به نظر می رسد این دولت مانند همه دولت های اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدال گرا از حمایت رهبری در عرصه اجرایی برخوردار است و در صورت ادامه رویکرد سال گذشته و رفع نقاط ضعف مطرح شده، این حمایت ها بیش از پیش خواهد بود.
انتهای پیام
همچنین در حوزه پاسخگویی، سالهاست که بسیاری از دولتها در سالهای آخر عمرشان و در دلایل عمل نکردن به وعدههای انتخاباتی خود به فقدان اختیارات و عدم اختیارات اشاره میکنند. با روحیه مسئولیتپذیری دولت سیزدهم، رهبران این سنت قدیمی را نقد کردند، باید از این بیانیه انتقاد میکردند و آن را زیر پا میگذاشتند. وی در این بخش با اشاره به گذشته در حمایت از رویکرد جدید دولت، گفت: طی یک سال گذشته هیچ درک درستی از اینکه دولت بهانهجویی کند و بگوید «ما قدرت نداریم» یا «آنها نداریم» وجود نداشت. اجازه نده
وی در این دیدار به بیان اهمیت و ضرورت احیای شعور کار در بین کارکنان دستگاه های مختلف کشور پرداخت و ضمن تجلیل و قدردانی از حضور فداکارانه و مدبرانه آقای هاشمی رفسنجانی در صحنه های مختلف جنگ تحمیلی. آنها نشان فتح را به رئیس جمهور اهدا کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه اقدامات خوب اقتصادی دولت از جمله طرح واگذاری سهام، تسریع در اجرای پروژه های نیمه تمام، رعایت عدالت در اعطای تسهیلات بانکی و ایجاد مهر امام رضا(ع) را برشمردند. (عج) و خاطرنشان کرد: این اقدامات خوب باید به صورت هنرمندانه و قابل فهم برای مردم تبیین شود.

در سال اول دولت اصلاحات سید محمد خاتمی نیز همین رویه توسط رهبر انقلاب رعایت شد. به دیدار رهبری با سید محمد خاتمی، رئیس دولت هفتم و اعضای کابینه، دوم شهریور 1377 ایشان به مناسبت هفته دولت، زحمات دولت آقای خاتمی را در مدت کوتاهی برجسته کردند و گفتند: مسئولان محترم دولت باید مردم را از کار آگاه کنند و وعده های داده شده به مردم را به اطلاع عموم برسانند. در حالی که دشمن بیشتر تلاش خود را معطوف به تقویت نقاط ضعف احتمالی کرده و قصد دارد دلبستگی و پیوند مردم را با نظام اسلامی قطع کند، مسئولان نظام باید نتایج فعالیت ها و خدمات را با مردم در میان بگذارند و تلاش های دشمن را خنثی کنند. . . .
حضرت آیتالله خامنهای همچنین خاطرنشان کردند: در مواردی تلاشها نتایج ملموسی داشته که مردم آن را دیدهاند. مانند بخش بهداشت و درمان و همچنین جنبه های دیپلماسی و جنبه های فرهنگی و غیره که نتایج روشن و دقیقی داشته است. برخی از کارها تمام شده و باید به مردم نشان داده شود و کارهایی هستند که تمام نشده اند اما احساس می شود کار در حال انجام است.

رهبر انقلاب در 14 شهریور 1393 و یک سال پس از روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور نشست رئیس دولت یازدهم و اعضای هیئت دولت به مناسبت هفته دولت، ایجاد و افزایش آرامش روحی و روانی در جامعه، کنترل تورم و تثبیت قیمت ارز و همچنین اجرای طرح نظام سلامت از اقدامات ارزشمند و خیر برشمرد. دولت یازدهم در سال اول
حضرت آیت الله خامنه ای نیز در دیدار با محمود احمدی نژاد رئیس دولت نهم و اعضای کابینه او (که بعد از دولت اصلاحات یک دولت اصولگرا بود) همین رویکرد را در پیش گرفت. وی در جلسه 6 شهریور 1385 و یک سال پس از روی کار آمدن احمدی نژاد، در دیدار با دولتمردان به مناسبت هفته دولت، تلاش بی وقفه برای خدمت به مردم را یکی از نقاط قوت دولت نهم دانست و در به ویژه شخص رئیس جمهور و با بیان شاخص های اصولگرایی، عدالت خواهی و عدالت خواهی تاکید کردند و افزودند: تحقق عدالت بسیار دشوار است و آمادگی زیادی را می طلبد که شامل رعایت عدالت جغرافیایی و طبقاتی، عدالت اقتصادی و فرهنگی است. مسائل، عدالت در جایگزینی افراد و تعیین مسئولیت و عدالت در قضاوت ها.
وی در این دیدار با تاکید بر اینکه یکی از برکات تغییر دولت و آمدن دولت ها با شعارهای جدید ایجاد امید در مردم است، افزود: این امید باید در مردم حفظ و تقویت شود و یکی از ابزار تقویت آن اطلاع رسانی به افکار عمومی است.

این سخنان رهبر انقلاب بی سابقه است و تحلیل سخنان ایشان که در اولین سال نصب رئیس جمهور جدید به مناسبت هفته دولت ایراد شد، نشان می دهد که حضرت آیت الله خامنه ای در سال اول همیشه آنها با حمایت از اقدامات دولت جدید و ایجاد انگیزه در دولتمردان برای خدمت، به مردم پول می دادند.
به گزارش ای بی اس نیوز، رهبر انقلاب اسلامی صبح سه شنبه 17 شهریور 1401 دیدار رئیس اجرائیه و اعضای کابینه اول سید ابراهیم رئیسی به مناسبت هفته دولت و به مناسبت اولین سالگرد آغاز به کار دولت سیزدهم، احیای امید و اعتماد مردم را مهمترین موفقیت دولت دانستند و افزودند: مردم می بینند که دولت در میانه راه است و مشغول کار و تلاش برای حل مشکلات و ارائه خدمات به آنها است و این واقعیت امید و اعتماد عمومی را تا حد زیادی بازگردانده است. البته این تلاش ها در برخی زمینه ها موفقیت آمیز بوده و در برخی زمینه ها هنوز به نتیجه لازم نرسیده است.
بررسی دیدگاه ها و بیانات رهبر انقلاب اسلامی در سال اول دولت های هاشمی رفسنجانی (دولت پنجم)، سید محمد خاتمی (دولت هفتم)، محمود احمدی نژاد (دولت نهم)، حسن روحانی (دولت یازدهم) و سید ابراهیم رئیسی (دولت سیزدهم) نشان می دهد که حضرت آیت الله خامنه ای در سال اول حمایت از دولت تازه تاسیس را بدون توجه به جناح و اندیشه سیاسی دولت، نوعی حمایت از رای مردم دانسته و بر نقاط قوت دولت تاکید کردند. دولت ها در سال اول سعی کردند روحیه خدمت به مردم را در بین دولتمردان القا کنند و در جامعه امید را در بین مردم ایجاد کنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اول شهریور 1369 با اکبر هاشمیرفسنجانی رئیس دولت پنجم و اعضای کابینه وی در آستانه هفته دولت از زحمات ارزنده دولت در سال اول برای خدمت به مردم ایثارگر کشورمان قدردانی کرد.
از سوی دیگر مفاهیمی مانند «بیرون آوردن جامعه از انتظار برای تصمیم گیری و اقدام دیگران»، «پرهیز از شرطی سازی کشور» و «اهمیت بخشیدن به ظرفیت های داخلی» نکاتی است که بارها در حسینیه امام خمینی (ره) شنیده شده است. اما تا به امروز این اقدام تنها زمانی محقق شد که مطالبات رهبری به بخشی از افتخارات مدرن آن تبدیل شد.
بررسی رویکرد رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت اولین سالگرد تشکیل دولتهای مختلف نشان میدهد که حضرت آیتالله خامنهای در سال اول فعالیت همه دولتها با حمایت از آنها تلاش کردند تا انگیزه و اعتماد به نفس همه دولتها را افزایش دهند. . اما به نظر می رسد حمایت مدیریت در سال جاری بیشتر از دوره های گذشته بوده است.
آنچه مسلم است رهبر انقلاب اولین حامی دولت ها و آخرین منتقد مدیران اجرایی بودند. زمانی که دولتهای منتخب مردم فرماندهی اجرایی کشور را به دست گرفتند، با حمایت کامل رهبری با آنها برخورد شد و حتی در روزهایی که حامیان انتخاباتی روسای جمهور از حمایت خارج شدند، این حمایت رهبری متوقف نشد. اما امسال رهبر انقلاب در بررسی برخی نکات، مقایسه ای بین دولت ها انجام دادند و حمایت آنها از رویکرد دولت جدید حکایت از رفع بخشی از دغدغه های دهه اخیر ایشان داشت.
موضوعاتی چون «رفع رقابت های منفی و جنجالی در روابط قوا که در اذهان مردم کاشته شده است»، «تاکید بر اهتمام جدی قوای سه گانه در پیگیری این تلاش برای «مماشات» و «جوانان» از نکات مثبت دولت سیزدهم بود، اما در عین حال در سال های اخیر این نکات جزو مطالبات سران و گلایه های مسئولان بوده و سال هاست که در کانون توجه قرار گرفته است. در مورد جوانان و در برخی از دولت ها نسبت به چالش بین سه قوه ابراز نگرانی کردند.
وی همچنین توجه اعضای دولت را به استفاده از فرصت خدمت به مردم در دوران تصدی خود جلب کرد و گفت: مردم قدردان دولت و مسئولان خدمتگزار هستند و سرمایه بزرگ حمایت مردم از مسئولان است. سرمایه های خدادادی که با تلاش خالصانه قابل حفظ است.
