سالم خبر: ماه گذشته 21 هزار میلیارد تومان از سوی سازمان تامین اجتماعی به طرف های طرف قرارداد با این سازمان پرداخت شد که پیش بینی می شد بخشی از این مبلغ بابت بدهی دانشگاه ها و داروخانه ها به چرخه دارویی در کشور بازگردد. به مراکز توزیع و توزیع دارو که پذیرفته نشدند.
مهدی اسلامی، نهاد بزرگ تامین اجتماعی، سازمانی متکی بر درآمد حاصل از حق بیمه است که اگرچه از نظر تعهدی مشکلی ندارد، اما به دلیل بدهی های انباشته شده توسط دولت ها و کارفرمایان، در تامین نقدینگی با مشکل مواجه است که اگر تعهدات دولت و کارفرمایان به موقع اجرا می شود، مشکل نقدینگی سازمان نیز حل می شود.
معاون سازمان تامین اجتماعی کل مطالبات رسیدگی شده توسط داروخانه های طرف قرارداد این سازمان و مربوط به خرداد و تیرماه سال جاری را بالغ بر 5.9 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: خارج از این رقم، سهم سازمان تنها 2.4 هزار میلیارد تومان و 35 هزار میلیارد تومان مربوط به سهم ارز ممتاز و تعهد سازمان برنامه و بودجه بوده است. مطالبات شرکتهای تولید و پخش دارویی وابسته به سازمان تامین اجتماعی از مراکز دارویی دولتی (وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی) بالغ بر 8 هزار میلیارد تومان است که بسیار بیشتر از بدهی این سازمان به داروخانهها است.
مهدی اسلامی افزود: سازمان تامین اجتماعی به عنوان اولین و بزرگترین خریدار خدمات سلامت در کشور، علاوه بر مراکز درمانی خود، به بیش از 47 میلیون نفر از مردم کشور خدمات درمانی، دارویی و درمانی ارائه و ارائه می کند. از همکاری این دستگاه های خدمات رسان در بخش های خصوصی، دولتی و دانشگاهی بهره می برد و از خدمات ارزنده و همراهی دستگاه های خدمات رسان در ارائه و ارائه خدمات به بیمه شدگان و بازنشستگان این سازمان قدردانی می کند.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر رویکرد توسعه خدمات درمانی در این نهاد گفت: سازمان تامین اجتماعی به توافقات همکاری متقابل احترام گذاشته و تلاش می کند مطالبات طرفین قرارداد را به موقع پرداخت کند. باعث شده تعداد داروخانه های طرف قرارداد این سازمان در پایان سال 1402 هجری شمسی نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد 23 درصدی به 12754 داروخانه در سراسر کشور برسد.
در پاسخ به اظهارات اخیر رئیس انجمن داروسازان ایران در خصوص انباشت بدهی، با تاکید بر اینکه داروسازان و داروسازان بخش خصوصی از شرکای قدیمی سازمان تامین اجتماعی در ارائه خدمات به بیمه شدگان این سازمان هستند. اسلامی گفت: مبلغ پرداختی سازمان تامین اجتماعی به طرفین قرارداد در سال 1402 هجری شمسی شامل … سهم ارزی تعهد شده توسط سازمان هدفمندسازی حمایت ها بیش از 70 هزار میلیارد تومان بوده که 30 هزار میلیارد تومان آن. سهم پرداختی به داروخانه ها بود.
وی ادامه داد: علاوه بر آن; از 30 هزار میلیارد تومان پرداختی به داروخانه ها، 13 هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی و مابقی مربوط به تعهدات ارزی سازمان برنامه و بودجه در قالب آخرین تصمیمات نحوه اجرای طرح دروار، یارانه بوده است باید توسط سازمان هدف به حساب داروخانه ها واریز شود.
معاون تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه بر خلاف برخی ادعاهای کذب، ارقام مشارکت سال 1402 این سازمان به داروخانه های طرف قرارداد به طور کامل پرداخت شده است، افزود: در روزهای اخیر برای مطالبات از داروخانه ها در فروردین ماه 900 میلیارد تومان و بابت درخواست داروخانه های دانشگاهی و غیردانشگاهی بابت اسناد اردیبهشت 1300 میلیارد تومان به حساب داروخانه های طرف قرارداد با این سازمان واریز شد. مطالبات داروخانه های طرف قرارداد با سازمان تا پایان فروردین ماه 1403 هجری شمسی اعم از سهم سازمان و ارز دارویی و سهم سازمان از مطالبات داروخانه های سرپایی در اردیبهشت ماه پرداخت شد. این سازمان در تلاش است تا مابقی مطالبات را در سریع ترین زمان ممکن پرداخت کند.
اسلامی افزود: ماه گذشته 21 هزار میلیارد تومان از سوی سازمان تامین اجتماعی به مراکز طرف قرارداد با این سازمان پرداخت شد که پیش بینی می شد بخشی از این مبلغ برای تامین بدهی دانشگاه ها به چرخه دارو در کشور بازگردانده شود. و داروخانه ها به مراکز توزیع و توزیع مواد مخدر و متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
لازم به ذکر است که نهاد بزرگ تامین اجتماعی، سازمانی متکی بر درآمد حاصل از حق بیمه است که اگرچه از نظر تعهدی مشکلی ندارد، اما به دلیل بدهی های انباشته از سوی دولت ها و کارفرمایان، در تامین نقدینگی با مشکل مواجه است. که در صورت اجرای به موقع تعهدات دولت و کارفرمایان مشکل نقدینگی سازمان نیز حل می شود. اگر قرار است مشکل سیستم تولید و توزیع دارویی کشور حل شود، باید کل زنجیره به درستی با هم کار کنند و نمی توان با تمرکز بر یک بخش، مشکلات سایر بخش ها را نادیده گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی؛ وی همچنین کل مطالبات رسیدگی شده توسط داروخانه های طرف قرارداد این سازمان و مربوط به ماه های خرداد و تیرماه سال جاری را بالغ بر 5.9 هزار میلیارد تومان اعلام کرد سهم سازمان تامین اجتماعی تنها 2.4 هزار میلیارد تومان است و با سهم ارز ترجیحی و تعهدات سازمان برنامه و بودجه نیز 3.5 هزار میلیارد تومان مرتبط است.
این در حالی است که بر اساس گزارش معاونین اقتصادی و مالی سازمان تامین اجتماعی؛ ادعای دیرهنگام 27 شرکت تولید کننده مواد اولیه دارویی، تولید فرآورده های نهایی و توزیع دارو و فرآورده های دارویی که در حوزه اقتصادی سازمان تامین اجتماعی فعال بوده و از مهمترین تامین کنندگان داروی دانشگاه های علوم پزشکی به شمار می روند. علوم و داروخانه های خصوصی در سراسر کشور بالغ بر 8 هزار میلیارد تومان و کل مطالبات این شرکت ها بالغ بر 22 هزار میلیارد تومان است که متاسفانه این بخشی از مشکلات چرخه دارویی در کشور است. همیشه مورد غفلت قرار گرفته است
وی ادامه داد: منظور از این اعداد این است که شرکت های دارویی وابسته به تامین اجتماعی بدون دریافت وجه، دارو و فرآورده های دارویی معادل 22 هزار میلیارد تومان به دانشگاه ها و داروخانه های خصوصی تحویل داده اند و سازمان تامین اجتماعی نیز بارها اعلام آمادگی کرده است. برای پرداخت. بدهی بدهی های این سازمان به داروخانه ها و بدهی داروخانه ها به شرکت های دارویی وابسته به این سازمان باید تصفیه شود تا بخشی از مشکل چرخه تولید و توزیع دارو از این طریق حل شود.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17312/%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%A3%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%B1%D9%82%D9%85-%D8%A8%D8%AF%D9%87%DB%8C-%D8%A7%D8%B4
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز