رئیس صندوق توسعه ملی از سرمایه گذاری 2500 میلیارد تومانی این صندوق در اپراتور هوش مصنوعی در سال آینده خبر داد و همچنین از واگذاری 33 درصد از سهام بانک سینا به صندوق توسعه ملی بابت بدهی خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مهدی غضنفری امروز (دوشنبه) در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی «حکمرانی فارکس; ثبات و شکوفایی اقتصادی» که در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، ضمن تشریح رویکردهای سالانه صندوق توسعه ملی، گفت: 2.5 میلیارد تومان در اپراتور هوش مصنوعی سرمایه گذاری خواهیم کرد.
وی با اشاره به تجربیات جهانی صندوق توسعه ملی در حوزه فناوری گفت: این سرمایه گذاری با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت می گیرد و در این زمینه با وزارت اقتصاد نیز جلساتی داشته ایم.
غضنفری با اشاره به نقش صندوق توسعه ملی در بازار ارز گفت: سخنان من از سه قسمت تشکیل شده است. جریان نقدی صندوق در 10 سال گذشته، ایده ها و پروژه های نفتی و فناوری های نوظهور که این روزها صندوق های جهانی به شدت به دنبال آن هستند و همچنین مصرف ارز و کسب آنها نیز بالاست.
50 تا 60 درصد درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی تعلق می گیرد
وی با اشاره به منابع و مصارف صندوق توسعه ملی طی 12 سال گذشته گفت: 50 تا 60 درصد درآمد نفت به صندوق توسعه ملی تعلق می گیرد. صندوق توسعه ملی از سال 1389 تا دهمین ماه 1402، 20 میلیارد دلار ورود نقدینگی به کشور را مدیریت کرد و این رقم در مقایسه با اعداد مدیریت شده توسط بانک مرکزی رقم کمی نیست. مجموع ورودی های ما 160 و مجموع خروجی های صندوق از سال 1388 معادل 132 میلیارد دلار بوده است. مبلغ کل معاملات صندوق 300 میلیارد دلار است که حدود 30 میلیارد دلار تراکنش سالانه را شامل می شود و تأثیر قابل توجهی بر بازار ارز دارد. بنابراین صندوق باید سیاست های خود را با بانک مرکزی هماهنگ کند.
رئیس صندوق توسعه ملی با اشاره به حضور صندوق توسعه ملی و برنامه ریزی بالادستی نفت گفت: دولت با ما همکاری می کند تا بدهی های ما از میادین نفتی به روش 'سرمایه گذاری' به صندوق برگردد. مجلس با ماده 3 برنامه هفتم اجازه داده است که صندوق به عنوان یک نهاد مالی ظاهر شود و امیدواریم عده ای به این موضوع اعتراض نکنند چرا که علم در این رویکرد وجود ندارد. اینکه یک مؤسسه مالی اعلام کند که میخواهد منابع خود را به سمتی سوق دهد که ورود ارز به کشور افزایش یابد، این موضوع علمی نیست.
بدون کارآفرینی می توانیم یک میلیون بشکه به تولید نفت اضافه کنیم
غضنفری با بیان اینکه به دنبال ثروت آفرینی برای این نسل و نسل آینده هستیم، افزود: می توانیم بدون سرمایه گذاری روزانه یک میلیون بشکه نفت به تولید فعلی اضافه کنیم که برای این کار باید در مدت پنج سال 35 میلیون دلار و نزدیک به 22 دلار سرمایه گذاری کنیم. میلیارد دلار باید در دو سال اول سرمایه گذاری شود. در پایان پنج سال، 51 میلیارد دلار جریان نقدی رفت و برگشت خواهیم داشت.
