سایر موضوعات

ساماندهی کارت سوخت به منظور مدیریت مصرف سوخت انجام می شود


معاون وزیر نفت از ساماندهی کارت سوخت با هدف کنترل مصرف سوخت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری حوزه اقتصاد علم و فناوری، آنا جلیل سالاری معاون وزیر نفت درباره جایگزینی کارت‌های بانکی با کارت سوخت به منظور جلوگیری از واردات تراشه‌های کارت سوخت بدون تغییر سهمیه بنزین گفت: در زمینه تامین تراشه های لازم برای تولید کارت سوخت مشکلی نداریم، اما زمانی که دولت سیزدهم شروع به کار کرد، تنها 9 هزار و 350 کارت در مجموعه پالایش و توزیع وجود داشت. در حالی که سالانه حدود یک میلیون خودرو به چرخه حمل و نقل اضافه می شود و مردم نیز به نسخه های تکراری نیاز دارند، ما همیشه باید دو تا سه میلیون کارت خام ذخیره داشته باشیم.

وی افزود: سال گذشته بیش از سه میلیون کارت سوخت تولید و به شرکت پست تحویل دادیم، اما اکنون تعداد زیادی کارت در دفاتر پست باقی مانده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ساماندهی کارت سوخت به منظور مدیریت مصرف سوخت انجام می شود، گفت: نظر ما این است که علاوه بر خودروهایی که وارد چرخه می شوند، تعدادی از خودروهای فرسوده نیز حذف شوند. زیرا در سال 2012 حدود 19 میلیون خودرو در جاده ها داشتیم، اما اکنون این رقم به 30 میلیون رسیده است.

وی ادامه داد: این تعداد خودرو در سال نزدیک به یک میلیارد لیتر سوخت مصرف می کنند. یعنی باید روزانه سه و نیم میلیون لیتر بنزین تولید کنیم که معادل پالایشگاهی مثل تبریز است. آقای سالاری تاکید کرد: مدیریت کارت سوخت نیز به این منظور انجام می شود که هر تراکنش با کدام پلاک مرتبط است و خودروهای خارجی دارای کارت سوخت فعال شناسایی شوند.

وی همچنین گفت: در این طرح اگر فردی کارت سوخت خود را ترک کند می تواند به سامانه کارت های باقی مانده در پمپ بنزین ها مراجعه کند. ما همچنین سیستم کمکی را برای کاهش خرابی کارتخوان های هوشمند سیستم سوخت تقویت کرده ایم. این اتفاق افتاد و حتی برای اولین بار در کشور با کمک یک شرکت دانش بنیان دستگاه های کارتخوان را جانمایی کردیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در کنار همه این اقدامات در حال انجام فرآیند آزمایشی هستیم تا بتوانیم از کارت بانکی نیز استفاده کنیم. این کار مستلزم دریافت اطلاعات خودرو و اتصال آن به سیستم هوشمند سوخت است که کار نرم افزاری آن انجام شده است.

وی گفت: اطلاعات خودرو در اختیار مجموعه ناجی و پلیس راهنمایی و رانندگی است که باید آن را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم تجمیع را انجام دهیم. درست مثل اتفاقی که در سامانه سپهتن (نظارت هوشمند تردد ناوگان) برای تخصیص سهمیه سوخت با این سامانه به جای بارنامه های رسمی رخ داد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا