دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

سهم آموزش حرفه ای در آموزش عالی کشور تنها 12 درصد است.

رئیس پژوهشکده و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: در برنامه ششم توسعه بر اساس جدول 12 ماده 66 مقرر شده بود که در سال 1400 سهم حرفه آموزی در آموزش عالی در دو حوزه علمی و فنی کاربردی 30 درصد باشد. رشته ها و دانشگاه های حرفه ای اما در واقع طبق آخرین آمار موسسه تحقیقات و برنامه ریزی آموزش عالی، این سهم در سال های 1400-1400 12.3 درصد بوده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، پیش اجلاس مروجین آموزش اثربخش در حاکمیت سرزمینی با حضور مسئولان حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی، اساتید، دانشجویان و فعالان عرصه آموزش در دبیرخانه مرکزی شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. .

تمرکز بر آموزش با رویکرد فرا نسلی

در ابتدای این جلسه دکتر علی اصغر پورعزت، رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران به بررسی موضوعات مرتبط با کلیدواژه های مهم حکمرانی و حکمرانی پرداخت.

وی گفت: وقتی بحث حاکمیت را در نظر می گیریم، با نگاه دولت به قیمت و ارزشی که به ذینفعان داده می شود متفاوت است، ذینفعانی که می توانند مشارکت کنند.

دکتر پورعزت با اشاره به اینکه حکمرانی با مدیریت، مدیریت و علوم سیاسی، اجتماعی و اقتصادی متفاوت است، گفت: در واقع حکمرانی علمی است که همه علوم را در خدمت اهداف بزرگ اجتماعی به کار می گیرد.

وی سپس به چالش ها و روند تاسیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران که در نهایت در سال 1400 تاسیس شد، گفت: هدف ایجاد فضایی مناسب برای آموزش و جستجو در خدمت بهبود شرایط آینده است. و داشتن یک سیستم یادگیری که بدون آن هیچ اتفاقی نمی افتد.

این استاد دانشگاه تهران در نهایت گفت: آموزش با رویکرد فرانسوی به این معناست که آموزش با رویکرد فرانسلی شامل تربیت نسل های آینده برای حضور در عرصه های مختلف کشور است.

تنها 12 درصد از سهم آموزش عالی کشور را آموزش حرفه ای تشکیل می دهد

در ادامه جلسه، دکتر علی باقر طاهری نیا، رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی به ایراد سخنرانی در خصوص الزامات آموزش هدفمند بر اساس مهارت ها و نیازهای ارتقای حاکمیت سرزمینی پرداخت.

وی در ابتدا بر صدور دستور العملی در مورخه 28/04/1390 «تربیت نیروی انسانی متخصص، واجد شرایط و کارآمد متناسب با نیاز بازار کار فعلی و آتی و ترویج «کارآفرینی با مسئولیت کشور’. نظام آموزشی و تلفیق آموزش و مهارت و جلب همکاری بنگاه های اقتصادی برای استفاده از توانمندی های آنها».

دکتر طاهری نیا در ادامه مبانی مصوب قانونی حرفه آموزی را با توجه به بندهایی از برنامه های ششم و هفتم توسعه که به حرفه آموزی اشاره دارد، مورد تاکید قرار داد.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه در جدول 12 ماده 66 پیش بینی شده بود که در سال 1400 سهم حرفه آموزی در آموزش عالی در دو دانشگاه علمی، فنی و فنی حرفه ای کاربردی 30 درصد باشد. اما در واقع طبق آخرین آمار موسسه تحقیقات و برنامه ریزی آموزش عالی، این سهم در سال های 1400-1400 12.3 درصد بوده است.

دکتر طاهری نیا در ادامه مباحث خود به بررسی مشکلات ناشی از این عدم موفقیت پرداخت و راهکارهایی را پیشنهاد کرد.

الزامات ارزیابی مبتنی بر فرآیند و مدرسه را برای پذیرش در آموزش عالی بررسی کنید

در ادامه این پیش نشست، دکتر محسن زارعی، رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش وزارت آموزش و پرورش به بررسی الزامات فرآیند و سنجش در سطح مدارس برای پذیرش آموزش عالی برای ارتقای سطح سرزمینی پرداخت. حکومت.
وی از رویکردهای نوین ارزشیابی یاد کرد و به سه نوع ارزشیابی برای یادگیری، سنجش برای یادگیری و ارزشیابی به عنوان یادگیری نگاه کرد.

دکتر زارعی در ادامه بررسی جایگاه آموزش در استفاده از این رویکرد سنجش را برجسته و بر موانع و چالش های آن متمرکز شد و به ارائه بحث و تحلیل پرداخت.

اسناد بسیار خوب نوشته شده اند، اما در اجرا اجرا نمی شوند

دکتر سید جلال موسوی از اعضای شورای علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به بررسی مسائل و مشکلات نظام آموزشی از جمله کیفیت آموزش عالی، آموزش شایستگی محور و بحث کارآمدی پرداخت. و اثربخشی آموزش

وی با اشاره به مفاد و آرمان های اسناد بالادستی گفت: متأسفانه این اسناد بسیار خوب نوشته شده است اما وقتی به اجرای این موارد می رسیم متوجه نمی شویم.

دکتر موسوی گفت: دلایل متعددی در این زمینه وجود دارد که یکی از این دلایل نظام ارزیابی و ارزیابی حاکمیتی است و متاسفانه در حوزه سیاست گذاری، اجرای سیاست ها، مقررات و مدیریت، حوزه نظارت و ارزشیابی به صورت شواهدی دیده نشده است، اگر این موارد مشکل ساز باشد در آموزش و پرورش حائز اهمیت است.

یکی دیگر از دلایلی که معاون آموزشی و تربیتی ستاد شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد؛ مشکل این است که مدیر و سرپرست در یک موسسه یکسان هستند که در نهایت منجر به تضاد منافع می شود و مانع از انجام صحیح ارزیابی می شود.

به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی به نبود آمار و داده های دقیق و همچنین بودجه تمام دانشگاه های ایران که بر اساس سرانه بودجه یکسان است، اشاره کرد. بودجه و اعتبارات بر اساس ارزیابی است.

دکتر موسوی به مقایسه وضعیت ایران و سایر کشورها پرداخت و گفت: با بررسی های تطبیقی ​​که بر روی نظام ارزشیابی در سطح جهانی انجام شد، مشخص شد که نظام پولی مراکز آموزشی دنیا به دو صورت ارزیابی می شود. ، ارزیابی جهانی و ملی است و بودجه آنها تامین می شود.

وی افزود: اگر بخواهیم بحث حکمرانی آموزش و پرورش را حل کنیم باید سیستم مدیریتی ما به سیستم ارزشیابی ما متصل شود.
در پایان به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *