سایر موضوعات

مهلت تعیین شده توسط بانک مرکزی برای اجرای دستورالعمل مربوط به تعویق مطالبات از موسسات اعتباری

معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به ضرب الاجل بانک مرکزی برای اجرای «دستورالعمل امهال مطالبات از موسسات اعتباری»، گفت: بانک‌ها باید با جدیت هر چه بیشتر این موضوع را اجرا کنند و در صورت عدم اجرای آن. تا ژانویه اجرا شود، جلسه ای برگزار خواهد شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدپور در نشستی که به منظور تبادل نظر در خصوص طرح اجرایی شبکه بانکی برای بهبود نظام مبارزه با پولشویی و رفع چالش های مرتبط با آن با حضور مدیران عامل بانک ها، اعضای هیات مدیره و مبارزه با پول برگزار شد. نمایندگان پولشویی شبکه بانکی بانک مرکزی گفت: تا پایان سال 1403 روند نظارت و ارائه گزارش های نظارتی به روال فعلی ادامه دارد.

وی با تاکید بر لزوم نظارت جدی بانک ها در زمینه حساب های لیزینگ، گفت: حساب های لیزینگ یکی از مهمترین موضوعاتی است که آثار منفی گوناگون آن در حوزه های مختلف مشهود است و یکی از مهم ترین آثار منفی آن است. پدیده ماه های اخیر در حوزه کنترل بازار است. ارز به طور مستقیم رعایت شده است و به همین دلیل توجه ویژه ای به این موضوع لازم است.

محمدپور اجرای «دستورالعمل امهال مطالبات از موسسات اعتباری» را یکی از اولویت های حوزه نظارت برشمرد و گفت: بانک ها با جدیت هر چه بیشتر آن را اجرا کنند. زیرا این موضوع در تعاملات بانک مرکزی با بانک ها موثر خواهد بود و تا دی ماه در بانک هایی که این موضوع اجرایی نشده است، اقدامات مناسب و جدی انجام می شود. زیرا معتقدم عدم اجرای این دستورالعمل بر کیفیت سود و همچنین شناسایی درآمدها و سودها و طبقه بندی دارایی ها در صورت های مالی بانک ها تأثیر خواهد گذاشت.

معاون نظارتی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در جلسه اخیر رئیس کل بانک مرکزی با مدیران عامل بانک ها، با توجه به اهمیت مسائل نظارتی، مقرر شد موارد فوق با جزئیات بیشتر ارائه شود. به نمایندگان شبکه بانکی بر این اساس، بازرسی جامع از اجرای مقررات و الزامات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم توسط این بانک با رویکرد ریسک محور انجام و نتایج به هر موسسه اعتباری مخابره شد.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، وی افزود: به گزارش های بانک مرکزی به هیأت مدیره بانک ها توجه و برنامه ای منسجم و مدون از سوی هیأت های بانکی ارائه شود. که بر بهبود کیفیت مسائل کنترلی و به ویژه مبارزه با پولشویی تمرکز دارد. به همین دلیل از ستاد مبارزه با پولشویی بانک مرکزی نیز خواستم تا برنامه های شبکه بانکی را از آنها تهیه کنند.

معاون کنترل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: طی این گزارش که تهیه آن بیش از یک سال به طول انجامید، ادارات مبارزه با پولشویی بانک ها حضور فعال داشتند که از آنها تقدیر و تشکر می کنم. البته قدم بعدی در این زمینه این است که هیات مدیره بانک ها این موضوع را جدی بگیرند و برنامه ای برای تحقق آن تدوین کنند تا از طریق این طرح در گزارش بعدی شاهد رشد کیفی بانک ها باشیم. فعالیت های نظارتی

وی گزارش فوق را اولین گزارش جامع از وضعیت، جایگاه و رفتار بانک ها در زمینه مبارزه با پولشویی دانست و گفت: این موضوع برای بانک ها در سطوح مختلف حائز اهمیت است. طی یک ماه آینده تمامی بانک ها بر اساس گزارش بانک مرکزی برنامه اصلاح و بهبود ارائه می کنند و تا پایان سال مجدداً گزارش به روز شده روند اصلاحی تهیه می شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا