اضافه شده: سرور دامنه
پایگاه دانش کشور، معاونت فناوری ریاست جمهوری و ستاد آن است. در سازمان علمی قوانین پیشگیرانه خوبی داریم از جمله قانون جهش دانش، اما به نظر می رسد وزارت بهداشت نیاز به تدوین قوانین پیشگیرانه در سازمان پژوهش و فناوری به ویژه در دفتر توسعه فناوری سلامت دارد.
وی در ادامه درباره تداوم کمبود دارو در کشور گفت: کمبود دارو یک بحث سریالی است که ما را به این نقطه رسانده است. مدتی است که اتحادیه های داروسازی هشدار می دهند که بسیاری از داروهای ما کمتر از سه ماه در انبار باقی خواهند ماند. مشکل اصلی مربوط به بحث طرح دارویی و تخصیص ارز است که باید به شرکت داروسازی انجام شود. در زمینه دارو مقرر شد مؤسسات بیمه مابه التفاوت قیمت را به شرکت ها بدهند تا دستمزد بیماران نسبت به شهریور 1401 هجری قمری تغییر نکند. در سال 1402، تقریباً 69 طرح تصویب شد، در حالی که سازمان غذا و دارو درخواست 125 پروژه را داشت. با این حال، تنها 50 تلاش اختصاص داده شد. وقتی این پول به سازمان های بیمه گر داده می شود
دستمزد داروخانه ها به تعویق افتاد و بسیاری از داروخانه ها آسیب دیدند. شرکت های رادیویی نیز با بحران نقدینگی مواجه شدند و به تولیدکنندگان روی آوردند. این مشکل باعث شد که تولید بسیاری از داروها متوقف شود.
دبیر انجمن داروسازان تهران افزود: زمانی که نمی توانید از محل فروش سفارش دریافت کنید باید به تسهیلات ارزان قیمتی مراجعه کنید که کمبود آن باعث کمبود دارو می شود. اگر مشکل بودجه پروژه درواری حل نشود و در عین حال تسهیلات کم بهره ارائه نشود، سال 1403 سال سختی خواهد بود.
القبادی درباره ادعای خودکفایی دارویی گفت: سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت می گویند 97 درصد در تولید دارو به خودکفایی رسیده ایم اما گزارش دقیقی ندیده ام. آنچه مشخص است این است که ما جامعه پزشکی پویا داریم و باید برای ساخت دارو تلاش کنیم. البته همیشه یک سری دارو و مواد اولیه هست که باید وارد کنیم. یک سری بیماری های خیلی خاص وجود دارد که مثلاً 80 نفر به آن مبتلا هستند و بهتر است دارو را وارد کنیم تا اینکه برای تولید آن تلاش کنیم.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16719/%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%B3%D8%AE%D8%AA%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%B1%D9%88-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%85
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز