سالم خبر:عضو هیئت مدیره انجمن بین المللی نورولوژی (بی اختیاری مثانه و ادرار) با اشاره به اینکه سرطان پروستات شایع ترین علت مرگ و میر مردان در کشور است، گفت: انجام معاینات دوره ای و آزمایشات PSA هر بار 6 ماهگی برای مردان از سن پنجاه سالگی لازم است.
مهری مهراد با اشاره به کمپین سلامت مردان در آبان ماه افزود: بر اساس آمارهای جهانی از هر 9 مرد، یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود و از هر 44 مرگ ناشی از سرطان، یک نفر به دلیل این بیماری است.
وی ادامه داد: پروستات شایع ترین عامل مرگ و میر در بین مردان ایرانی است و اهمیت شیوع این بیماری حائز اهمیت است، زیرا سرطان پروستات در مردان بالای 55 سال بیشتر است و علت این بیماری ناشناخته است. .
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن بین المللی نورولوژی ادامه داد: این سرطان به قدری کند رشد می کند که معمولاً باعث مرگ زودرس نمی شود، اما اگر به موقع تشخیص داده نشود، ممکن است به سایر نقاط بدن سرایت کند و باعث مرگ شود
مهراد تصریح کرد: درد و تورم در ناحیه صندلی و علائم سوزش و انسداد مانند جریان ضعیف ادرار، تاخیر در ادرار، سوزش و تکرر ادرار، کاهش وزن شدید و خستگی از علائم این سرطان است و در صورت کشف مراحل اولیه ، فقط با هورمون ها به طور کامل درمان می شود.
با جراحی و رادیوتراپی به طور کامل درمان می شود.
معاینات منظم و معاینات مجاری ادراری می تواند از سرطان پروستات جلوگیری کند.
عوامل خطر سرطان پروستات عبارتند از چاقی، غذاهای چرب، سابقه خانوادگی و عدم رعایت بهداشت جنسی.
این متخصص اورولوژی ادامه داد: در سن چهل سالگی پروستات در اکثر مردان بزرگ می شود که می تواند هیپرپلازی خوش خیم پروستات باشد.
اما این اختلال می تواند در مردان جوان تر نیز رخ دهد و معاینات منظم می تواند مشکلات پروستات را نشان دهد که اگر به موقع تشخیص داده شود، امکان درمان وجود دارد.
مهراد با اشاره به اینکه علائم پروستات نیز ممکن است نشان دهنده سرطان باشد، تصریح کرد: مردان باید این بیماری را جدی بگیرند و هر 6 ماه یکبار معاینات دوره ای انجام دهند و به مراکز اورولوژی مراجعه کنند.
اگر مراقبت های پزشکی به تاخیر بیفتد، بیماری پیشرفت کرده و درمان را دشوارتر می کند.
وی فرهنگ سازی و اطلاع رسانی را از اصول مهم در آموزش معاینات سالانه به مردم عنوان کرد و افزود: به دلیل شرم در بیان مشکلات در ناحیه مثانه و پروستات، برخی از مردان با رسیدن به مرحله حاد به پزشک مراجعه می کنند و این امر ایجاب می کند. . او این آموزش و فرهنگ را دارد که باید هر سال و به صورت منظم برای این موضوعات ارجاع شود.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن بین المللی نوروویروسولوژی تصریح کرد: اگر این بیماری ها به موقع تشخیص داده شوند، درمان راحت تر است و در غیر این صورت بیماری پیشرفت کرده است و نمی توان کاری برای آن انجام داد.
به گفته مهراد، مصرف زیاد غذاهای آماده، غذاهای بسته بندی شده، غذاهایی که خوب پخته نشده و سریع تهیه می شوند از جمله فست فودها، استعمال دخانیات و استنشاق دود می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات و مثانه را افزایش دهد.
آمار منتشر شده توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان نیز نشان می دهد که سرطان پروستات دومین نوع سرطان شایع در بین مردان در جهان است (با میزان بروز 29.3 و 7.6 مرگ در هر 100000 نفر). به طور معمول با افزایش سن اندازه غده پروستات افزایش می یابد و در نتیجه با افزایش سن، خطر ابتلا به انواع بیماری های پروستات و سرطان پروستات افزایش می یابد.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت MehradODC.com مراجعه کنند.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17678/%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز