رئیس دبیرخانه ساماندهی و پشتیبانی مشاغل خانگی از تشکیل اتحادیه سراسری تعاونی های مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و گفت: از یک میلیون شغل ایجاد شده در سال گذشته سهم مشاغل خانگی 10 درصد بوده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، مدل مشاغل خانگی در حال حاضر در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته و روش اشتغال خانگی و زنجیره اتصال تولیدات خانگی در کشورهای پیشرفته از درون خانه ها و در قالب قراردادهای کاری بین واحدهای تولیدی بزرگ و متوسط نشات می گیرد. . انجام داد.
مشاغل خانگی کسب و کارهایی هستند که با سرمایه اندک می توان راه اندازی کرد و علاقه مندان می توانند با کم هزینه از خانه در محل زندگی خود و در کنار اعضای خانواده به تجارت بپردازند.
طبق آمار، 23 درصد از کل مشاغل کشورهای فوق صنعتی را مشاغل خانگی تشکیل می دهند، در حالی که پیش بینی می شود سهم مشاغل خانگی در کشور ما حدود 3 تا 4 درصد باشد. بر این اساس موضوع اشتغال خانگی به عنوان یکی از برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه اشتغال زایی در دستور کار قرار گرفته و مجموعه اقدامات انجام شده منجر به صدور 218 هزار مسکن شد. مجوزهای تجاری مبتنی بر سال گذشته
بر اساس اعلام دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار، سهم مشاغل خانگی 10 درصد از کل یک میلیون شغل ایجاد شده در سال گذشته بوده است.در همین راستا آزیتا همتیان – رئیس دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته 500 بازارچه عرضه محصولات و کالاهای خانگی را برای حمایت از مشاغل خانگی و فراهم کردن بستر راه اندازی کرد. برای فروش محصولات دارای مجوز
وی از افزایش 206 درصدی رشد اشتغال در مشاغل خانگی در سال 1401 نسبت به سال 1400 خبر داد و گفت: از میلیون شغل ایجاد شده 10 درصد مشاغل خانگی بوده است.
رئیس دبیرخانه ساماندهی و پشتیبانی مشاغل خانگی در عین حال راه اندازی 14 تعاونی را برای پاسخگویی به نیاز مشاغل خانگی در سال گذشته برشمرد و از برنامه راه اندازی اتحادیه تعاونی های مشاغل خانگی در سال 1402 خبر داد.
به گفته همتیان، از 3 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته در سال گذشته برای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی، 90 درصد جذب شد و منجر به اشتغالزایی بیش از 103 هزار نفر شد.
بر اساس آمار، بیش از 700 شبکه مشاغل خانگی و زنجیره تامین در استان های سراسر کشور راه اندازی شده و پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نسبت به دولت های گذشته 100 درصد افزایش یافته است.
مشاغل خانگی در بخش های مختلف غذایی، فرهنگی، صنعتی، صنایع دستی، کشاورزی و دامداری وجود دارد. بیش از 95 درصد مجوزهای مشاغل خانگی به صورت آنی و ثبتی است و برای دریافت آن نیازی به مراجعه حضوری و صرف زمان زیاد نیست.
اگرچه مجوزهای این دسته از بنگاهها بلافاصله صادر میشود، اما تحت نظارت ماسبق میباشند، یعنی پس از صدور مجوز، روند فعالیت و رعایت مقررات این کسبوکار با استفاده از انواع محسوس و نامحسوس رصد میشود. مواد و روش ها. .
در حال حاضر فهرست مشاغل خانگی در خروجی سیستم مشاغل خانگی وزارت کار به شرح زیر است: https://mkh.mcls.gov.ir/fa/fahrest و متقاضیان مشاغل خانگی می توانند به این سامانه مراجعه کنند.
انتهای پیام