سطح زیر کشت برنج به 700 هزار هکتار رسید
14:17 – 06 اوت 1403
سهراب سهرابی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: طبق آمار سطح زیر کشت برنج در استان های گیلان شمالی، مازندران، گلستان و استان های جنوبی به 700 هزار هکتار رسید و روند برداشت همیشه از اواخر سال آغاز می شود. تیرماه در استان مازندران و در مرداد و شهریور در سایر استان ها ادامه دارد.
به گفته وی، پیش بینی می شود تولید برنج امسال به 4 میلیون و 200 هزار تا 4 میلیون و 500 هزار تن و تولید برنج سفید به 2 میلیون و 500 هزار تا 2 میلیون و 700 هزار تن برسد.
سهرابی ادامه داد: در شالیزارها بسته به تاریخ کاشت مراحل رشد متفاوتی داریم و سطح زیرکشت برنج نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نکرده است.
کشت راتون در برخی استان ها آغاز شده است
مدیر طرح برنج وزارت جهاد کشاورزی در خصوص آخرین وضعیت توافق خرید برنج از کشاورزان افزود: طبق اعلام سازمان واردات مشکل خاصی از نظر انباشت محصول نداریم و روند برداشت به تازگی انجام شده است. اگر مشکلی در ارتباط با انباشت برنج در استان های کشت برنج وجود داشته باشد، محصول توسط بخش دولتی و خصوصی خریداری می شود.
وی با اشاره به جزئیات کشت دوم و کاشت مجدد برنج گفت: در صورت عدم کمبود منابع آبی در استانداری ها امکان کشت مجدد و کاشت مجدد وجود دارد و مراحل برداشت از پایان تیرماه آینده آغاز می شود. اکنون با برداشت برنج در مناطقی که محدودیتی برای منابع آبی وجود ندارد، کشت موش در حال انجام است.
سهرابی ادامه داد: طبق آمار تقریباً 90 هزار هکتار از سطح زیر کشت برنج با ارقام پرمحصول، بقیه ارقام محلی و حدود 20 رقم جزو ارقام پرمحصول هستند.
مدیریت تلفیقی کشت برنج در سطح 5 هزار هکتار در حال اجراست
به گفته مدیر طرح برنج در وزارت جهاد و با توجه به اقدامات فنی در سال های اخیر، حدود 70 درصد کشت برنج در استانداری ها به صورت مکانیکی و 30 درصد به روش سنتی انجام می شود.
وی به مدیریت تلفیقی محصولات کشاورزی در حوزه برنج اشاره کرد و افزود: در نتیجه همکاری مشترک معاونت های تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی از جمله پژوهشکده گیاه پزشکی، پژوهشکده برنج، سازمان حفظ نباتات معاون وزیر زراعت و تعاون، امسال مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات و بیماری ها و مبارزه با علف های هرز را در سطح 5 هزار هکتار در استان های مازندران، گیلان و گلستان اجرا کرد.
سهرابی ادامه داد: در روش مدیریت تلفیقی برای کنترل علف های هرز از تمامی روش ها برای کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز مزرعه استفاده می شود که شامل مدیریت کشاورزی و بیولوژیکی برای کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز می شود.
مدیر طرح برنج وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مدیریت تلفیقی در سه هزار هکتار از شالیزارهای مازندران، هزار هکتار در گیلان و هزار هکتار در گلستان اجرا شد، افزود: در مدیریت تلفیقی، روش های مختلف کشت و استفاده انجام می شود. خاک ورزی و کنترل بیولوژیکی به معنای عدم استفاده از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نیست.
سهرابی بیان کرد: امسال برنج تولید شده به روش مدیریت تلفیقی را با برند سالم سازمان تحقیقات در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهیم و منتظر گسترش آن هستیم تا مردم بتوانند با کیفیت بالاتری مصرف کنند. و برنج سالم تر
خبرنگار: آزاده محبی