به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، موضوع تامین مواد اولیه با قیمت عادلانه برای صنایع خانگی در سال های اخیر مورد توجه تولیدکنندگان بوده است. در حال حاضر مکانیزم تبادل مواد اولیه مهمترین سیستم انتقال مواد اولیه از تولیدکنندگان بالادستی مانند فولادسازان به تولیدکنندگان پایین دستی مانند خودروسازان و صنایع لوازم خانگی و صنایع پتروشیمی به پایین دست است.
به عنوان مثال بر اساس صورت های مالی، بزرگترین خودروساز کشور با زیان تجمعی 80 هزار میلیارد تومانی مواجه است و ظاهرا علت اصلی این چالش به افزایش قیمت مواد اولیه و … مربوط می شود.
در حال حاضر بین 60 تا 70 درصد از قیمت کل یک خودرو به مواد اولیه مانند ورق فولادی مرتبط است و سهم دستمزد 10 درصد از کل هزینه تولید را تشکیل می دهد. بر این اساس اعطای جوایز مواد اولیه می تواند نقش موثری در کاهش زیان انباشته خودروسازان داشته باشد.
حسین تقدی در این خصوص سودآوری و خروج از شمول ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت را از مهم ترین راهکارهای این مجموعه عنوان کرد و گفت: در این راستا تولید محصولات جدید با حداکثر ممکن است. ترکیب و مدیریت هزینه در بخشهای مواد اولیه و قطعات، متقاعدسازی نهادهای تصمیمگیرنده برای قیمتگذاری عادلانه و تنظیم قیمتهای بازار و همچنین استفاده از تمامی توانمندیهایی که توسط دستگاههای تصمیمگیرنده از جمله بورس کالا در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام