شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

سهم مالیات در بودجه به 53 درصد رسید

رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: سهم مالیات در بودجه سالانه از حدود 30 درصد در سال 1400 به 53 درصد در بودجه 1403 افزایش یافت.

به گزارش ای بی اس نیوز، بابک نگهداری در همایش سیاست های مالی و مالیاتی کشور، اظهار کرد: سوگیری و جهت گیری بودجه از سال 1400 به سمت افزایش سهم مالیات بوده است; به طوری که سهم مالیات در بودجه سالانه از 30 درصد در سال 1400 به 43 درصد در سال 1402 و به 53 درصد در لایحه مالی 1403 افزایش یافت. در نتیجه جهت گیری بودجه به سمت منابع بادوام است.

وی افزود: در برنامه هفتم موضوع پایه های جدید مالیاتی پررنگ شد. بحث مالیات بر عایدی سرمایه به خوبی پیش رفته است. سفته بازی باعث نوسانات شدید قیمت و همچنین اختلال در نیاز مصرفی مردم می شود. ما به تولید کننده فاکتور می دهیم اما فروشنده را نه.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: این موضوع باعث تغییر جریان سرمایه به سمت بازارهای دلالی می شود که خلاف تولید است. بنابراین هدف این قانون تقویت تولید و مبارزه با سفته بازی است. بحث زیر در مورد مالیات بر درآمد شخصی است. تلاش شده است تا این مالیات با قوانین و معافیت های پراکنده مالیاتی جایگزین شود. در این قانون درآمد افراد تجمیع شده و هزینه هایی مانند تحصیل و بهداشت از آن کسر و مابقی مشمول مالیات می شود.

به گفته نیژدری، در برنامه هفتم نیز بر جلوگیری از فرار مالیاتی تاکید شده است. هر چه باهوش تر باشیم، در جلوگیری از فرار موفق تر خواهیم بود. رویکردهای سازمان امور مالی نیز در همین راستا است. مشکل دیگر مربوط به تقویت خدمات نظارتی مالیاتی است. ما باید با تعریف مبانی جدید و تغییر رویکرد نشان دهیم که مالیات مخالف تولید نیست. به عنوان مثال، با کاهش فرار مالیاتی، توانایی ما در کاهش نرخ مالیات بر تولید افزایش می یابد.

وی تاکید کرد: قانون پایانه فروشگاه ها و نظام مالیاتی یکی از زیرساخت های مهم کشور برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است. نتیجه اجرای این سیستم شفافیت و حذف حسابرسی مرکزی است. قانون دیگری در دست تهیه است که هدف آن تسهیل تعهدات مالیات دهندگان در پایانه های تجاری است. معافیت از صدور صورتحساب الکترونیکی برای مودیان خرد در این قانون پیش بینی شده بود.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: برنامه ریزی باید به گونه ای باشد که تمامی معاملات مودیان در سامانه مودیان پوشش داده شود. بنابراین هدف اصلی توسعه فاکتورهای الکترونیکی است. این نظارت باید انجام شود تا قانون مالیات های فرعی با کمک نظام مالیاتی اجرا شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *