خودروهای هایما توسط ایران خودرو، 31 شهریور عرضه خودروهای شاهین توسط سایپا، 21 مهرماه عرضه کامیون‌های فاو توسط سیباموتور و 30 مهر، کامیون قدرتمند بهمن دیزل راه اندازی شد.

علاوه بر این، لاماری ایما در تاریخ 11 آبان توسط آرین پارس موتور در 16 آبان، جک J4، جک S5 و KMC T8 توسط کرمان موتور در 18 آبان، پژو 207 دستی توسط ایران خودرو در تاریخ 26 آبان عرضه شد. ، تارا اتوماتیک، تارا دستی و پژو 207 اتوماتیک توسط ایران به بازار عرضه شد. خودروی سواری توسط صنایع خودرو فردا چهارم بهمن عرضه احترام خودرو سواری موتور بهمن و 3 اسفند کمپرسی و نیمه تریلر FAW CA3250. تریلر FAW CA4250 توسط سیبا موتور در بازار فروخته شد.

سهم هر زیر گروه از کل معاملات خودرو

بررسی سهم هر یک از زیرگروه ها از کل معاملات خودرو در بورس کالا نشان می دهد که خودروی خاص 94 درصد از حجم و 88 درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص داده و بیشترین حجم و بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص داده است. حرفه ها

همچنین خودروهای وانت با سهم 4 درصد و کامیون و کامیون با سهم 1 درصد در رتبه های بعدی از نظر تعداد دستگاه های معامله شده در بورس قرار گرفتند.

این در حالی است که کامیون ها با سهم 7 درصدی رتبه دوم، کامیون ها با سهم 3 درصدی رتبه سوم و کامیونت ها با سهم 2 درصدی از نظر ارزش معاملاتی رتبه چهارم را به خود اختصاص داده اند.

سهم هر خودروساز از کل حجم و ارزش معاملات

بررسی سهم هر خودروساز از کل حجم و ارزش معاملات خودرو در سال 1401 نشان می دهد که ایران خودرو با سهم 78 درصدی در حجم و سهم 62 درصدی در ارزش معاملات، بیشترین سهم را در بین سایر خودروسازان به خود اختصاص داده است.

پس از آن بهمن موتور، سایپا، مجتمع صنعتی آرین موتور پارس، بهمن دیزل و سیبا موتور در جایگاه های زیر قرار گرفتند.

سود حاصل از معاملات خودرو در بورس کالا

ارزش کل معاملات خودرو در بورس کالا در سال 1401 حدود 5/41 هزار میلیارد تومان بوده که 25 هزار میلیارد تومان آن سود تولیدکنندگان و خریداران نهایی بوده است. بنابراین از این مبلغ بیش از 15 هزار میلیارد تومان سود تولیدکنندگان و بیش از 9 هزار میلیارد تومان سود خریداران نهایی خودرو بوده است.

همچنین بیش از هزار میلیارد تومان مازاد درآمد برای دولت از طریق مالیات بر ارزش افزوده شناسایی شده است که نشان می‌دهد اگر تمام خودروهای کشور در بورس عرضه می‌شد، چه رقم بزرگی برای تولید کشور خواهد بود. مصرف کنندگان خودروها را به دلیل ارزان تر بودن خریدند. . بیشتر از اینکه بازار و دولت کمک کرد.

ضمن اینکه از نظر تنوع، خودروهای کمی در بورس عرضه شد، به عنوان مثال در مورد دو خودروساز بزرگ با بیش از 13 نوع خودرو، فقط پژو 2007، تارا، هایما، شاهین و دانا. در بورس کالا عرضه شد و خودروهای پرتیراژ پژو پارس، پژو 206، سمند، ساینا و کوئیک توسط این خودروساز به بازار معرفی نشدند.

نتیجه

در نهایت روند معاملات عرضه خودرو در بورس کالا نشان می دهد که عرضه خودرو در بورس به نفع دولت، عرضه کننده و مصرف کننده است و به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس کل بدنه بورس اعلام کردند عرضه خودرو در بورس در سال 1402 ادامه دارد.

علاوه بر این، به گفته کارشناسان، یکی از مزیت های عرضه خودرو در بورس این بود که تمامی خودروهای عرضه شده توسط خودروسازان به صورت جمعی و توسط یک سامانه رسمی عرضه و معامله می شود و در چارچوبی شفاف، امکان نظارت، اعلام و سیاست تدوین می شود. قابل دسترس آماده است

همچنین ظهور ثمرات عرضه خودرو در بورس کالا نشان داده است که این روش یکی از راهکارهای عملیاتی برای خروج خودروسازان از زیان انباشته است. در حالی که ایران خودرو با فروش حدود 53 هزار خودرو نزدیک به 11 هزار میلیارد تومان سود کرد; در عین حال تمایل خریداران به خرید سهام شرکت های خودروسازی در حال افزایش است.

بر اساس این گزارش، از مزایای مصرف کننده می توان به این نکته اشاره کرد که سود تجمعی مصرف کننده (تفاوت قیمت بازار با قیمت سهم) بیش از 9 هزار میلیارد تومان بوده و مصرف کننده واقعی می تواند با قیمت معقول خودرو داشته باشد. قیمت قیمت بسیار کمتر از بازار بدون قرعه کشی است.

منبع: ایرنا



اخبار خبرگزاری رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *