به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در جریان سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به ستاد مرکزی وزارت نیرو گفت: برای دومین بار است که وزارت نیرو میزبان رئیس جمهور دولت سیزدهم بوده است و امروز تلاش می کنیم تا گزارشی از اقدامات و عملکردهای وزارت نیرو ارائه کنیم.» که توسط وزارت نیرو ارائه می شود.
وزیر نیرو ضمن قدردانی از حمایت های دولت و رئیس جمهور در پیشبرد اهداف وزارت نیرو، افزود: در طول دو سال فعالیت وزارت نیرو با افزایش میزان اعتبارات و حمایت های دولت، ما در این زمینه اقدام کردیم. با اجرا و پیشبرد دو اقدام اساسی سعی در کاهش اختلافات در بخش برق داشته اند.
وی در این زمینه توسعه توانمندی های موجود را با حداکثر سرعت اولین گام در این راستا دانست و گفت: توسعه توانمندی ها در این راستا به عنوان یک راهبرد اساسی ارائه می شود و پیشرفت های حاصل شده در این دو سال با حمایت های دولت دولت و رئیس جمهور بسیار مهم بوده اند.
محرابیان مدیریت و بهینه سازی مصرف برق را دومین مشکل در مدیریت بلایای طبیعی برشمرد و گفت: با دو بال پیشرفت و توسعه و همچنین مدیریت و بهینه سازی تلاش کردیم تا اثرات منفی بلایای طبیعی را به حداقل برسانیم و رضایت نسبی را به دست آوریم. . .
وزیر نیرو در ادامه سخنان خود رشد تولید در بخش صنعت کشور را برشمرد و افزود: بر اساس آمار وزارت حراست و انجمن صنفی کارفرمایی صنعت سیمان، میزان تولید سیمان در 6 ماهه سال 1401 برابر بوده است. به 32 میلیون تن رسید و این آمار در 6 ماهه اول بود، امسال به 35.6 میلیون تن رسید، به عبارتی رشد 11 درصدی تولید سیمان کشور را شاهد بودیم.
وی یادآور شد: این در حالی است که ذخایر انبار در پایان سپتامبر به رقم تاریخی 15 میلیون تن رسید. این مقدار کلینکر می تواند حداقل 110 روز یک کارخانه را تامین کند. علاوه بر این، مصرف انرژی در صنعت سیمان به تولید کلینکر مربوط می شود.
وی یادآور می شود: موجودی انبارهای تولیدکنندگان صنعت فولاد در پایان شهریور 1401 معادل 8.3 میلیون تن بوده است، در حالی که در شهریور 1402 این رقم به 16.1 میلیون تن رسیده است. به عبارت دیگر، حدود 10 میلیارد دلار در انبار تولیدکنندگان داریم که این رقم نیز بی سابقه است.
این عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: این دستاوردها در حوزه سیمان و فولاد بوده که بیشترین ضریب مصرف برق را به خود اختصاص داده است.
محرابیان در ادامه به سرمایه گذاری های وزارت نیرو در دولت سیزدهم در حوزه آب، برق و آب و فاضلاب اشاره کرد و افزود: تعداد سرمایه گذاری هایی که در طول فعالیت دولت سیزدهم در حوزه آب، برق و فاضلاب انجام خواهد شد (پروژه ها) که به بهره برداری می رسد) بالغ بر 1200. این همت خواهد بود که تا امروز به بهره برداری رسیده است و تا پایان دولت سیزدهم بیش از 800 پروژه دیگر به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: شاخص SPI برای یک دوره 36 ماهه شرایط خشکسالی و خشکسالی را نشان می دهد، تا پایان سال 2019، نیمه شمالی کشور تقریباً در شرایط خشکسالی و نیمه جنوبی کشور در شرایط عادی قرار دارد. اما اگر به SPI نگاه کنیم که در سپتامبر 1402 به پایان رسید، نیمه شمالی تقریباً به خشکسالی بسیار شدید رسیده است و دو سوم کشور در شرایط خشکسالی عادی زندگی می کنند. این بدان معناست که وضعیت کشور از نظر بارندگی در 36 ماه گذشته بسیار ضعیف بوده است.
وزیر نیرو نتایج مثبت نظرسنجی افکار عمومی را در پی پیشرفت طرح ها و پروژه های حوزه آب و برق برشمرد و تصریح کرد: حدود 53 درصد از اخبار منفی تابستان 1400 در برخی استان های کشور مربوط به … موضوع آب و برق و سایر موضوعات در حوزه اقتصادی و اجتماعی کمتر از 50 درصد سهام را تشکیل می دهد. این در حالی است که مجموع اخبار منفی در حوزه آب و برق در شهریور 1402 در اکثر استان ها کمتر از 1.5 درصد بوده و بر اساس اندازه گیری های دقیق در این مدت 98 درصد کاهش تولید آب و برق داشته ایم. محتوای منفی
absnews