حمیدرضا امام قلی تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگری کشور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در خصوص مشکلات کارگران اظهار داشت: روند و صدور حقوق کارگران در هر سال یک امر است. تماشایی که توسط دولت ها اداره و مدیریت می شود و حقوق کارگران به تصمیمات مقامات دولتی بستگی دارد. دستمزد کارگران به هیچ معیار علمی وابسته نیست و فقط اراده دولت در تعیین دستمزد دخالت می کند. وقتی دولت از سرمایه گذار حمایت می کند به عبارتی اعلام می کند: «من در حمایت از تولید کوتاهی کرده ام و تنها کاری که می توانم انجام دهم جبران کاستی های شورای عالی کار و تضمین منافع سرمایه گذار، کارفرما و اشتغال است. “. .زا، دستش را بالا می برد و می تواند با پایین نگه داشتن دستمزدها، منافع کارفرما را تضمین کند، زیرا برای تامین منابع خود نیاز به مالیات از سرمایه گذاران دارد، تلاش دولت امسال بیش از سال های گذشته برای حفظ دستمزد پایین است. وضعیت مالی دولت باعث می شود از کارفرما حمایت کند.
وی ادامه می دهد: سناریوی مضحک که دستمزدها عامل تورم است، سال گذشته با افزایش 27 درصدی دستمزد و تورم 45 درصدی شکست خورد و ثابت کرد که افزایش دستمزدها معنایی ندارد.
امام قلی تبار گفت: در همه کشورهایی که تورم پایین و نزدیک به صفر است دستمزد کارگران حداقل 10 برابر ایران است زیرا مصرف کنندگان کالا و خدمات در کشورها اقشار آسیب پذیر، کارگران و بازنشستگان و خانواده های آنها هستند. در کشور بیشتر هستند آنها 65 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند و عمدتاً کارمند و کارگر هستند. اگر دستمزد آنها را سرکوب کنیم، تقاضا کاهش می یابد و رکود ایجاد می شود و با توجه به افزایش تورم در سال آینده، سال آینده رکود تورمی را تجربه خواهیم کرد، همه کشورهای صنعتی با دستمزدهای بالا ساختار اقتصادی مناسبی دارند و کارگران نباید این را ایجاد کنند. ساختار اقتصادی مناسب در کشور، این ساختار اقتصادی مناسب باید توسط دولت ها، در حال حاضر همه کارگران ایجاد شود. هزینه های ناکارآمدی دولت ها در مبارزه با تورم و افزایش تولید را کارگران می پردازند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی خط فقر یک خانوار 4 نفره از مرز 25 میلیون تومان نیز گذشته است، گفت: حقوق کارگر حتی 50 درصد معیشت او را تامین نمی کند، مشکل مهم دیگر وام گرفتن تعداد زیادی از سامانه است. کارگران از حساب های بانکی و متعاقب آن قبول تعهد به پرداخت سود و اقساط وام دریافتی به منظور جبران حقوق معوقه سال های گذشته برای امرار معاش یا سایر مواردی که اصلاً در سبد معیشت لحاظ نشده است.
امام قلی تبار گفت: تامین مخارج ازدواج خود و فرزندانشان، خرید و یا تعمیر لوازم فرسوده منزل خارج از منزل از جمله یخچال، تلویزیون، فرش، حداقل ظرفشویی و سایر موارد غیرمترقبه که تحمیل شده است. میدان نشان می دهد قریب و کارگران به طور متوسط بین ده تا 30 میلیون تومان در این تسهیلات دارند که در گذشته برای جبران پرداخت های فوق به سختی از سیستم های بانکی برداشت کرده اند. این افراد بین بیست تا سی و پنج درصد از میانگین حقوق ماهیانه خود را به صورت اقساطی پرداخت می کنند.
absnews