مشاور رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید با وضع قوانین دقیق و کارشناسی شده از جرائم مالیاتی و کالاهای قاچاق پیشگیری شود، گفت: با مناطق آزاد باید با خیرخواهی بیشتری برخورد شود و همچنین وظیفه داریم از وقوع یکسری تخلفات در مناطق جلوگیری کنیم. . قانون باید جلوی این تخلفات را بگیرد و اگر تخلفی در این زمینه ها وجود دارد به عنوان نقطه گذاری جلوی آن گرفته شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سعید محمد گفت: میانگین سرمایه گذاری در 5 سال گذشته در مناطق آزاد حدود 11 هزار میلیارد تومان ریال و 300 میلیون دلار ارز و در مناطق ویژه اقتصادی در این دوره 5 ساله 70 بوده است. تریلیون تومان به صورت ریالی و 530 میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی انجام شد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: هرکس کار صادراتی انجام دهد و فوراً متوقف شود مورد ظلم قرار می گیرد و قوانین وقت نباید مانند جزیره ای ناگهانی از سوی مسئولان بیاید، لزوما باید مرکزی و نظارت شود. آرام آرام این قوانین زمان آفرین مغایر با اصل 65 آسیب های زیادی به مناطق آزاد ما وارد کرده است و تلاش می کنیم این مسائل را بررسی و رفع کنیم.
محمد با اشاره به واردات سالانه 1.4 میلیارد دلاری به مناطق آزاد افزود: مناطق آزاد کانون قاچاق نیستند. مرجع رسمی گزارش قاچاق کالا به کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. بر اساس اعلام رسمی این حصر، بر اساس آمار 7 درصد کالاها از مناطق آزاد کشور قاچاق می شود و این به خاطر مناطق مرزی است که نسبت به کشور و مرزها رقم بسیار کمی است. از مناطق صفر
absnews
مشاور رییس جمهور اجرای بند 65 قانون احکام دائمی قانون برنامه های توسعه کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: یکی از موضوعات مهمی که سایر کشورها رعایت می کنند و ما رعایت نمی کنیم، داشتن یک دولت شفاف، یکپارچه و متمرکز است. در قانون مناطق آزاد که طی سه دهه گذشته تدوین شده است، حاکمیت مناطق آزاد طبق ماده 65 قانون، احکام دائمی برنامه های توسعه کشور است، به استثنای مسائل امنیتی و نظامی توسط رئیس سازمان. مناطق این بدان معناست که ادارات و سازمان ها و وزارتخانه های مختلفی که در منطقه فعال هستند تابع تابعیت آن منطقه خواهند بود و قانون واحدی را اعمال خواهند کرد.
محمد با اشاره به مناطق ورود و خروج کالاهای تحت نظارت و مدیریت مناطق آزاد افزود: سامانه یکپارچه ورود و خروج کالا به صورت آنلاین در اختیار نهادهای نظارتی و اقتصادی است و تمامی سفارشات و آمارها در اختیار آنها قرار می گیرد.
وی ادامه داد: حاصل این سرمایهگذاریها ایجاد 2500 واحد صنعتی و تولیدی است که میانگین صادرات سالیانه آن در مناطق آزاد حدود یک میلیارد دلار و در مناطق اقتصادی حدود 15 میلیارد دلار است که 40 تا 45 درصد صادرات کشور را شامل میشود. این حوزه ها تکمیل شده است. این تعداد واحد صنعتی و تولیدی نشان دهنده حجم عظیم کار صنعتی و تولیدی و ایجاد ارزش افزوده و سهمی در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور در این مناطق است.
وی 8 منطقه آزاد فعال و 7 منطقه آزاد جدید را که در اوایل امسال اعلام شد را برشمرد و افزود: این 15 منطقه در حاشیه کشور و در استان های مرزی قرار دارند. متأسفانه مناطق آزاد ما حول یک حاکمیت واحد دچار آشفتگی شده است. هر بخش قوانین خود را اجرا می کند و هیچ توجهی به اثرات مخرب آن قوانین بر سایر سازمان ها ندارد.
محمد ادامه داد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی زیادی در دنیا وجود دارد و کشورها به خوبی از این ظرفیت استفاده کرده اند. 75 درصد تجارت چین از طریق مناطق آزاد انجام می شود. امارات متحده عربی و ترکیه نیز در زمینه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی الگوی خوبی دارند و موتور محرکه کشورها همین مناطق آزاد و ویژه هستند که در مقایسه با آنها کشور ما رشد لازم را نداشته است.
وی تاکید کرد: تلاش ما این است که بخشی از کار را در این جنگ اقتصادی مدیریت کنیم و به توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم. مناطق آزاد هم در حوزه پولی و هم در بحث های اقتصادی مانند بورس که کشور درگیر آن است پتانسیل خوبی دارد. با ایجاد بورس بین المللی و بانک های برون مرزی می توانیم به اقتصاد کشور کمک کنیم. امیدواریم با حمایت سایر دستگاه ها این قابلیت ها را توسعه دهیم.
به گفته وی، مجلس شورای اسلامی با صدور یک سری قوانین، مسائل اقتصادی و کارگری را بر هم می زند و همچنین در آیین نامه های ابلاغی از سوی نهادها برای فعالان اقتصادی مشکلاتی از جمله ممنوعیت صادرات کالا بدون کارشناسی قبلی ایجاد می کند. بازاریابی به خصوص با توجه به مشکلات نقل و انتقال مالی که در کشور وجود دارد، کار بسیار سختی است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز