حجت الاسلام شاکرین ادامه داد: سوال چهارم کامل بودن است. در تحقیق و تدوین مبانی باید جامعه پذیری را رعایت کرد. کامل بودن به این معناست که اصول باید به گونه ای تنظیم شوند که برای استنباط اصول و قواعد نیازی به مبنای دیگری نباشد. مشکل پنجم انسداد است. در فرمول بندی مبانی چیزی که ربطی به تئوری و مدل ندارد درج نشود و مشکل آخر حداکثر سازگاری است. پایه های تفکر درونی باید تا حد امکان کامل باشد و با برخی از دیدگاه های گسترده و بیرونی دیگران ناسازگار باشد. موارد شش گانه فوق تنها گوشه ای از ویژگی ها و ملاحظاتی است که سعی شده است در تحقیق و تدوین مبانی سندی الگوی اسلامی پیشرفت ایران مورد توجه قرار گیرد.
یکی از اعضای مؤسسه پایه مرکز اسلامی- ایرانی الگوی پیشرفت با اشاره به مهمترین عناصر توسعه زیرساختی بخش پایگاهها گفت: اولین مشکل دقت و قطعیت است. و امید به رسیدن به نظریه و نتیجه مدل مناسب تر افزایش می یابد. مشکل دوم کارایی و سودمندی است. اصول، هر چند ظریف، باید با ابزارها و ضمائم مؤثر در راهنمایی، سیاست ها و تصمیم گیری ها همراه باشد. سوم موضوع شعر است. اصول زمانی مؤثر و کارآمد هستند که سیستماتیک، سازگار و مرتبط باشند. برعکس، از هم پاشیدگی آن مانع از تحقق یک الگوی منسجم، سیستماتیک و مناسب خواهد شد.
وی در تشریح مبانی تدوین سند نمونه گفت: مبنا در لغت به معنای اصل و ریشه است و در توضیح خود می گوید: هما یبنی در مقابل مفعول…: مبنا بر ساختن چیزی است. بنابر تعریف مختار، مبانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، زیرساختها و مبانی فکری و نظری است که نظریه و الگوی پیشرفت، آرمانها، راهبردها، اصول و قواعد آن سازماندهی یا توجیه میشود که بسته به اهمیت آن. در تحقیق و بررسی و تدوین آن موارد مختلفی مشاهده می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا شاکرین به تشریح ویژگیهای مبانی سند الگوی پیشرفت اسلامی-ایرانی پرداخت و افزود: تدوین و اجرای الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت شاید یکی از مهمترین موضوعات در کشور، تضمين بقا و تداوم نظام اسلامي است و تأسيس تمدن اسلامي را در نظر داشت.
انتهای پیام/
دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: جایگاه و نقش سند الگو در اصلاح ساختارهای معیوب ایجاب می کند که سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مبتنی بر مبانی نظری و زیربنا باشد که ضمن آماده سازی زمینه پیشرفت. و راهنمایی، از انحراف آن جلوگیری می کند، بنابراین ویژگی ها و ملاحظات خاصی مانند روش تحقیق، کشف و تبیین، گونه شناسی، نحوه طبقه بندی و منطق تدوین در شکل گیری و تدوین مبانی این سند بسیار حائز اهمیت بوده است.
یکی از اعضای بنیاد الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی گفت: اجرای سند الگوی پیشرفت اسلامی – ایرانی گامی اساسی در جهت استقرار تمدن اسلامی است.