آژانس بینالمللی انرژی (IEA) ضمن تجدیدنظر در پیشبینی خود برای رشد تقاضای جهانی نفت در سال 2024، اعلام کرد که رشد تقاضا سرعت خود را از دست داده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، آژانس بین المللی انرژی که نماینده کشورهای صنعتی است، پیش بینی کرده است که تقاضای نفت تا سال 2030 به اوج خود خواهد رسید، زیرا جهان به سمت انرژی پاک تر می رود. از سوی دیگر، اوپک انتظار دارد که مصرف نفت در دو دهه آینده همچنان افزایش یابد.
گزارش های ماهانه این دو پیش بینی کننده در این هفته، برآوردهای بسیار متفاوت آنها را برای تقاضای نفت در سال 2024 نشان می دهد.
آژانس بین المللی انرژی در آخرین گزارش ماهانه خود که روز پنجشنبه منتشر شد، اعلام کرد که انتظار دارد تقاضای جهانی نفت در سال جاری 1.22 میلیون بشکه در روز افزایش یابد که اندکی کمتر از برآورد ماه گذشته است. روز سه شنبه، اوپک پیش بینی خوش بینانه خود از رشد تقاضای 2.25 میلیون بشکه در روز را بدون تغییر گذاشت.
به گفته آژانس بین المللی انرژی، رشد آهسته تقاضا در سال جاری (حدود نیمی از رشد سال 2023) با رشد آهسته مصرف چین مرتبط است. آژانس بین المللی انرژی پیش از این رشد تقاضای نفت را 1.24 میلیون بشکه در روز در سال 2024 پیش بینی کرده بود.
در گزارش آژانس بینالمللی انرژی آمده است: مرحله رشد گسترده تقاضای جهانی نفت پس از ویروس کرونا تا حد زیادی به پایان رسیده است.
قیمت معاملات نفت برنت از ابتدای سال جاری تحت تأثیر تحولات دریای سرخ و اختلال در تولید نفت آمریکا در ژانویه و همچنین دور جدید محدودیتهای عرضه از سوی اوپک پلاس، حدود 6 درصد افزایش یافته است. با نگرانی از وضعیت عرضه با این حال، از آنجایی که نرخ بهره در اقتصادهای بزرگ برای مبارزه با تورم سرسخت همچنان بالاست، رشد قیمت محدود شده است. قیمت نفت روز پنجشنبه پس از انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی کاهش یافت و قیمت نفت برنت با 0.6 درصد کاهش به 81 دلار در هر بشکه رسید.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود را برای رشد عرضه در سال 2024 به 1.7 میلیون بشکه در روز افزایش داد که در مقایسه با برآورد قبلی 1.5 میلیون بشکه در روز افزایش داشت.
آژانس بر تامین منابع از تولیدکنندگان غیراوپک پلاس تاکید کرد. آژانس بینالمللی انرژی اکنون پیشبینی میکند که عرضه به رکورد 103.8 میلیون بشکه در روز برسد که تقریباً به طور کامل توسط تولیدکنندگان غیراوپک پلاس از جمله ایالات متحده، برزیل و گویان تأمین میشود.
با توجه به چشم انداز رشد قوی عرضه خارج از گروه اوپک پلاس، آژانس بین المللی انرژی افزایش اندکی در ذخایر نفت در سه ماهه اول را پیش بینی کرد و افزود: اگر کاهش داوطلبانه بیشتر در سه ماهه دوم ادامه پیدا نکند، تولید اوپک پلاس می تواند بیشتر شود. مورد تقاضا باشد
اوپک پلاس اکنون کاهش داوطلبانه بیشتری را به میزان 2.2 میلیون بشکه در روز برای سه ماهه اول اعمال کرده است. آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که پس از اعتراضهایی که منجر به تعطیلی تولید لیبی و تشدید کاهش تولید توسط برخی اعضای اوپک پلاس شد، تولید نفت 22 کشور عضو اوپک پلاس با 330 هزار بشکه کاهش به 41.52 میلیون بشکه در روز رسید. در ژانویه. اخذ شده.
به گزارش رویترز، آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده است که تقاضای نفت اوپک پلاس به اضافه ذخایر نفت در سه ماهه اول به 41.2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید که کمتر از تولید ژانویه است، اما این میزان در سه ماهه دوم به 41.5 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. .
انتهای پیام