سامانه بارشی جدید از شمال غرب وارد کشور شده است
19:07 – 16 جولای 1403
صادق زیان مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی کشور در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه سامانه بارشی جدید امشب و فردا از نیمه غربی و شمال غربی کشور وارد می شود، گفت: در نیمه شمالی استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و ارتفاعات البرز مرکزی و در استانهای تهران و البرز بارش باران و رعد و برق و وزش باد شدید در مازندران و ارتفاعات کرمان و هرمزگان و برخی نقاط فارس پیشبینی میشود. و جنوب یزد.
وی ادامه داد: روز دوشنبه در نیمه شمالی استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ارتفاعات مازندران، گلستان، تهران، البرز، سمنان، ارتفاعات کرمان، هرمزگان و فارس بارش باران همراه با رعد و برق و وزش باد ادامه دارد. .
مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی با بیان اینکه بارش ها تا پایان هفته با شدت و ضعف در سطح کشور ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: طی چند روز آینده وزش باد شدید و گرد و غبار در سمت شرق کاهش می یابد كيفيت هواي جنوب شرق كشور در دامنه هاي شمال شرقي، مركزي و جنوبي البرز خواهد بود.
وی افزود: امشب تنگه هرمز و دریای عمان و یکشنبه و دوشنبه شرق دریای عمان متلاطم و متلاطم است.
حداکثر ساعات قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش از 9:00 صبح تا 3:00 بعد از ظهر است.
لازم به ذکر است که با توجه به افزایش دمای هوا و افزایش تاثیر تابش خورشید، طرحی برای پیش بینی اشعه ماوراء بنفش خورشید تهیه شد : پرتوهای فرابنفش پرتوهای الکترومغناطیسی با طول موج حدود 200. -400 نانومتر هستند و به سه محدوده مختلف تعریف و تقسیم می شوند. UVC مربوط به طول موج 200 تا 280 نانومتر، UVB مربوط به طول موج در محدوده 280 تا 315 نانومتر و UVA مربوط به طول موج از 315 نانومتر تا حد مرئی (400 نانومتر) است. شاخص فرابنفش (UVI) یک استاندارد جهانی برای اندازه گیری قدرت پرتوهای فرابنفش در ایجاد آفتاب سوختگی در مکان و زمان خاص است.
وی افزود: بر اساس شاخص جهانی تابش فرابنفش خورشیدی اگر این شاخص روی اعداد 1 و 2 باشد بی خطر است. شاخص های 3، 4 و 5 نشان دهنده خطر کم و شاخص های 6 و 7 نشان دهنده ریسک بالا هستند. شاخص 8، 9 و 10 نشان دهنده ریسک بسیار بالا و شاخص بزرگتر از 11 نشان دهنده ریسک بسیار بالا است.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور گفت: اگرچه اشعه ماوراء بنفش منبع اصلی ویتامین D برای انسان است، اما برای جلوگیری از آسیب های ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید اقدامات پیشگیرانه مختلفی ضروری است.
رهنما در ادامه توضیح داد: اشعه ماوراء بنفش از طریق مدل های عددی پیش بینی می شود و تاثیر ارتفاع و فاصله خورشید، ازن در جو، شرایط ابری، وضعیت آلاینده های هوا، روشنایی سطح و ارتفاع از سطح زمین همگی بر میزان اشعه ماوراء بنفش موثر است. پرتوهای روی سطح
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور همچنین در خصوص مضرات اشعه ماوراء بنفش اظهار داشت: گذراندن بیش از حد زیر نور خورشید می تواند به پوست بدن و همچنین سیستم ایمنی چشم آسیب برساند. در همین حال، ماندن طولانی مدت زیر نور خورشید ممکن است منجر به سرطان پوست شود.
راهنما با اشاره به اینکه در مناطق مختلف تشعشعات یکسان نیست، گفت: اشعه ماوراء بنفش در مناطق مرتفع بیشتر از جاهای دیگر دریافت می شود و در ساعاتی که تابش خورشید شدیدتر است، تاثیر اشعه ماوراء بنفش کاهش می یابد. بیشتر است و در کشور ما از حدود ساعت 09:00 الی 30:00 صبح تا 3:30 بعد از ظهر بیشترین میزان اشعه ماوراء بنفش رخ می دهد.
رئیس موسسه تحقیقات هواشناسی و علوم جوی امارات تایید کرد: به منظور جلوگیری از اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش، موسسه تحقیقات هواشناسی و علوم جوی امارات نسبت به ارائه پیش بینی این تشعشعات در ساعات مختلف اقدام کرده است.
خبرنگار: کبری عزیزم