به گزارش گروه سیاسی ABSNEWS، سردار علی عبداللهی معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح صبح امروز در همایش تخصصی حاکمیت آب که در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار شد، با اشاره به اهمیت آب به عنوان مایه حیات، گفت: بدیهی است که جنگ آینده را می توان جنگ آب دانست.
وی با اشاره به علل کم آبی افزود: گرم شدن کره زمین، تغییر اقلیم و افزایش استفاده از منابع آبی روند کم آبی را در سه حوزه صنعت، کشاورزی و آب شرب تسریع کرده است. با توجه به گسترش جمعیت زمین و نیاز انسان به غذا و گسترش زمین های کشاورزی و توسعه کارخانجات و بخش های صنعتی، همه اینها دست به دست هم داده اند تا مشکل کمبود منابع آب را بسیار سریعتر از آنچه تصور می کردیم، کند. .
سردار عبداللهی با اشاره به شرایط اقلیمی کشور و قرار گرفتن در پهنه خشک زمین گفت: کشور ما در عرض جغرافیایی 15 تا 25 درجه در نیمکره شمالی زمین قرار دارد که بارندگی کمی دارد و شناخته شده است. تقریباً خشک ترین منطقه روی زمین باشد. این سوالی است که مشکل ما را در حوزه منابع آب بیشتر می کند.
وی افزود: یکی دیگر از مواردی که وجود دارد بحث تحت تاثیر قرار گرفتن جبهه های جوی در کشور ما است. کشور ما عموماً تحت تأثیر چندین جبهه اقلیمی است که هیچ کدام از ایران نمی آیند و در واقع می توان گفت که تنها کاربر در این زمینه ما هستیم.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بارش در استان های گیلان، مازندران و گلستان متاثر از جبهه هوایی سیبری است که بیشترین بارش در کشور ما رخ می دهد و در مدیترانه تشکیل شده و وارد ترکیه می شود. و از طریق ترکیه سفر کرده و غرب و جنوب غربی و همچنین نیمه شمالی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: جبهه دیگر هوای ورودی به کشورمان مربوط به هیمالیا است که از پاکستان عبور می کند و به طور کلی جنوب شرق کشور را تحت تاثیر قرار می دهد و زبانه های آن به استان های هرمزگان و کرمان نیز می رسد و جبهه جنوب غربی که به آن می گویند. جبهه که به آن سودان یا عربستان می گویند با عبور از خلیج فارس به استان های بوشهر و خوزستان و غرب استان هرمزگان می رسد. همانطور که گفته شد منشاء هیچ یک از این جبهه های جوی در کشور ما نیست و تنها نقاط خاصی از کشورمان تحت تاثیر بارندگی های این جبهه های جوی قرار دارند.
سردار عبداللهی خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که در 10 سال گذشته تحت عنوان بارورسازی و جابجایی ابرها یعنی تعیین زمان بارندگی آنها رخ داده است در واقع تا حدودی برای کشور ما نگران کننده است.
وی با بیان اینکه در حوزه رودخانه های مرزی مشترک که بیشتر منشاء خارجی دارند با مشکل مواجه هستیم، گفت: تنها در غرب کشور در سرچشمه رودخانه ها هستیم. بنابراین؛ موقعیت جغرافیایی ما در زمینه کسب و ذخیره منابع آب بسیار خاص است.
سردار عبداللهی با تاکید بر اینکه آب چیزی نیست که بتوان آب ایجاد کرد، افزود: باید آب را مدیریت کنیم و برای مدیریت آب نیز موضوعات مختلفی در کشور مطرح و مطرح شده است، اما هنوز در این زمینه چیز خاصی وجود دارد که مطرح نشده است. اتفاق افتاد
وی افزود: آب در کشور ما قوانینی از جمله مالکیت زمین دارد و در واقع مالکیت خصوصی دارد و حتی برخی آب را می فروشند، همچنین متاسفانه در کشور ما میزان بارندگی بر حسب منطقه و فصل انجام نمی شود و این کار این است. ما را در زمینه مصرف دچار مشکل می کند؛ مثلاً در مناطقی که به آب کمتری نیاز داریم، گاهی با بارندگی شدید مواجه می شویم.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل ارتش با اشاره به اینکه امروز بیش از 92 درصد آب کشور در حوزه کشاورزی مصرف می شود، افزود: اگر فقط بتوانیم 5 درصد در این حوزه صرفه جویی کنیم، هیچ چیزی نخواهیم داشت. مشکل در صنعت و بخش الکل
وی بیان کرد: امروز به ازای هر مترمکعب آب صرفه جویی در صنعت می توانیم 50 شغل ایجاد کنیم اما در کشاورزی پرآب امروزی با صرفه جویی در مصرف یک لیتر آب حتی یک نفر را نمی توان به طور کامل مشغول به کار کرد و رفع این مشکل نیازمند تلاش و برنامه ریزی است. . امروز چاره ای نداریم جز اینکه در این زمینه ها تحقیق کنیم و اقدامات اساسی و اساسی انجام دهیم.
سردار عبداللهی با تمرکز بر سیاست گذاری در کشاورزی و صنعت گفت: امروزه صنایع پرآب ما مانند صنایع فولاد عمدتاً در استان های خشک و کم آب انجام می شود و آب و در واقع منابع آبی این کارخانه ها است. اغلب از طریق رودخانه ها یا از ذخایر زیرزمینی تامین می شود.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه شورایی به نام شورای عالی آب در نیروهای مسلح داریم، افزود: این شورا به تشریح رفتار نیروهای مسلح به ویژه در زمینه صرفه جویی و مصرف آب می پردازد. .
وی افزود: در سال 1401 نسبت به سال 1400 نیروهای مسلح 32 درصد کاهش مصرف و صرفه جویی را در کارنامه خود داشتند. همچنین نیروهای مسلح در زمینه بهسازی سیستم های آب و جلوگیری از نشتی گام های قابل توجهی برداشته اند و در زمینه کمک به دولت در مناطق مقداری آب نیز گام های مطلوبی برداشته اند.
سردار عبداللهی گفت: امروز نیروهای مسلح در این زمینه تعامل سازنده ای با وزارت نیرو برقرار کرده و از تمام توان خود در حوزه کمک به مدیریت آب استفاده می کنند. نیروهای مسلح همانطور که در زمان وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله به میدان آمده اند، آماده همکاری و کمک به دولت در این زمینه هستند.
معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح در پایان خاطرنشان کرد: انتظار ما از کارشناسان در این زمینه این است که از جدیدترین روش های علمی بیشتر استفاده کنند و همچنین یکی از راهکارهای ما استفاده از این پایگاه های علمی و کسب و کارهای مبتنی بر این است. در مورد دانش، راه حل ها و روش ها. از این نظر جدیده
absnews
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید