سالانه 300 میلیون قوطی کنسرو در کشور تولید می شود
مسعود بختیاری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ گفت: با پیگیری های انجام شده بخشنامه جدیدی مبنی بر افتتاح سفارش 10 هزار تنی تن ماهی صادر شده است و امیدواریم مراحل اداری هر چه سریعتر انجام شود. تا زمانی که بخشی از نگرانی های تولیدکنندگان برطرف شود.»
به گفته وی، از آنجایی که صید داخلی جوابگوی نیاز صنعت کنسرو نیست، نباید واردات ممنوع باشد، زیرا از اواسط خرداد تا آبان ماه ماهی های تولید داخل به دست تولیدکنندگان نمی رسد و راه دیگری نداریم. پاسخگوی نیاز بازار نسبت به واردات است.
بختیاری با بیان اینکه صنایع کنسروسازی یک سوم ظرفیت خود را تولید می کنند، تصریح کرد: برآوردها حاکی از آن است که سالانه 300 میلیون قوطی کنسرو در کشور تولید می شود در حالی که ظرفیت کارخانه ها 900 میلیون قوطی است.
رئیس صنایع غذایی کنسرو ادامه داد: طبق آمار طی سال های 94 و 95، 54 هزار تن ماهی وارد کردیم که در آن زمان قیمت کنسرو ماهی برای مصرف کننده ثابت بود، اما طی سال های 1400 و 1401 مقدار افزایش یافت واردات به یک پنجم معادل 10 هزار تن کاهش یافت که منجر به جهش قیمت کنسرو برای مصرف کننده شد.
وی با بیان اینکه تاثیر واردات ماهی تن بر قیمت کنسروها نقش نظارتی دارد، تصریح کرد: اگر محدودیتی در واردات ماهی نداشته باشیم به طوری که سالانه بالغ بر 50 هزار تن ماهی تن برای تامین نیاز وارد شود، بازار ، تعادل و کنترل قیمت اعمال خواهد شد. هرچند تجربه سال های گذشته این مشکل را نشان می دهد.
بختیاری گفت: بر اساس برآوردها 60 تا 70 درصد نیاز ماهی تن از طریق صید داخلی و مابقی از طریق واردات تامین می شود.
خبرنگار: آزاده محبی