مشتریان گروهی از خودروسازان خصوصی که در مرحله اول فروش تلفیقی ثبت نام کرده و برای تحویل در زمستان امسال برنامه ریزی شده بودند، نزدیک به یک سال است که تماسی دریافت نکرده اند. این شرکت علت این تخلف را سکوت و همکاری نکردن این وزارتخانه در تامین ارز عنوان کرد، اما نباید فراموش کرد که این شرکت به دلیل گران فروشی در پرونده خود 5000 میلیارد تومان جریمه شده است، بنابراین این سوال پیش می آید که آیا این موضوع باعث تاخیر شده است؟ در تحویل یا طبق شرکت همراه وزارت صمت نیست؟
به گزارش ای بی اس نیوز، تعدادی از مشتریان گروه خودروسازی بهمن موتور که خودروهای خود را از محصولات این شرکت ثبت نام کرده و در زمستان امسال تحویل گرفته بودند، از عدم قطعیت تحویل دولتی خودروهای خود گلایه کردند. با این خبرگزاری تماس گرفتند.
این مشتریان با انسداد 100 میلیون تومانی در حساب وکالتی خود خودرو را ثبت نام کردند و نوبت آنها برای زمستان 1402 تعیین شد. آنها نزدیک به یک سال است که منتظر تحویل خودرو هستند اما طبق ادعای خود مشتریان عدم شفافیت و برنامه مدون و مشخص آنها را سردرگم کرده است.
به گفته این مشتریان، از آنجایی که قرار بود خودروی خود را در زمستان امسال تحویل بگیریم، طی چند ماه گذشته نقدینگی کامل خودرو را تامین کرده ایم و هر روز شاهد از بین رفتن وجوه خود هستیم و شرکت دیگر موفق به انجام این کار نشده است. انجام دهید. پاسخ و توضیحات همچنان بر مشکلات روحی و روانی ارسال کنندگان حواله می افزاید.
بهمن موتور: وزارت صمت همراهی نکرد
در همین راستا این گروه خودرویی در خصوص وضعیت نامزدهای خودرویی این شرکت که از طریق سامانه یکپارچه ثبت نام کرده بودند، توضیحاتی به شرح زیر ارائه کرد:
«در پی سؤالات مطرح شده و پیگیری های انجام شده توسط رسانه ها و توسط خود مشتریانی که در طرح سامانه یکپارچه ملی عرضه خودرو ثبت نام کرده و نوبت آنها در لیست انتظار اعلام شده از سوی وزارت حراست زمستان 1402 مشخص شد. ؛ به اطلاع می رساند:
شرکت بهمن موتور در زمان ثبت نام نامزدهای مذکور در اسفند ماه 1401، ظرفیت تامین و مشارکت در این طرح را بر اساس ظرفیت تولید و برنامه ریزی تامین قطعات یدکی اعلام کرد. اما با وجود اعلام قبلی این شرکت در فوریه 1401 و آوریل 1402، وزارت صمت تقریباً 48000 متقاضی را تا پایان سال 1402 در لیست انتظار اعلام کرد (تقریباً پنج برابر ظرفیت تولید اعلام شده توسط شرکت)
در این راستا، مکاتباتی در فروردین 1402 با وزارتخانه مربوطه و متولیان طرح سامانه یکپارچه عرضه خودرو کشور انجام شد. شرکت بهمن موتور در این مکاتبات، الزامات و نیازهای لازم برای اجرای برنامه تامین قطعات یدکی و انجام تولید بر اساس تعداد نامزدهای اعلام شده را در قالب هفت بند (تامین و تخصیص ارز، تسهیل شرایط تجارت، تسهیل در امر تجارت) تشریح کرد. وی از تعدیل درصد ساخت داخل محصولات، تعدیل تعرفه ها، تسهیل در مراحل شماره گذاری و اسقاط خودروها خبر داد.
موضوع تامین و تخصیص ارز که مهمترین عامل در تداوم روند تامین قطعات یدکی و ساخت محصولات است، علیرغم اعلام مساعد وزارت حراست، در شروع اجرای طرح اوایل 2017). 1402)، مختل شد و در عرض چند ماه کاملاً متوقف شد. در اوایل مرداد 1402 با ابلاغ مدیرکل دفتر خودروی وزارت امنیت امکان استفاده از ارز نیمایی از خودروسازان سلب و سازوکار تامین ارز به استفاده از ارز نیمایی تغییر یافت. از این رو این شرکت در این مدت از تمامی ظرفیت تولید و زیرساخت های فیزیکی خود استفاده کرده است که تاکنون بر اساس اطلاعیه های وزارت حراست و لیست انتظار فراخوان تعداد قابل توجهی از داوطلبان ورود به سامانه یکپارچه امکان پذیر شده است. این نامزدها
در نهایت راه اندازی فراخوان ثبت نام سایر داوطلبان در لیست انتظار منوط به تامین ارز مورد نیاز، تامین قطعات یدکی، ادامه تولید در ماه های آینده، تعدیل تعرفه ها و تسهیل شرایط اجرا می باشد. ثبت سفارش و البته همکاری متولیان امر مانند وزارت حراست و سازمان پشتیبان در خصوص موارد فوق. که در صورت اطمینان از انجام تخصیص ارز و تامین قطعات یدکی، مشتریان بر اساس سفارش ثبت شده در لیست انتظار فراخوان خواهند شد.
این شرکت با ارائه این توضیحات، وزارت صنعت، معدن و تجارت را به دلیل ثبت پنج برابر ظرفیت و همچنین مشکلات تامین ارز مقصر دانست. این علیرغم اینکه رئیس کل بانک مرکزی اخیرا ضمن تاکید بر اینکه مشکلی برای تامین ارز وجود ندارد، چشم انداز ارزی کشور در پایان سال و سال آینده را بسیار مثبت توصیف کرد.
تخصیص ارز برای این وزارتخانه پوشیده نیست
همچنین عصر دیروز (عصر چهارشنبه) وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از نمایشگاه خودرو در جمع خبرنگاران در پاسخ به مشکلات ارزی و ارزی خودروسازان. ، اعلام کرد: تخصیص ارز به عهده وزارتخانه نیست و ما فقط ثبت سفارش می کنیم. . اما در حال حاضر، وزارت حریم خصوصی هیچ محدودیتی برای ثبت سفارش اعمال نمی کند. این کشور منابع محدودی دارد، اما در حال حاضر از نظر ارز وضعیت خوبی دارد و از نظر تامین ارز صنایع، آرامش خوبی در جامعه حاکم است.
بر این اساس توضیحات شرکت در خصوص این تاخیر و عدم ارسال تماس با مشتریان چندان قابل توجیه نیست. همچنین گروه خودروسازی بهمن موتور را فراموش نکنیم. 5000 میلیارد تومان جریمه نقدی دارد اخاذی در پرونده موجود است و ملزم به پرداخت آن است.
این شرکت مونتاژ خودرو دو سال است که درگیر یک پرونده تخلف پرهزینه فروش بوده و در نهایت با پیگیری های سازمان حمایتی و رسیدگی به شعبه قضایی مربوطه مورد عفو و بخشش قابل توجهی قرار گرفته و در نهایت وی محکوم شده است. را تعیین و به پرداخت 5000 میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
اما به نظر می رسد این شرکت قدردان این بخشش نیست و بار دیگر تخلف خود را به گردن وزارت امنیت و سایر نهادهای دولتی انداخته و موضوع عدم تخصیص ارز را مطرح می کند.
بنابراین این بلاتکلیفی مشتری، آن هم به بهانه های بسیار واهی، نه تنها احتمال یک گمانه زنی دیگر (امید افزایش قیمت محصولات در سال آینده) را تقویت می کند که مبنای تخلف و عهدشکنی آشکار دیگری است. .
انتهای پیام