اخبار سیاسی روز

سایه سنگین میراث ترامپ بر دیپلماسی بایدن با ایران

بر اساس این گزارش، مذاکرات در وین برای احیای توافق هسته ای از اواسط ماه مارس متوقف شده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که مقامات ایرانی “باید تصمیم بگیرند و باید خیلی زود تصمیم بگیرند تا ببینند آیا می‌خواهند بر اساس آنچه که مذاکره شده است یا خیر، و آیا ایران می‌خواهد.” سریع انجام شود.”

این روزنامه نوشت: دومین مانع بزرگ ترامپ برای تقویت مجدد توافق هسته ای، اعمال حدود 1500 تحریم جدید علیه ایران بود. ایران اصرار داشت که تحریم ها برداشته شود و بر یکی از آنها که قرار بود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در لیست سازمان های تروریستی آمریکا در سال 2019 قرار گیرد اصرار داشت. دولت های قبلی آمریکا به پاسداران انقلاب [ادعا می‌شود] او بر نیروهای نیابتی ایران در لبنان، سوریه و یمن نظارت دارد و شورشیان در عراق را که به کشتن آمریکایی‌ها کمک کرده‌اند، محکوم می‌کند. اما آنها نسبت به اعلام یک شاخه نظامی خارجی به عنوان گروه تروریستی هشدار دادند.

نیویورک تایمز می افزاید: «بدیهی است که این آقای ترامپ بود که از توافق هسته ای که در دولت باراک اوباما در سال 2018 مذاکره شد، خارج شد و آن را «بدترین توافق ممکن» خواند. کاری که او انجام داد بیش از یک مانع برای مقامات و تحلیلگران آمریکایی بود. می گویند اقدامات او توانایی ایالات متحده برای مذاکره با تهران را به طور گسترده زیر سوال برده است، که خواسته هایی فراتر از توافق هسته ای را مطرح کرده است که پرزیدنت بایدن بدون امتیاز از رعایت آنها امتناع کرده است.

در این گزارش آمده است: «توافق اصلی، برنامه هسته‌ای ایران را در ازای کاهش تحریم‌های اقتصادی علیه اقتصاد در حال مبارزه این کشور محدود کرد». پس از خروج آقای ترامپ از توافق و اعمال مجدد تحریم ها، ایران نیز شروع به نقض مفاد آن کرد.

این روزنامه می نویسد دنیس راس، نویسنده و دیپلمات سابق آمریکایی، معتقد است که هر دو طرف همیشه برای سازش انگیزه دارند.

این گزارش به مشکل ناشی از سومین مانع می پردازد: رابرت مالی در جریان مذاکرات با ایران در وین به لطف میانجیگری اروپا از یک هتل دیگر در آن طرف خیابان با ایران در تماس بود. این امر روند مذاکره را کند می کند و در برخی موارد به مرور زمان منجر به سوء تفاهم می شود.

نیویورک تایمز گزارش می دهد: برخی از تحلیلگران این را نمادین تر می دانند. آمریکا تاکنون سپاه پاسداران و فرماندهان آن را به شدت تحریم کرده است و انتظار می رفت که تاثیر این تحریم ها عواقب بلندمدتی برای اقتصاد ایران داشته باشد. با این حال، سنای آمریکا در ماه مه با ۶۲ رای موافق در برابر ۶۳ رای موافق، لایحه ای غیرالزام آور را تصویب کرد که مانع از برکناری بایدن از سپاه پاسداران شود. یک مقام ارشد دولت آمریکا که نخواست نامش فاش شود، گفت که دولت مایل به انجام این کار است، اما به شرطی که ایران آماده ارائه تضمین های بیشتر در مورد مسائل امنیتی مربوط به سپاه پاسداران باشد.

نیویورک تایمز می نویسد: یکی از نگرانی های ایرانی ها در این زمینه این است که اگر شرکت های خارجی معتقد باشند فشار تحریم های آمریکا می تواند پس از انتخابات ریاست جمهوری آینده دوباره اعمال شود، ممکن است تمایلی به سرمایه گذاری در ایران نداشته باشند.

این روزنامه از مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران برای احیای توافق هسته ای به عنوان سومین مانع باقی مانده از زمان دولت دونالد ترامپ یاد کرد و نوشت: ترامپ به ایران دستور داده است که قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد ایرانی را در سال 2020 ترور کند. ناراحت از قبل

این روزنامه همچنین نوشت که مقامات دولت ترامپ انتظار چنین پیچیدگی هایی را در سطوح مختلف داشتند زیرا در واقع سیاستی را در پیش گرفته بودند که تا حدودی قصد داشت هرگونه مذاکره آتی را بدون تغییر ظاهری در رفتار ایران پیچیده کند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز سه شنبه گفت ایران طرح جدیدی را به ایالات متحده ارائه کرده است، اما جزئیاتی ارائه نکرد. وی گفت: ایران هرگز میز مذاکره را ترک نکرده و معتقد است که مذاکره و دیپلماسی بهترین راه برای دستیابی به یک توافق خوب و پایدار است. یک مقام ارشد دولت آمریکا در واشنگتن که مذاکرات را از نزدیک دنبال می‌کند، گفت که از هیچ پیشنهادی از سوی ایران بی‌اطلاع است، اما ایالات متحده از ایده‌هایی که به توافق منجر شد استقبال می‌کند.

