بروجردی با بیان اینکه عزم دولت فعلی جمهوری اسلامی ایران برای اجرای تفاهم نامه 25 ساله با چین جدی است، به فعالیت انجمن دوستی ایران و چین در سطح ملی و استان های کشور اشاره کرد. و گفت: در استان های مختلف کشور پتانسیل های فراوان و متنوعی برای گسترش همکاری ها، اجرای پروژه های مشترک و سرمایه گذاری بنگاه های چینی وجود دارد.
مسیر روابط ایران و چین در دولت سیزدهم تغییر کرد
علاءالدین بروجردی، رئیس انجمن دوستی ایران و چین نیز با اشاره به تماس تلفنی اخیر روسای جمهور ایران و چین و تاکید بر لزوم اجرای طرح 25 ساله، گزارش مختصری از فعالیت های این انجمن ارائه کرد. سند توافقنامه همکاری ایران و چین وی گفت: مسیر روابط تهران و پکن در دوره دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده است و اگر توافق برجام عملی شود و درهای غرب و حتی آمریکا به روی ایران باز باشد. چین با توجه به توانمندی های فوق العاده خود در زمینه های فناوری، صنعت و … همچنان جایگاه ویژه ای در روابط خارجی ایران خواهد داشت.
وی افزود: انجمن دوستی ایران و چین نیز در تلاش است تا به عنوان کاتالیزور و موتور محرکه روابط دو کشور عمل کند و تجربیات خود را برای تسهیل همکاری با نهادهای ذیربط به اشتراک بگذارد.
بروجردی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به ترس آمریکا و غرب از قرار گرفتن توان عظیم چین در دست ایران به عنوان کشوری در حال توسعه سریع، گفت: به همین دلیل غربی ها از سیاست و خط سینوفوبیا در ایران پیروی می کنند. . .
ناصر کنعانی دیپلمات مجرب که حدود یک ماه پیش (نیمه اول تیرماه 1401) به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران منصوب شد، با اشاره به اینکه آقای چانگوآ سفیر جمهوری اسلامی ایران چین در تهران، اولین سفیری بود که با وی در تهران همکاری کرد. این مقام جدید در دیدار و در این خصوص گفت: این دیپلمات چینی بسیار فعال در عرصه دیپلماسی عمومی و فرهنگی تاکید کرد که ایران و چین به کار و تلاش بیشتر در این زمینه با هدف تقویت درک صحیح دو ملت نیاز دارند. نسبت به یکدیگر
در این دیدار همچنین اشاره شد که بخش بزرگی از سند همکاری 25 ساله ایران و چین مربوط به مسائل فرهنگی است و لزوم توجه بیشتر به مسائل و زوایای فرهنگی در روابط ایران و چین مطرح شد. برجسته شده است.
رئیس انجمن دوستی ایران و چین پیشنهاد کرد: برای خنثی سازی و تغییر فضای سینو هراسی و چین ستیزی در ایران، می توان پروژه های مهمی مانند راه آهن سریع السیر توسط شرکت های چینی مجهز به بهترین ها در ایران احداث کرد. وسایل مدرن تکنولوژی در جهان نوع کار می تواند در تغییر دیدگاه و طرز فکر افراد بسیار موثر باشد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات مهرماه ۱۳۹۶ در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور، بر لزوم ارتباط علمی با کشورهایی که در مسیر رشد قرار دارند، تأکید کردند. جهش و مرز». و گفت: این کشورها عمدتاً در آسیا هستند، پس باید به شرق نگاه کرد نه غرب.
وی گفت: طرف چینی آماده اجرای چنین طرح هایی در ایران است و اجرای سریع این طرح ها مستلزم تسریع در تصمیم گیری دولت جمهوری اسلامی ایران است.
کنعانی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر نگاه به شرق گفت: نگاه به شرق در ایران و تقویت روابط با کشورهای شرقی از جمله چین باید رویکردی راهبردی باشد و صرفاً رویکردی تاکتیکی در مقابل غرب نباشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، ناصر کنعانی در دیدار علاءالدین بروجردی رئیس انجمن دوستی ایران و چین و اعضای هیئت مدیره این انجمن اظهار داشت: امروزه دیدگاه اکثر ملت های منطقه نسبت به آمریکا منفی است. . و دولت های عربی در حال ایجاد زمینه برای ایجاد تعادل در روابط خود با ایالات متحده، چین و روسیه هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر از سخنان خود خاطرنشان کرد: نگاه چین به عنوان یک «قدرت اقتصادی» به روابط خود با کشورهای مختلف جهان عمدتاً نگاه اقتصادی و تجاری است. منطقه اغلب دارای دیدگاه سیاسی و امنیتی است و روابط و همکاری های اقتصادی و تجاری تحت الشعاع این چشم انداز قرار می گیرد و در اولویت بعدی خود قرار می گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به توانمندی های انجمن دوستی ایران و چین افزود: یکی از موضوعات مهمی که این سازمان مردم نهاد می تواند انجام دهد کمک به اصلاح نظرات در داخل کشور است. به شرق و به درستی معرفی ظرفیت. اشتراکات اقتصادی و فرهنگی زیادی با شرق از جمله چین وجود دارد.