اجتماعی

غذاهایی که باعث آکنه می شوند • رکنا


به گزارش ایلنا، آکنه یکی از شایع ترین مشکلات پوستی است که 10 درصد از مردم جهان با آن دست و پنجه نرم می کنند و عوامل زیادی در بروز آکنه تاثیر دارند و می توان به تولید بیش از حد کراتین، التهاب و انسداد منافذ پوست اشاره کرد. . رابطه بین رژیم غذایی و ظاهر آکنه موضوعی بحث برانگیز است که اخیراً در این زمینه بررسی شده است. آیا متوجه شده اید که هر بار که پیتزا یا همبرگر می خورید یک دکمه جدید ظاهر می شود؟ یا مراقب مصرف غذای سرخ شده خود بوده اید زیرا می دانید صبح روز بعد منجر به جوش های بیشتر می شود؟ اگر پاسخ شما به این سؤالات مثبت است، احتمالاً می خواهید برای جلوگیری از آکنه از برخی مواد غذایی اجتناب کنید.

غذاهایی که باعث آکنه می شوند

شیر نر

هر چه شیر بیشتری بنوشید، احتمال بروز آکنه در شما بیشتر می شود، به خصوص اگر شیر بدون چربی باشد. دانشمندان هنوز در تلاش برای کشف علت هستند، اما ممکن است این هورمون هایی باشد که گاوها در طول بارداری تولید می کنند و در شیرشان انباشته می شوند. افرادی که سطح بالایی از این هورمون ها در خون خود دارند، بیشتر متوجه ظهور آکنه می شوند.

قند و کربوهیدرات

اگر رژیم غذایی شما پر از غذاها و نوشیدنی هایی مانند نوشابه، نان سفید، برنج سفید و کیک باشد، احتمال بروز آکنه وجود دارد. قند و کربوهیدرات موجود در این غذاها خیلی سریع وارد جریان خون شما می شود. این بدان معناست که آنها شاخص گلیسمی بالایی دارند، معیاری برای چگونگی تأثیر غذاها بر قند خون. هنگامی که بدن شما انسولین بیشتری تولید می کند تا قند خون را کاهش دهد، هورمون های دیگری را تحت تاثیر قرار می دهد که می توانند تولید چربی در پوست شما را افزایش دهند و باعث ایجاد جوش شود.

شکلات

چند مطالعه کوچک نشان می دهد افرادی که شکلات بیشتری می خورند بیشتر مستعد جوش زدن هستند. اما دلیل آن را نمی دانیم و به نظر نمی رسد که ماده اصلی، کاکائو، عامل آن باشد.

در یک مطالعه، افرادی که شکلات با 10 برابر کاکائو مصرف می کردند، نسبت به افرادی که شکلات معمولی می خوردند، جوش نمی زدند. اگر می‌خواهید آکنه خود را کنترل کنید، شکلات تلخ، با شکر و شیر کمتر، ممکن است انتخاب بهتری باشد.

غذاهای با فیبر بالا

افرادی که فیبر زیادی می خورند ممکن است شاهد بهبود آکنه خود باشند. پزشکان دلیل دقیق آن را نمی دانند. آنها می دانند که رژیم های غذایی با فیبر بالا می تواند به کنترل قند خون کمک کند، که برای مبارزه با آکنه بهتر است.

بلغور جو دوسر، لوبیا، سیب و هویج راه های آسانی برای افزودن فیبر به رژیم غذایی شما هستند.

فست فود

آکنه به شدت با رژیم غذایی پر کالری و کربوهیدرات مرتبط است، فست فودها مانند همبرگر، ناگت، هات داگ، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه ها و میلک شیک ها یکی از رایج ترین رژیم های غذایی غربی هستند که برای آکنه خطرناک تر هستند. مطالعه ای روی 5000 نوجوان چینی نشان داد که غذاهای پرچرب خطر آکنه را تا 43 درصد افزایش می دهد و خوردن فست فود در واقع خطر آکنه را تا 17 درصد افزایش می دهد. یک مطالعه جداگانه روی 2300 مرد ترک نشان داد که خوردن همبرگر و سوسیس خطر ابتلا به آکنه را تا 24 درصد افزایش می دهد. هنوز مشخص نیست که چرا مصرف فست فود منجر به افزایش آکنه می شود، اما برخی از محققان معتقدند که این امر به دلیل تأثیر بر بیان ژن و تغییرات در سطح هورمون ها رخ می دهد. اما هیچ دلیلی برای بروز این عارضه ارائه نشده است.

لبنیات

مطالعات زیادی به رابطه بین مصرف لبنیات و شدت آکنه در نوجوانان پرداخته اند.علاوه بر این، مطالعه دیگری به ارتباط بین مصرف منظم لبنیات و بروز آکنه آکنه در بزرگسالان پرداخته است که نشان می دهد افرادی که به طور مرتب این محصول را مصرف می کنند چهار برابر بیشتر دچار آکنه می شوند.

