سه حوزه آبخیز کشور از کم آبی رنج می بردند
در حالی که از ابتدای فروردین ماه در برخی مناطق شاهد بارش مداوم باران و تگرگ و برف بودیم، طبق آمار و بررسی های انجام شده سدهای کشور همچنان با کم آبی و افت سطح آب مواجه هستند و بسیاری از شهرها همچنان با مشکل مواجه هستند. کمبود آب. این کشور با کاهش بارندگی مواجه است.
به گفته صادق زیان، مدیرکل هواشناسی کشور، میزان بارندگی در دو ماه گذشته کافی بود، اما با وجود این، برخی استانها مانند گیلان، تهران و مازندران با کمبود بارندگی مواجه هستند، زیرا در فصول بارندگی سال گذشته سال از جمله پاییز و زمستان فصلی که با کمبود شدید بارندگی مواجه بودیم. بر اساس بررسی های انجام شده، بارش باران در کشور طی چند هفته آینده ادامه خواهد داشت.
مدیرکل پیشبینیهای سازمان هواشناسی تصریح کرد: بر اساس اعلام پژوهشکده علوم جوی، در بازه زمانی 27 اردیبهشت لغایت 7 خرداد، بارشها در نیمه شمالی کشور تا پایان اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت. در مرکز، شرق، جنوب و جنوب غربی بالاتر از حد نرمال است. دمای هوا نیز در هفته اول کمتر از حد معمول است.
وی تصریح کرد: در هفته دوم فقط در غرب کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق بیشتر از نرمال است و تا پایان خرداد در کشور بیش از نرمال خواهد بود.
وی بیان کرد: بر اساس نقشه های پیش بینی بارندگی هفتگی کشور بر اساس نقشه های احتمال در بازه زمانی 27 اردیبهشت لغایت 7 خرداد ماه سال، بارندگی در هفته اول (27 تا 23 اردیبهشت ماه) در استان های البرز و زاگرس و کوه های شمال غربی مجاور بیش از حد نرمال و در مناطق دیگر کمتر از حد نرمال هستند. حداکثر هسته های بارش انباشته 20 تا 60 میلی متر در شمال غرب، شمال زاگرس، نیمه غربی البرز و به میزان کمتر در شمال شرق کشور قرار دارند.
بر اساس این گزارش، میزان بارندگی در نیمه شمالی کشور در هفته دوم خرداد ماه بین نرمال و بالاتر از نرمال و برای بقیه مناطق کمتر از نرمال پیش بینی می شود. بارندگی در کشور در هفته سوم و چهارم در محدوده نرمال خواهد بود. در هفته های پنجم و ششم در شمال غرب و نیمه غربی دریای خزر و بخش هایی از جنوب شرق کشور بارندگی می بارد اما میانگین بارندگی در کشور کمتر از حد معمول برآورد می شود.
35 درصد سدها خالی است
عیسی بذرزاده در خصوص پر شدن سدهای کشور به باشگاه خبرنگاران گفت: میزان آب موجود در مخازن سدهای کشور به بیش از 32 میلیارد مترمکعب رسیده است و این میزان کل آب در تمامی مخازن سدهای وابسته به وزارتخانه است. از نفت انرژی سدهای کشور 65 درصد پر است یعنی 35 درصد از کل سدها هنوز خالی است اما اگر بخواهیم سدهای کشور را بررسی کنیم باید بگویم که میزان آب مخازن 400 میلیون مکعب افزایش یافته است. متر نسبت به سال گذشته
بوذرزاده با اشاره به رهایی 10 استان از تنش آبی به دلیل بارندگی های مطلوب بهاری گفت: خوشبختانه 10 استان مهم کشورمان از تنش آبی رها شده اند و این موضوع بسیار مهمی است. استان های خوزستان، سیستان، بلوچستان، یزد، ایلام، گلستان، همدان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان نسبت به میانگین بلندمدت که بین 10 تا 69 درصد است بارندگی خوبی را تجربه کردند. این استان ها امسال از تنش آبی خارج شدند.
وی بیان کرد: استانداری های کردستان، آذربایجان شرقی، اصفهان، مازندران، کرمان و مرکزی در وضعیت نرمال و استانداری های هرمزگان، قم و اردبیل اندکی زیر نرمال قرار دارند و استانداری های خراسان شمالی، البرز، گیلان، استان های چهارمحال، بختیاری، فارس، بوشهر، زنجان، سمنان، خراسان رضوی، تهران و قزوین از نظر بارندگی در شرایط سختی قرار دارند. لذا از شهروندان تهرانی، بندرعباسی، داراب، البرز و قزوینی تقاضا داریم مصرف آب خود را مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه میزان آب سدهای کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته 400 میلیون مترمکعب افزایش یافته است، اظهار داشت: امیدواریم با بارندگی در روزهای آینده این میزان آب افزایش یابد.
کاهش 5 درصدی ورودی سدها در کشور
بر اساس این گزارش و بر اساس آخرین گزارش شاخص های مهم آب و برق (بارش و سدها) شرکت مدیریت منابع آب ایران، دبی مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا اواسط سال آبی و اردیبهشت ماه 28 میلیارد و 690 میلیون مترمکعب بوده که این رقم در سال گذشته معادل 30 میلیارد و 320 میلیون مترمکعب بوده که نشان دهنده کاهش 5 درصدی نهاده های سدهای کشور است.
اما از ابتدای سال آبی جاری تاکنون تولید سدهای کشور به ترتیب 17.98 میلیارد مترمکعب و 17.44 میلیارد مترمکعب در سال جاری و سال گذشته به ثبت رسیده است که نشان دهنده رشد 3 درصدی است.
آمار حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور با یک درصد افزایش از 31.97 میلیارد مترمکعب در سال گذشته به 32.39 میلیارد مترمکعب در سال آبی امسال رسیده است. میزان بارندگی جوی بالای کشور 219.2 میلی متر است که این میزان بارش نسبت به میانگین بلندمدت دوره های مشابه (221.3 میلی متر) یک درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال 17 درصد افزایش نشان می دهد. . سال آبی گذشته (188.1 میلی متر).
این گزارش حاکی از آن است که بر اساس شاخص تفاوت سال آبی جاری با میانگین بلندمدت (55 ساله)، بارندگی در سیستان و بلوچستان، یزد 56 درصد و خراسان جنوبی 69 درصد افزایش داشته است. . 27% و 24% درد. در عین حال 11 استان از جمله قزوین با 28 درصد، تهران 24 درصد، خراسان رضوی 24 درصد، سمنان 22 درصد و زنجان 20 درصد از کمبود بارندگی رنج می برند.
بارش ها در بسیاری از شهرها ادامه دارد
بر اساس این گزارش، سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ، با اشاره به اینکه ممکن است بارندگی های اخیر نرمال و یا بیشتر از حد معمول باشد، گفت: بر اساس بررسی های انجام شده، بارندگی ها ادامه خواهد داشت و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد اما همچنان… بسیاری از شهرها با کمبود بارندگی مواجه هستند. با توجه به تغییرات اقلیمی همچنان در بسیاری از شهرها با کمبود بارندگی مواجه هستیم بنابراین در این شرایط باید در مصرف آب صرفه جویی کنیم.
کسری بارندگی کشور به کمترین میزان خود در چهار سال گذشته رسیده است
چندی پیش معاون وزیر راه و شهرسازی میانگین بارندگی در کشور را از ابتدای سال زراعی تاکنون کمی بیش از 200 میلی متر اعلام کرد که در این فصل تنها سه درصد کمتر از شرایط عادی است در کشور در چهار سال گذشته نسبت به میانگین بارندگی یک سال با رنگ آبی نشان داده شده است.
وی افزود: از ابتدای فصل بهار تاکنون حدود 15 سامانه بارشی موثر و قدرتمند کشور را پوشش داده و در برخی مناطق بارندگی های مهمی را به همراه داشته است. به طور میانگین از ابتدای فروردین تاکنون بیش از 83 میلی متر بارندگی در کشور به ثبت رسیده که نیمی از آن در سه هفته اول فروردین ماه بوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: بارندگی های اردیبهشت ماه باعث شد سه حوزه از شش حوزه آبخیز بزرگ کشور از کمبود بارندگی خارج شوند و میانگین بارندگی به میزان نرمال برسد. اگرچه بارندگی های اخیر باعث بهبود نسبی شرایط بارندگی سالانه در کشور شده است، اما کم بارشی انباشته شده در گذشته و تداوم خشکسالی کشاورزی و هیدرولوژیکی در بسیاری از مناطق کشور وضعیت نگران کننده ای است.
وی تاکید کرد: هم اکنون میانگین بارندگی در استان های تهران، سمنان و قزوین بین 35 تا 40 درصد کمتر از حد نرمال است و وضعیت آبی آنها همچنان نامطلوب است. همچنان بر لزوم مدیریت بهینه منابع آب و منطقی سازی مصرف تاکید می شود تا در فصل گرم سال با تنش آبی مواجه نشویم.
هفته آینده در کشور بارانی خواهد بود
در همین راستا صدیق ضیائیان مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی کشور در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص ورود سامانه بارشی شدید به کشور گفت: سامانه بارشی جدید غرب را تحت تاثیر قرار می دهد. و نواحی شمال غرب کشور تا پایان هفته شاهد بارش باران و وزش باد شدید در بسیاری از مناطق کشور خواهد بود. بارندگی ها از ابتدای سال تاکنون باعث شده تا شرایط بارندگی در بسیاری از شهرهای کشور به حالت عادی برگردد، اما این بدان معنا نیست که در تابستان شاهد کمبود آب نباشیم.
وی گفت: هنوز در شهرهایی مانند تهران و برخی شهرهای شمالی با شرایط عادی فاصله داریم و با توجه به تداوم بارندگی ها تا خرداد ماه به دلیل تغییر اقلیم، برخی از سدهای تهران همچنان با کمبود آب مواجه هستند.
بر اساس این گزارش، بارندگی های اخیر در بسیاری از مناطق نرمال و بالاتر از حد نرمال بوده است، اما امیدواریم در این صورت شهروندان با صرفه جویی در مصرف آب، تابستان گرم امسال را بدون تنش آبی پشت سر بگذارند.
خبرنگار: کبری عزیزم