سامانه کاریابی ارتباط بین کارجویان و کارفرمایان با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سیستم کاریابی که با هدف ارتباط کارجویان و کارفرمایان، کاهش هزینه های کاریابی و رونق بازار کار راه اندازی شده بود، امروز با حضور وزیر کار رونمایی شد.
به گفته ریاست اشتغال وزارت کار، در یک ماه گذشته بیش از ۲۷۰۰ نفر از طریق این سامانه مشغول به کار شده اند و نرخ بیکاری زنان و فارغ التحصیلان کاهش یافته است.
سیستم کاریابی 2700 نفر را به بازار جذب کرد
محمود کریمی بیرانوند – معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کشور در مراسم رونمایی از سامانه کاریابی از صدور 9200 معرفی نامه از طریق سامانه کاریابی در یک ماه گذشته خبر داد و از جذب 2732 نفر به بازار کار در سال جاری خبر داد. بدین ترتیب. .
وی افزود: این سامانه پیش از این رونمایی شده بود و اکنون مدل ارتقا یافته آن رونمایی می شود. در دولت قبل سامانه ای طراحی شد که پس از راه اندازی با مشکلات زیادی مواجه شد. در دوره جدید این سامانه با همکاری تیم فنی صندوق کارآفرینی امید راه اندازی شد و امروز رونمایی شد.
وی با بیان اینکه اولین مشکل و دغدغه همیشگی بازار کار بحث اطلاع رسانی است، افزود: وزارت کار به عنوان یک نهاد کنترلی و سیاستگذار باید حضور داشته باشد و فضا را مدیریت کند. .
کریمی بیرانوند با اشاره به هوشمندی فرآیند کاریابی گفت: خوشبختانه فرآیند کاریابی در این مدت هوشمند شده است تا کارجویان، جویندگان کار و کارفرمایان بتوانند در این فرآیند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
وی گفت: بازار کار هوشمند شده و هزینه های کاریابی کاهش یافته است. ضمناً مشاغل نوظهور و رو به زوال نیز در این سامانه شناسایی شده است تا سازمان آموزش فنی و حرفه ای آموزش های مورد نیاز را ارائه دهد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کشور در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: طی یک ماه گذشته که این سامانه به صورت غیررسمی رونمایی شد، 31 هزار نفر جویای کار در سامانه ثبت نام کردند، حدود 9000 عنوان شغلی و 2700 کارفرما نیز در سامانه ثبت نام کردند. همچنین 9000 نفر معرفی نامه استخدامی دریافت کردند و در نهایت 2700 نفر توسط کارفرمایان استخدام شدند.
به گفته وی، ثبت نام و معرفی مشاغل در سامانه کاریابی کاملا رایگان است و وزارت کار قصد استخدام موسسات کاریابی را ندارد، اما بستری را آماده کرده ایم که کارگران و کارفرمایان و مراکز کاریابی می توانند از این بستر استفاده کنند. رایگان.
کریمی بیرانوند راه اندازی سامانه کاریابی، کاهش آسیب های کاریابی و معرفی مشاغل جدید را اثرات مثبت برشمرد.
معاون وزیر کار با بیان اینکه از بهار سال گذشته تا پایان بهار امسال 720 هزار شغل ثابت در کشور ایجاد شده است، گفت: وزارت کار تنها در حال رفع موانع و کمک است و قصد استخدام ندارد. میلیونها فرصت شغلی جدید در سال، تماماً توسط بخش خصوصی و غیر مرتبط با وزارت کار در کشور ایجاد میشود.
به گفته وی، با وجود افزایش نیروی کار در کشور و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و نرخ بیکاری زنان کاهش یافته است.
نعمت الله رضایی – مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید نیز در این مراسم با بیان اینکه این سامانه در صندوق کارآفرینی طراحی شده است، گفت: تاکنون 7469 عنوان شغلی ثبت شده و بیش از 61 هزار درخواست شغلی در این سامانه ثبت شده است. کارفرمایان تقاضای نیروی کار خود را از طریق این سامانه ثبت کردند.
به گفته وی، پیش از این افراد جویای کار تنها از طریق دفاتر کاریابی موظف به کاریابی بودند، اما اکنون می توانند مستقیماً از طریق سامانه کاریابی کنند.
در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه کاریابی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل وزارت کار برگزار شد، محمد شیخ حسینی – مدیر عامل بانک توسعه تعاون نیز از پرداخت هزینه ها خبر داد. 5 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی با همکاری بنیاد برکت عنوان کرد و گفت: این تسهیلات مربوط به املاک قرض الحسنه، ازدواج، فرزندآوری، مسکن و شغل بوده است.
به گفته وی، 170 درصد از بودجه تخصیص یافته در حوزه تسهیلات ازدواج و بیش از 90 درصد منابع در نهادهای حمایتی پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون در خصوص عملکرد بانک توسعه تعاون در حساب های پیشبرد و عدالت و منابع تبصره 18 قانون دارایی اعلام کرد: انواع تسهیلات اعتباری روستایی و عشایری مشاغل خانگی تبصره 18 مربوط به وزارت کشور. صلح، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، وزارت کار و همچنین تسهیلات تبصره 16 را برای نهادهای حمایتی در زمینه اشتغال و حمایت از تولید پرداخت کردیم. همچنین در سال جاری مسئولیت پیشرفت و تسهیلات حساب عدالت را بر عهده داریم و با هماهنگی بنیاد برکت مبلغ 5 هزار میلیارد ریال پرداخت خواهیم کرد.
شیخ حسنی در خصوص استرداد تسهیلات پرداختی صندوق توسعه ملی تحت پوشش این بانک، خاطرنشان کرد: هنوز تصمیمی مبنی بر پرداخت اقساط برگشتی به صندوق توسعه ملی یا به حساب های پیشرفت و عدالت گرفته نشده است.
وی با اشاره به تفاهم نامه این بانک با نهادها و وزارتخانه های مختلف، گفت: بر اساس تبصره 16 بودجه و وام های روستایی و عشایری و حساب پیشرفت و عدالت، تسهیلات پرداختی در حوزه مشاغل خانگی و رونق املاک به تعاونی ها که 103 درصد از منابع بانک در بخش رونق املاک پرداخت شده است. همچنین 15 شرکت تعاونی یک هزار و 800 میلیارد ریال تسهیلات به ازای هر واحد به طور متوسط 450 میلیون تومان و در مجموع بالغ بر 400 واحد مسکونی دریافت کردند.
به گفته مدیرعامل بانک تعاون، پرداخت تسهیلات طرح جهش مسکن از 6 ماه گذشته آغاز شده و این بانک به تعهدات خود در حوزه جهش مسکن عمل کرده است.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: بر اساس سند توسعه بخش تعاون، 25 درصد تسهیلات تکلیفی دولت باید به تعاونی اختصاص یابد و در این زمینه هم بانک های عامل و هم دستگاه های اجرایی موظف به رعایت 25 درصد هستند. سقف البته بانک توسعه تعاون 70 درصد است که تسهیلات خود را به تعاونی ها و در بخش تعاونی پرداخت می کند.
انتهای پیام