این روزنامه همچنین نوشت: مذاکره کنندگان ایرانی گفته اند بایدن برای دستیابی به توافق نام سپاه پاسداران را از فهرست حذف کند. اما بایدن از انجام این کار بدون ارائه امتیازات بیشتر توسط ایران خودداری کرد و بلینکن در آوریل این گروه را یک سازمان تروریستی اعلام کرد.

نیویورک تایمز نوشت: به گفته چندین نفر که در جریان مذاکرات هستند، سایه میراث ترامپ از سه جهت بر سر این مذاکرات به شدت آویزان است. اولی آن چیزی است که ایرانیان آن را بی اعتمادی عظیم می دانند. خروج یکجانبه ترامپ از توافق هسته‌ای، علی‌رغم پایبندی ایران به مفاد توافق، نگرانی تهران را در مورد سرعت تغییر مسیر ایالات متحده پس از انتخابات افزایش داده است.

نیویورک تایمز همچنین گزارش داد که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، ماه گذشته در جلسه استماع کنگره گفت که ترامپ بایدن را با یک بحران هسته ای بیهوده رها کرده و شانس حفظ توافق کاهش یافته است.

نیویورک تایمز نوشت: این ماه پس از خروج آمریکا و متحدان اروپایی اش از ایران به دلیل عدم همکاری با بازرسان بین المللی.[آژانس بین‌المللی انرژی اتمی] مقامات تهران که مورد انتقاد قرار گرفته اند، با خاموش کردن دوربین های نظارتی آژانس در تاسیسات هسته ای این کشور، اقدامات خود را افزایش داده اند. بلینکن گفت: «این اقدامات ایران «دلگرم‌کننده» نیست.

از سوی دیگر، نیویورک تایمز به نقل از مقامات دولت بایدن نوشت که ترامپ خواسته‌های حداکثری از ایران را مطرح کرده است که حتی با توجه به فشار اقتصادی سنگینی که دولت او بر تهران وارد کرده بود، غیرواقعی است.

به گزارش ای بی اس نیوز، نیویورک تایمز در گزارشی درباره تاثیر سیاست های مخرب دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا بر دیپلماسی دولت بایدن در قبال ایران نوشت: معامله.اما شاید هیچ چیز در حد میراث ترامپ نباشد. سد راه تلاش های دولت بایدن بوده است.

absnews

در این گزارش آمده است: «ایرانی‌ها بر سر میز مذاکره در وین خواستار تضمینی شده‌اند که هرکس پس از بایدن به قدرت برسد، دیگر قادر به فسخ توافق نخواهد بود». در پایان بهمن ماه، 250 نماینده از 290 نماینده مجلس شورای اسلامی ایران در نامه‌ای به رئیس‌جمهور ایران خواستند «از تجربیات گذشته عبرت بگیرد» و «هیچ توافقی را بدون ضمانت‌های لازم نپذیرد». مقامات دولت بایدن گفتند با توجه به سیستم دموکراتیک ایالات متحده این امکان وجود ندارد (مذاکرات هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی در دوره ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش آغاز شد و در سال 2015 با تعهد مشخص ریاست جمهوری آمریکا در دوره باراک اوباما به نفع برنامه هسته ای پایان یافت). . این توافق هرگز به عنوان یک معاهده توسط سنای ایالات متحده تصویب نشد.

یک روزنامه آمریکایی گزارش داده است که سیاست های مخرب دونالد ترامپ در قبال ایران، دیپلماسی بایدن را از سه راه برای احیای توافق هسته ای ایران به چالش کشیده است.

در این گزارش آمده است: «علی‌رغم هرگونه امتیاز در مورد توافق جدید و ادامه پیشرفت ایران به سمت توافق‌های هسته‌ای، دولت بایدن ممکن است مجبور شود یا بپذیرد که ایران توانایی ساخت بمب را دارد یا اقدامات نظامی برای جلوگیری از انجام این کار انجام دهد». بودن. موضع ایران این است که برنامه هسته‌ای آن اهداف صلح‌آمیز مانند تولید ایزوتوپ‌های پزشکی برای تشخیص و درمان بیماری‌ها را دنبال می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا