به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز؛ سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در دومین جلسه ستاد ملی مقابله با بیابان زایی ضمن استقبال از فرا رسیدن ماه شعبان و هفته منابع طبیعی اظهار امیدواری کرد: بتوانیم از منابع طبیعی استفاده کنیم. هفته به عنوان فرصتی بی نظیر برای تقویت آب و خاک.
وی افزود: جایگاه محیط زیست و منابع طبیعی در جهان بالا رفته و در آینده جایگاه بالاتری خواهد یافت.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: قبل از سال 1401 باید نقشه راه سال جدید در زمینه مقابله با بیابان زایی تبیین شود تا بتوانیم در فروردین ماه راهبرد سال جدید را تصویب کنیم اما کارگروه باید زمینه را برای اتفاقات فراهم کند. و اقدامات در دست بررسی
وی بر لزوم اثربخشی جلسات کارگروه مبارزه با بیابان زایی تاکید کرد و گفت: دستگاه های حاضر در کارگروه گزارش اقدامات گذشته در زمینه مقابله با بیابان زایی را ارائه کنند.
سالانه یک میلیون هکتار بیابان زدایی در کشور باید انجام شود
در ادامه این نشست مسعود منصور معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: 32 میلیون هکتار از سطح کشور در حال بیابان شدن است که از این میزان 13 میلیون و 9 میلیون هکتار کانون فرسایش بحرانی و 7.5 میلیون هکتار مورد حمله بحرانی است. مراکز، اینها شنهای متحرک هستند.
وی افزود: از 7.5 میلیون هکتار کانون های بحرانی، 2.5 میلیون هکتار آن کانون گرد و غبار است که نیاز به عزم مشترک و همت عمومی دارد و باید تعهدات بین المللی در نظر گرفته شود.
منصور افزود: رویکردی در سازمان منابع طبیعی برای کمک گرفتن از مردم، خیرین و نهادها اتخاذ شده و سندی در سازمان بر این اساس تبیین شده است تا کارهای احیا و تولید و اشتغال و … می توان سرمایه گذاری کرد.»
وی افزود: اقدام دیگر در استان های کویری بیابان زدایی حدود 56 هزار هکتار از اراضی با مشارکت سایر بخش ها بود. در استان های یزد، سمنان، کرمان، مرکزی، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان 85 هزار هکتار با مشارکت مردم، خیران و دستگاه ها بیابان زدایی شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه 2000 هکتار درختکاری بر اساس کشت الوار در خوزستان توسعه یافته است، خاطرنشان کرد:
وی با اشاره به اینکه طبق اسناد بالادستی باید سالانه یک میلیون هکتار بیابان زدایی در کشور انجام شود، ادامه داد: در یک سال و نیم گذشته 6 هزار و 251 هکتار کشت، 30 هزار و 814 هکتار مدیریت رواناب، 4 میلیون و 250 هکتار. هکتار تثبیت با بادشکن زنده و غیر زنده، 176000 هکتار مراقبت و نگهداری، 1000666 هکتار مالچ پاشی و مالچ پاشی و 193000 هکتار محوطه فنس کشی محقق شد.
منصور درباره دستورالعملهای کنوانسیون مبارزه با بیابانزایی گفت: دستورالعملهای کنوانسیون مبارزه با بیابانزایی شامل احیای زمین پس از همهگیری و رونق اقتصادی، تابآوری در برابر خشکسالی، جوانان و مدیریت سرزمین و الگوهای مصرف و تولید است. وسط «در 2 می 1401 در ساحل عاج برگزار خواهد شد.
absnews