16:08 – 27 جولای 1403
سعید معین در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ گفت: بر اساس آخرین آمار در 20 استان کشور با ملخ های محلی مبارزه شده است.
وی با بیان اینکه مبارزه با ملخ های محلی در مناطق سردسیر همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: برآوردها حاکی از آن است که بارش باران در استانداری های شمالی و شمال غرب به افزایش تراکم ملخ ها کمک می کند و بنابراین سطح کنترل به 120 و به هزار نفر می رسد. هکتار.
معین با بیان اینکه 70 تا 75 درصد مبارزه با ملخ های محلی علیه ملخ های مراکشی است، گفت: با توجه به اینکه ملخ های مراکشی یک نسل هستند، احتمال افزایش تراکم دسته های ملخ با بارندگی وجود دارد. اما به طور کلی درگیری در مناطق اصلی صورت گرفت.
60 درصد احتمال حمله ملخ به استانداری های جنوبی کشور
مدیر اداره کل مبارزه با آفات و حفظ نباتات کشور در خصوص آخرین تحولات ملخ بیابانی افزود: بر اساس هشدار فائو به کشورهایی که به دلیل شرایط مساعد بارندگی با تهدید ملخ های بیابانی مواجه هستند، احتمال وقوع بیابان بین 50 تا 60 درصد وجود دارد. حمله ملخ وی از استانداری های جنوبی خواست ابزار و امکانات لازم برای مبارزه با ملخ های بیابانی را مورد بازنگری قرار دهند.
وی ادامه داد: طی یکی دو ماه گذشته به دلیل شرایط جوی و بارندگی در شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان بیش از حد معمول بود که منجر به وفور مواد غذایی و در نهایت افزایش جمعیت بیابان شد. ملخ به دلیل افزایش تولید مثل
معین طوفان های دوره ای را یکی دیگر از دلایل هجوم ملخ ها به کشور دانست و گفت: بر اساس پیش بینی های سازمان جهانی هواشناسی و مرکز بین المللی مبارزه با ملخ های بیابانی، احتمال وقوع چندین طوفان در غرب اقیانوس هند در مناطقی وجود دارد. در نزدیکی شبه جزیره عربستان، و در صورت وقوع اولین طوفان، شرایط متفاوت خواهد بود.
مبارزه با ملخ بیابانی به 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
به گفته وی، ملخ های بیابانی در شرایط عادی می توانند بین 200 تا 300 کیلومتر پرواز کنند اما در صورت وزش باد شدید بین 300 تا 1000 کیلومتر پرواز می کنند که مضر است.
مدیرکل هماهنگی مبارزه با آفات و حفظ نباتات اضافه کرد: با وقوع طوفان و اولین طوفان احتمال حمله ملخ در اواخر دی و اوایل بهمن ماه از 70 درصد فراتر می رود. بنابراین در ابتدای دی ماه یک نسل از شبه جزیره عربستان عبور می کند و در اواخر دی و اوایل بهمن به جنوب ایران می رود و یکی دو نسل در کشورمان می ماند و سپس به هند می رود.
وی با بیان اینکه با وقوع طوفان های دوره ای وارد مرحله آمادگی برای مقابله با این بلای خانمان سوز می شویم، گفت: در صورت اطلاع از حمله ملخ حتما از ارتش، اردوی ملی، وزارت امور خارجه درخواست کمک خواهیم کرد. داخلی و مدیریت بحران اکنون با استان های جنوبی کشور از جمله خوزستان، سیستان و بلوچستان مکاتبه کرده ایم تا با تشکیل ستادهای بحران استانی به ریاست استانداران آمادگی های لازم را داشته باشند.
مدیر کنترل عمومی و همگانی هفت با بیان اینکه ابزار، تجهیزات و سموم لازم برای مبارزه با بلای ملخ صحرایی در استانداری های جنوبی کشور موجود است، افزود: با وقوع اولین تندباد افزایش حجم تعداد قربانیان و احتمال حمله ملخ صحرایی 350 تا 400 میلیارد تومان نیاز است تا این بلا وارد باغ ها و مزارع نشود.
خبرنگار: آزاده محبی