جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

سند الگوی فرهنگ استان مرکزی رونمایی شد

وی با یادآوری چالش آب در دنیا، کشور و استان مرکزی افزود: اکنون بیشتر دشت های این استان به دشت ممنوعه تبدیل شده و امکان کشت هیچ محصولی به هر مقدار در استان وجود ندارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 4 میلیون و 400 هزار کشاورز در بخش کشاورزی کشور وجود دارد که از این تعداد 100 هزار نفر در استان مرکزی مشغول به کار هستند و با توجه به اینکه کشاورزان مالک زمین و آب هستند، امکان پذیر نیست. به آنها تکلیف را مشخص کرده اند.

ای بی اس نیوز/مرکزی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: سند کشت نمونه تضمین کننده امنیت و اقتدار غذایی کشور است و باید از همه ظرفیت ها برای اجرای آن در استان استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: سه روش برای اجرای طرح کشت نمونه در کشور تعریف شده است که انتظار می رود اجرای این سه روش موجب صرفه جویی ارزی، افزایش تولید و عملکرد و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی شود.

صفری گفت: با توجه به اینکه طرح الگوی کشت توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت جهاد کشاورزی تدوین و تنظیم شد و با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه ها از حمایت علمی برخوردار است.

صفری گفت: الزامات و مشوق هایی که برای اجرای طرح کشت نمونه در کشور در نظر گرفته می شود باید اعتبار داشته باشد و شورای اسلامی نیز اعتباراتی را برای اجرای مشوق های این طرح در بودجه سال آینده تصویب کند.

صفری خاطرنشان کرد: طرح الگوی کشت بر اساس ایجاد مزیت برای کشاورزان تدوین شده و با ایجاد مشوق و حمایت به گونه ای طراحی شده است که بهره برداران این بخش زمانی که سود اقتصادی کشت محصولات کشاورزی را محاسبه می کنند. ، تمایل به اجرای این طرح دارند و محصولات مورد نظر دولت در زمین های کشاورزی کشت می شود.

وی افزود: طرح الگوی کشت بر اساس توانمندی ها، اقلیم، بافت خاک و محدودیت های آبی استان ها تدوین شد.

وی افزود: با ایجاد مرجع غذا، علاوه بر تامین غذای ملی، می توان برای توسعه صادرات در این بخش برنامه ریزی کرد که اقتدار روز افزون کشور را به همراه دارد و در فضای دیپلماتیک نیز موثر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در الگوی کشت برای استان های شمالی که دارای آب و هوای مناسب هستند، کشت برنج و برای این استان کشت گندم، جو و کلزا در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: اجرای طرح اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی یکی از برنامه هایی است که طی 50 سال گذشته در کشور مطرح شده و تاکنون اجرایی نشده است. .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده مقرر شد طرح الگوی کشت امسال در بخش کشاورزی و در سال های آینده در حوزه باغبانی، دامپروری، طیور تدوین و اجرا شود. و بخش آکواریوم .

وی با یادآوری تدوین و رونمایی از طرح زراعی از سوی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اجرای این طرح نیازمند هماهنگی بین نهادی است و برای اجرای این طرح وزارتخانه های نیرو و کشور، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان حفاظت محیط زیست و … سایر نهادها باید با وزارت جهاد کشاورزی همکاری لازم را داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: اجرای طرح کشت نمونه نه تنها چند نهادی نیست بلکه فرادستگاهی است و دولت به تنهایی نمی تواند این طرح را اجرا کند. شورای اسلامی و قوه قضائیه نیز باید در اجرای این طرح به دولت کمک کنند.

صفری ادامه داد: توصیه برای اقدام در بخش کشاورزی به دلیل مالکیت کشاورز بر زمین و آب یکی از عواملی بود که مانع اجرای طرح کشت در کشور شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات بانکی و یارانه در اولویت کالاهای مهم و استراتژیک از دیگر اقدامات حمایتی از کشت محصولات استراتژیک در کشور و استان مرکزی است.

وی ادامه داد: همچنین با نصب این کنتورها باید قیمت های مختلف آب با توجه به اهمیت محصولات توسعه یابد و برای محصولاتی که مورد نیاز نیستند، قیمت آب تعیین شود تا کشاورزان تمایل به تولید محصولات استراتژیک داشته باشند. مانند گندم، جو و کلزا.

به گزارش ای بی اس نیوز، در این جلسه با حضور استاندار مرکزی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاون امور کشاورزی، سند الگوی کشت استان مرکزی منتشر شد. وزارت جهاد کشاورزی ، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، دبیر کارگروه ملی رئیس کشت، کشاورزان و مسئولان مربوطه رونمایی شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با وجود برخی مشکلات در سال اول اجرای طرح الگوی کشت، اجرای کامل این طرح از سوی این سازمان انتظاری نیست و با اجرای این طرح در سال جاری، مشکلات را می توان فهرست بندی و در سال آینده اصلاح کرد.

وی بیان کرد: از آنجایی که بخش کشاورزی خصوصی ترین بخش کشور است، نمی توان تکلیف کشاورزان را مشخص کرد که چه محصولاتی باید کشت کنند، بلکه کشت محصولات کشاورزی توسط کشاورزان انجام می شود. بر اساس بازده اقتصادی این محصولات.

انتهای پیام

علی صفری 23 آذرماه در مراسم رونمایی از سند نمونه کشت استان مرکزی گفت: ایجاد سازمان غذا و سپس حاکمیت غذایی یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.

صفری گفت: با توجه به اینکه کالاهای مهم و استراتژیک کشور در بخش کشاورزی تولید می شود، برنامه ریزی طرح کشت امسال با اولویت بخش کشاورزی آغاز می شود.

با بیان اینکه برای اجرای طرح کشت نمونه در این استان لازم است وزارت نیرو نسبت به نصب کنتورهای حجمی بر روی چاه های کشاورزی و انسداد چاه های غیرمجاز اقدام کند که می توان قیمت را حاکمیتی اعلام کرد و قیمت آب برای محصولات استراتژیک از جمله گندم را می توان رایگان یا بسیار ارزان در نظر گرفت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، همکاری مردم، کشاورزان و بهره برداران را رمز اجرای صحیح و کامل طرح کشت نمونه در استان دانست و گفت: بدون همکاری و همراهی مردم انجام می شود. امکان اجرای طرح وجود ندارد و با گرد هم آوردن کشاورزان و بهره برداران می توان زمینه اجرای این طرح را در استان و کشور فراهم کرد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *