مدیرعامل جامعه بازآفرینی شهری ایران گفت: سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی بهعنوان مرجع سیاستهای بخشی و فضایی و تسریع در اجرای طرح جامع اقدام مشترک برای طرحهای بازآفرینی شهری و کاهش مسکن غیراستاندارد بوده است. تصویب هیأت وزیران. وزرا
محمد آیینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی توسط جامعه نوسازی شهری ایران و با همکاری جهاد دانشگاهی و تمامی نهادهای ذیربط از جمله سازمان برنامه و بودجه و سازمان برنامه و بودجه تهیه شد. وزارت کشور که در تاریخ 9 فروردین 1402 به تصویب دولت رسید. رسید. این سند در واقع نسخه به روز شده سند ملی توانمندسازی مصوب 1381 است تا مرجعی برای تعاریف مشترک برای اجرای سیاست ها و برنامه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در زمینه بازآفرینی سکونتگاه های غیررسمی باشد.
وی افزود: از جمله چشم اندازهای جدیدی که در سند توانمندسازی شهرک های جدید دیده شده، مسکن ارزان قیمت، مسکن ارزان قیمت و مسکن افزایشی است.
بیشتر بدانید
معاون وزیر راه و شهرسازی هدف اصلی این سند را ایجاد هم افزایی در راستای ارتقای کیفیت حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیررسمی دانست و گفت: شهرسازی به عنوان دسترسی اقشار کم درآمد شهری به زیستگاه و شهر تلقی می شود. محیط. مسکن ارزان قیمت نیز به انواع مسکن مناسب اطلاق می شود که دهک های متوسط و پایین جامعه توانایی خرید آن را دارند.
به گفته عیانی، مسکن مترقی یکی از روش های تامین مسکن ارزان قیمت است که بر اساس یک فرآیند برنامه ریزی شده و با مشارکت جامعه محلی، مسکن حداقلی به تدریج و یکپارچه با محیط اطراف شکل می گیرد یا توسعه می یابد.
مدیرعامل جامعه بازآفرینی شهری ایران گفت: با یک هزار و 153 محله در مجموع 59 هزار هکتار سکونتگاه غیررسمی مواجه هستیم که نیازمند استفاده از خدمات شهری مناسب و حقوق شناخته شده خود هستند. متأسفانه در سالهای اخیر آنچنان که باید به این حقوق توجه نشده است و به همین دلیل در برخی موارد با تشدید پدیده هایی مانند گسترش فقر، ایجاد مستعمره محرومیت زدایی و … مواجه بوده ایم. اخراج طبقات محروم از محیط شهری.
وی از جمله دلایل گسترش سکونتگاههای غیررسمی را پیوند ضعیف سیاستها و برنامهها دانست و گفت: مطالعات، برنامهریزی و برنامهریزی توسعه، سیاستگذاری اجتماعی، مفاهیم توسعه از راه دور و مقولههایی از این دست نهادسازی از جمله مواردی است که در سند فعال کننده جدید
ایانی در پاسخ به این سوال که آیا سند توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی تاثیری بر ساختارهای موجود ندارد، گفت: این سند ستاد بازآفرینی موجود در سطح ملی، استانی و شهری را به رسمیت می شناسد اما حاکی از آن است که گروه های کار تخصصی ملی و استانی با این امر مطابقت دارند. سند تقویت شود
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری که ریاست آن بر عهده رئیس جمهور است حدود 30 سازمان وجود دارد. هدف ما از تهیه سند این است که نهادهای مختلف مانند وزارت کشور، ادارات راه و شهرسازی و شهرداری ها ساختارهای خود را در جهت بازآفرینی تقویت کنند. در واقع قصد داریم ظرفیت های موجود را حفظ کنیم، موانع را برطرف کنیم و هم افزایی ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه سند توانمندسازی نهادی بر اساس ابلاغیه مرحله دوم سیاست های انقلاب و اقتصاد مقاومتی تدوین شده است، گفت: از جمله اهداف این سند پیش بینی و جلوگیری از تشکیل و گسترش سکونتگاه های غیررسمی، کاهش سکونتگاه های غیررسمی است. فقر و محرومیت، بهبود شرایط زندگی و توسعه توانمندی ها و دارایی های ساکنان این شهرک ها.
عیانی تاکید کرد: سند توانمندی حاوی نکات مهمی است که جزئیات آن به محض اطلاع منتشر خواهد شد.
انتهای پیام