وی با اشاره به فناوری های نوظهور گفت: مانند صندوق توسعه ملی در ایران، صندوق های ثروتی در سراسر دنیا وجود دارند که به دلیل پتانسیل بالا و بازگشت سرمایه خوب، سرمایه گذاری زیادی در حوزه هوش مصنوعی انجام داده اند. صندوق های ثروت در سراسر جهان منابع خود را از املاک و مستغلات به فناوری تغییر داده اند. به عنوان مثال، صندوق ثروت نروژ 138 میلیارد دلار در فناوری و هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده است. صندوق توسعه ملی کشورمان نباید از این روند خارج شود. البته تاکید می کنم که قصد کسب و کاری نداریم و یک نهاد ملی می مانیم.
اختصاص 60 تا 70 درصد پرتفوی تامین مالی صندوق به نفت، گاز و پتروشیمی
رئیس هیات مدیره صندوق توسعه ملی با اشاره به حوزه های هدف تامین مالی پروژه ها توسط صندوق توسعه ملی گفت: 60 تا 70 درصد پرتفوی تامین مالی به حوزه نفت، گاز و پتروشیمی اختصاص دارد. درصد به بخش معدن از جمله زنجیره معدن و فلزات اساسی و 10 تا 20 درصد به سایر حوزه ها از جمله صنایع صادرات محور و صنایع با فناوری پیشرفته اختصاص دارد.
غضنفری گفت: در این سال ها سال 1401 آغاز سرمایه گذاری صندوق، سال 1402 ورود صندوق به حوزه بالادستی نفت و سال 1403 آغاز سرمایه گذاری صندوق در حوزه فناوری فناوری های نوظهور و هوش مصنوعی خواهد بود. . آقای دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز با بیان اینکه مبلغ مورد نیاز برای سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد تومان است، گفت: این سرمایه گذاری در سال 2018 به مدت پنج هزار میلیارد تومان انجام می شود. همچنین قول سرمایه گذاری 2.5 میلیارد تومانی در اپراتور هوش مصنوعی کشور را دادیم. در واقع در جلسه ای که با آقایان خاندوزی و سبحانیان داشتیم 2.5 میلیارد تومان برای ما تخفیف مالیاتی در نظر گرفتند که به اپراتور هوش مصنوعی اختصاص دادیم.
رئیس هیات مدیره صندوق توسعه ملی تاکید می کنم این پروژه برای ورود به حوزه فناوری های نوظهور نیست و قصد سرمایه گذاری داریم. نه اینکه برخی بگویند صندوق فقط وام بدهد و اگر وام را پس ندادند سکوت کنند و در این زمینه ها سرمایه گذاری نکنند. در حالی که وضعیت صندوق به ما امکان سرمایه گذاری در حوزه های جدید را می دهد.
واگذاری 33 درصد از سهام بانک سینا به صندوق بدهی
غضنفری با اشاره به وام های صندوق در حوزه های غیرمرتبط خاطرنشان کرد: صندوق در سال های اخیر به گروه آرد سفید اکبری در منطقه آردسازی وام ارزی ارائه کرده است اما این گروه موفق به بازپرداخت وام نشده است. برای جبران این موضوع 33 درصد از سهام بانک سینا در اختیار صندوق قرار گرفت که اکنون با انتقاد برخی مواجه شده است. ما هم باید تصمیم بگیریم که به آرد سفید اکبری وام بدهیم یا به هوش مصنوعی و قانون اساسی که راه های جدیدی را به ما داده است و فعلاً نباید از آن غافل شویم.
وی خاطرنشان کرد: تاثیر صندوق توسعه ملی بر مبادلات ارزی کشور این است که 40 درصد تولید نفت و گاز به صندوق توسعه ملی برمی گردد و به پروژه های عمرانی کشور اختصاص می یابد. بازگشت منابع تسهیلات و سرمایه گذاری صندوق در طرح های عمرانی، سرمایه گذاری در میادین جدید مشترک نفت و گاز کشور طی پنج سال آینده، سرمایه گذاری در فناوری های نوظهور و هوش مصنوعی از دیگر برنامه های صندوق است که در نهایت منجر به جذب سرمایه گذاری خارجی
انتهای پیام