به گزارش اختزنیوز، در دی ماه امسال سهم نقره از کل حجم نقدینگی به 24.67 درصد رسید که در 10 سال گذشته بی سابقه بوده که معضلی بحرانی و تورمی است و نشان از انتظارات تورمی بالای جامعه دارد.
سهم نقدینگی
سهم پول در نقدینگی اقتصاد کشور در دی ماه امسال به بالاترین سطح در 10 سال گذشته رسید.
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، میزان نقدینگی اقتصاد کشور در پایان دی ماه امسال به بیش از 6 هزار و 36 همات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل 34.1 درصد افزایش داشت.
اتفاق بیسابقهای که در دیماه امسال رخ داد این است که نرخ رشد نقطهبهنقلی مقدار نقره در دیماه امسال از آبان 99 بیسابقه است و همین موضوع باعث شد تا رکورد 10 ساله سهم پول از نقدینگی شکسته شود. .
در دی ماه امسال سهم نقره از کل حجم دارایی های نقدی به 24.67 درصد رسید که حداقل طی 10 سال گذشته بی سابقه بوده است.
به گزارش اکوایران، افزایش حجم پول نقد و کاهش سهم شبه پول موضوعی بحرانی و تورمی است که نشان از انتظارات تورمی بالای جامعه دارد.
پیش از آن بانک مرکزی رسما رکورد سهم نقره را به نقدینگی در 10 سال گذشته تا اسفند 1392 (معادل 7/24 درصد) اختصاص داده بود. اما این متغیر از رکورد اعلام شده توسط بانک مرکزی در آذرماه سال جاری فراتر رفته و قابل انکار نیست.
بانک مرکزی افزایش سهم نقره نقدی در سال جاری را ناشی از اجرای طرح توسعه و توزیع یارانه ها، حذف ارز ترجیحی و واریز کمک های نقدی دانست و اعلام کرد که زهکشی و تعدیل نسبی اثرات پولی و تورمی اجرای طرح مذکور مهار و روند نزولی مشاهده خواهد شد، اما آمارها نشان می دهد که این سهم از آبان ماه سال جاری نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش نیز داشته است.
بر خلاف ارزهای کاذب، ارز از سرعت انحلال بالاتری برخوردار است و عموماً شامل اسکناس و وجوه نقد در دست افراد و سپرده های مطالبه می شود.
وقتی سهم نقره از نقدینگی افزایش مییابد، در واقع نقدینگی نقدشوندهتر میشود و صاحبان نقره آماده هستند تا منابع خود را به سودآورترین بازار بفرستند و با شوک کمتری به اقتصاد، تعادل بازارها را بر هم بزنند.
افزایش سهم پول نقد نشان دهنده انتظارات تورمی بالای جامعه است که در طول زمان تاثیر خود را می گذارد. تورم پدیدار خواهد شد.
اوج رشد نقطه به نقطه حجم پولی
بر اساس این گزارش، کل مبلغ در اقتصاد ایران در پایان آذرماه امسال به هزار و 489 هزار میلیارد تومان رسید و رشد نقطه به نقطه 70.5 درصدی را برای آن ماه به ثبت رساند.
بر اساس این داده ها، نرخ رشد نقطه به نقطه میزان نقره در دی ماه سال جاری از آبان ماه 1398 تاکنون بی سابقه بوده و در آذرماه امسال، میزان نقره نسبت به ماه قبل معادل 98، 7.6 درصد افزایش داشته است. تریلیون تومان.
روند نموداری رشد نقطه به نقطه حجم نقره نشان می دهد که اوج این رشد در سال 1378 و معادل 88.5 درصد بوده است. پس از آن این متغیر تا مهر 1400 شروع به کاهش کرد.
از شهریور ماه سال گذشته این روند مجدداً افزایش یافته و به نظر می رسد در صورت عدم اجرای اقدامات لازم از سوی بانک مرکزی، رشد نقطه به نقطه ارز در مسیر تشکیل دومین پیک قرار گیرد.