سه هزار ساختمان مرتفع از نظر آتش سوزی و ایمنی مورد ارزیابی قرار گرفتند
11:11 – 11 مهر 1403
محمدمهدی حیدری، رئیس مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی با بیان اینکه نقش پژوهشگران در اجرای برنامه هفتم در حوزه احیای بافت های فرسوده بسیار مهم است، گفت: پژوهش برجسته ترین ابزار قدرت است متأسفانه در زمینه نساجی این موضوع مغفول مانده است زیرا سهم بودجه تحقیقاتی در … تولید ناخالص داخلی چین 2.8 درصد، فرانسه 3.4 درصد و در کشور ما نیم درصد است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه نوسازی در برخی مناطق کار بسیار خوبی انجام داده ایم اما در حوزه مسکن و ساختمان به این موضوع توجه نکرده ایم.
حیدری با بیان اینکه مسکن در کل اقتصاد کشور با 78 بخش اقتصادی مرتبط است، گفت: بخش مسکن نیز با 56 بخش مرتبط است و ضریب اشتغال غیرمستقیم آن 1.2 درصد است به
وی با اشاره به اینکه در حوزه تحقیق ماده 57 دستورالعمل های متعددی در رابطه با ارزیابی دستگاه های اجرایی وجود دارد، گفت: اجرای همه دستورالعمل ها ضروری است اما یک بند باید به نحو احسن اجرا شود که مربوط به ارزیابی دستگاه های اجرایی است. دستگاه های اجرایی ارزیابی واحدهای مسکونی سطح بالا از نظر مقاومت در برابر زلزله و آتش سوزی.
حیدری گفت: 3 هزار ساختمان بلندمرتبه در این بخش را مورد ارزیابی قرار دادیم و نتایج آن را منتشر کردیم و تاکنون 7 ساختمان بلندمرتبه در حوزه آتش سوزی لرزه ای تعیین تکلیف شده و دستورالعمل آنها تدوین شده است.
وی همچنین به نظارت بر واحدهای مسکونی اشاره کرد و گفت: در بحث ماده 52 توسعه مرمت بافت های فرسوده و سرمایه گذاری در بافت های فرسوده در دستور کار قرار گرفت و چالش های این بخش نیز مطرح شد.
رئیس مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی گفت: یکی از چالش های مهم در این بخش عدم امکان استفاده از روش های صنعتی و ماشین آلات ساختمانی در بافت های فرسوده است و این ها چالش هایی است که در این زمینه مطرح شده است.
وی افزود: 15 درصد ساخت و ساز باید در قالب ساخت و ساز انجام شود و با توجه به ماموریت در این مدیریت باید مشوقی به نام تسهیلات بانکی برای انجام ساخت متناسب با سرعت ماکت ها پرداخت شود.
وی بیان کرد: ظرف مدت 3 ماه باید واحدهای مسکونی فرسوده با استفاده از فناوری های جدید ساخته شود اما اجرای این کار نیازمند روش های جدیدی است که با تشویق مالکان اجرا می شود.
خبرنگار: محبوبه کبری