عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران، وزارت امور خارجه را یکی از این احزاب دانست و تصریح کرد: وزارت امور خارجه نقش و سهم مهمی در پیگیری اولویت های اقتصادی چه در حوزه معاونت اقتصادی و چه در سطح کشور دارد. سفارتخانه ها و دیپلمات های حاضر در کشورهای خارجی چارچوب دیپلماسی اقتصادی این بخش باید فعال شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، کیوان کشفی گفت: اقتصاد ایران برای توسعه صادرات و افزایش فعالیتهای تجاری از ظرفیتهای بالایی برخوردار است، اما برای بهرهگیری از همه این ظرفیتها باید تمام تمهیدات لازم از سوی نهادهای مختلف انجام شود و اقداماتی در این زمینه انجام شود. در دستور کار قرار دارد.
کاشفی تاکید کرد: با هماهنگی این طرف ها در صورت فراهم شدن شرایط احیای برجام و رفع تحریم ها، می توان انتظار داشت که اقتصاد ایران شرایط بهتری را تجربه کند و موفقیت های جدیدی در حوزه توسعه تجارت به ثبت برسد.
انتهای پیام
کاشفی ادامه داد: تیم دوم به قوانین و مقررات برمی گردد. در سال های اخیر در زمینه مقررات صادراتی برای توسعه فعالیت های تجاری با مشکلات و ناهماهنگی هایی مواجه بوده ایم و این موضوع برای ما به یک چالش تبدیل شده است. بنابراین تغییر و اصلاح یا هماهنگ کردن قوانین با این اولویت های تجاری برای ما بسیار مهم است.
وی با اشاره به پیگیری طرح دیپلماسی اقتصادی در شورای اسلامی، تصریح کرد: آنچه در چارچوب این طرح باید نهایی شود، ایجاد هماهنگی های لازم هم در سطح قوانین و هم در سطح دستگاه های اجرایی است. در واقع دیپلماسی اقتصادی از سه مولفه اصلی تشکیل شده است که برای بهبود شرایط در این حوزه باید تغییرات لازم را در هر سه مولفه اعمال کنیم.
یکی از اعضای هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران گفت: بهبود شرایط دیپلماسی اقتصادی ایران نیازمند عملکرد هماهنگ نهادها و چارچوب های مختلف است که هماهنگی آنها می تواند تاثیر بسزایی در توسعه تجارت کشور داشته باشد.
وی اتاقهای بازرگانی را ضلع سوم در این بخش دانست و به سایت اتاق ایران گفت: اتاقهای بازرگانی مختلط که ارتباط مستقیمی با فضای اقتصادی کشورهای مقابل دارند، نقش مهمی در این حوزه دارند. و پس از آن هماهنگی در اتاق های بازرگانی کشور با فعالان اقتصادی پیگیری خواهد شد.