این مطالعات تا کنون ارتباط بین مصرف لبنیات و آکنه را نشان می دهد و علت و معلول آن را مشخص می کند، در واقع هنوز مشخص نیست که مصرف لبنیات چگونه منجر به آکنه می شود، اما نظریه های مختلفی در این زمینه وجود دارد.

شیر برای افزایش انسولین شناخته شده است که می تواند بر شدت آکنه تأثیر بگذارد. علاوه بر این، شیر گاو حاوی اسیدهای آمینه است که باعث تولید بیشتر IGF1 (محصولات کبدی) می شود که منجر به افزایش آکنه می شود، اگرچه هنوز اینطور نیست. چرا لبنیات در تشدید جوش و آکنه تاثیر دارد اما ارتباط این دو عامل مشخص شده است.

غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 6

رژیم غذایی حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب امگا 6، مانند سایر رژیم ها، مستقیما با افزایش التهاب و آکنه مرتبط است، زیرا رژیم های غذایی غربی اغلب حاوی مقادیر زیادی ذرت و سویا هستند که منابع غنی امگا 6 هستند. و گردو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که باعث التهاب در عدم تعادل اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در بدن می شود و این عامل شدت آکنه را افزایش می دهد. .

غذاهای آلرژیک

گاهی آکنه به عنوان یک بیماری التهابی در نظر گرفته می شود و در این شرایط کورتون ها و استروئیدهای ضدالتهابی و درمان هایی از این دست در پیشگیری از آکنه موثر هستند زیرا باعث کاهش مولکول های التهابی در بدن می شوند.یکی از موثرترین راه ها برای کاهش التهاب پوست آگاهی از حساسیت های غذایی است. و جلوگیری از مصرف آنها.

آلرژی غذایی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه یک ماده غذایی را به عنوان یک تهدید تشخیص دهد و به آن حمله کند که منجر به افزایش سطح مولکول های پروتئین در بدن می شود که باعث بدتر شدن آکنه در بدن می شود.

مواد غذایی زیادی وجود دارند که بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارند، بنابراین بهترین راه برای تعیین محرک بودن آن غذا، مشورت با متخصص تغذیه و حذف آن از رژیم غذایی است. تست‌های آلرژی غذایی مانند تست MRT التهاب مربوط به هر غذا را نشان می‌دهد. همچنین یافته‌هایی مبنی بر ارتباط بین التهاب و آکنه وجود دارد، اما در این مطالعات، نحوه تاثیر این التهاب بر ظاهر آکنه مشخص نشده است.

در مورد غذاهای چرب چطور؟

خوردن غذاهای چرب باعث آکنه یا بدتر شدن آن نمی شود. اگر زمان زیادی را صرف پختن آن کنید، ممکن است متوجه مشکلات بیشتری در پوست خود شوید. این به این دلیل است که روغن پخت و پز یا منبع دیگری می تواند به فولیکول مو بچسبد و آن را مسدود کند.

برای کنترل آکنه چه بخوریم؟

ماهی سالمون

این ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. آنها التهاب را در بدن شما کاهش می دهند و می توانند به جلوگیری از آکنه کمک کنند. آنها همچنین به کاهش مقدار پروتئینی که بدن شما به نام IGF-1 می سازد، کمک می کند که با آکنه مرتبط است.

آجیل

افراد مبتلا به آکنه اغلب دارای سطوح پایینی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین E و سلنیوم هستند که بادام، بادام زمینی و آجیل برزیلی سرشار از آن هستند. این مواد مغذی از سلول ها در برابر آسیب و عفونت محافظت می کنند. هیچ شواهد روشنی وجود ندارد که آنتی اکسیدان ها آکنه را از بین ببرند، اما از راه های دیگر برای بدن شما مفید هستند. بنابراین اضافه کردن آنها به رژیم غذایی ضرری ندارد. زیاده روی نکنید: حدود 24 بادام یا سه یا چهار آجیل برزیلی کافی است.

پوسته

آنها سرشار از روی هستند که یک ماده مغذی مهم برای پوست شماست. از جمله، می تواند به کشتن باکتری هایی که باعث انواع خاصی از آکنه می شوند، کمک کند. همچنین به نظر می رسد که به بدن کمک می کند تا مواد شیمیایی که می توانند باعث التهاب شوند را از بین ببرد. ماده ای که با آکنه مرتبط است. با این حال، روی بیش از حد می تواند باعث مشکلات سلامتی شود. بزرگسالان نباید بیش از 40 میلی گرم روی در روز مصرف کنند.

جلبک دریایی

جلبک دریایی منبع عالی ید است که غده تیروئید برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد. اما مصرف بیش از حد ید می تواند خطرناک باشد. اکثر بزرگسالان به 150 میکروگرم ید در روز نیاز دارند، اگرچه زنان باردار و شیرده به ید بیشتری نیاز دارند.

اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، ید کافی دریافت خواهید کرد. علاوه بر جلبک دریایی، می توانید ید را از غذاهایی مانند ماهی، لبنیات و نمک یددار نیز دریافت کنید.



اخبار خبرگزاری رکنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا